نسیم گیلان

آخرين مطالب

تامین امنیت سایبری؛ چالشی عظیم پیش روی صنایع خودروسازی جهان علمي

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان -
تامین امنیت سایبری؛ چالشی عظیم پیش روی صنایع خودروسازی جهان
٩
٠
دیجیاتو / با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی های ارتباطی، اتصال خودروها به همدیگر یکی از ایده هایی است که اخیرا شکل گرفته و خودروسازان قصد دارند در این حوزه بیشتر سرمایه گذاری کنند. با عملی شدن این ایده، اتومبیل های حاضر در خیابان ها در واقع به کامپیوترهایی متحرک تبدیل می شوند.
همانند دستگاه های دیگری چون کامپیوترها، تلفن های همراه و دیگر گجت ها که به اینترنت وصل هستند، خودروهای متصل نیز در برابر حملات هکری آسیب پذیر خواهند بود.
اگر نگاهی واقع بینانه به این موضوع داشته باشیم، خواهیم دید که میزان آسیب پذیری خودروهای متصل زیاد است، زیرا تاکنون موارد متعددی از نفوذ هکرها به دستگاه های مبتنی بر اینترنت اشیا گزارش شده و به گفته کارشناسان کن باس (CAN bus) خودروها بسیار شکننده هستند.
می توان گفت در سال 2018 بالاخره مساله امنیت خودروهای متصل به هم، توجهی را که لازم بود، دریافت کرد. درست است که آلوده شدن به بدافزارها و سرقت اطلاعات مربوط به اطلاعات بانکی برای هیچ کسی خوشایند نیست، اما نفوذ هکرها به سیستم های مختلف خودرو، می تواند باعث از دست رفتن کنترل ترمز یا فرمان شده و در نهایت مرگ سرنشینان را به دنبال داشته باشد. حال تصور کنید هکرها موفق به در اختیار گرفتن کنترل یک اتومبیل تجاری یا مسافربری شوند، در چنین شرایطی عواقب بسیار ناگوارتر خواهند بود.
سوالی که اینک پیش می آید اینست که با در نظر گرفتن خطرات بالقوه خودروهای متصل به هم، امسال چه اتفاقاتی باید در این زمینه رخ بدهد؟ در نوشتار حاضر می خواهیم به طور خلاصه به این موضوع بپردازیم.
حمله های هکری روز صفر (zero-day) بیشتر
در سال 2018 آمار حملات هکری به خودروهای متصل در مقایسه با سه سال قبل حدود سه برابر بیشتر شد. واضح است که افزایش تعداد خودروهای متصل در خیابان ها، یکی از عوامل اصلی این مساله بوده و هکرها دوست دارند اهداف بزرگ تری را نشانه بگیرند.
بنابراین انبوه داده های موجود در خودروهای متصل می تواند به عنوان منبعی جذاب برای هکرها عمل کند؛ مثل هکری که با نفوذ به تسلا مدل 3 کامپیوتر آن را برای اجرای سیستم عامل خود سرقت کرد و یا نفوذ به سیستم اخطار و سرقت خودروها که تاکنون موارد متعددی از آن گزارش شده اند. حفره های امنیتی سیستم اینفوتینمنت، سیستم های تله ماتیک و ECU نیز باعث سرقت مدل های مختلف از جمله محصولات ب ام و شده است.
از آنجایی که ترمیم مشکلات امنیتی خودروها معمولا زمان بر بوده و سرعت زیادی ندارد، بیشتر حفره ها تا زمان انجام یک حمله هکری ناشناخته و مخفی باقی می مانند، مثل حملات نوع روز صفر (zero-day).
با رشد فروش خودروهای متصل و پیشرفته تر شدن نرم افزارهای موجود بر روی چنین مدل هایی باید منتظر حملاتی پیچیده تر در سال 2019 باشیم.
نگرانی بیشتر تولیدکنندگان خودرو و راهکارهای جدی تر
بر اساس آمار شرکت های امنیت سایبری، در سال های اخیر خطرات مرتبط با خودروهای متصل چند برابر شده، طوری که FBI نیز با ورود به این حوزه هشدارهایی را صادر کرده است؛ همچنین مقامات بریتانیا نیز دسامبر گذشته استانداردهای جدیدی را در زمینه امنیت سایبری اتومبیل های خودران تدوین کردند.
تولیدکنندگان خودرو اکنون متوجه هستند که مشتریان و سازمان ها آنها را به عنوان مسئول امنیت اتومبیل خود می دانند. به همین خاطر برندهای مختلف دیگر تنها به تامین کنندگان قطعات اکتفا نکرده و از متخصصین امنیت سایبری برای برطرف کردن هر گونه آسیب پذیری کمک می گیرند.
شرکت های امنیتی که با برندهای گوناگون همکاری می کنند، روش های متفاوتی دارند، از کنترل و نظارت بر شبکه گرفته تا آزمایش ECU برای کشف هر گونه فعالیت مشکوک.
اگر چه هنوز خودروسازانی وجود دارند که مقوله امنیت سایبری جزو اولویت های اصلی آنها نیست، اما چنین برندهایی انتخاب دیگری نداشته و دیر یا زود بالاخره وارد عمل خواهند شد؛ به ویژه اینکه سازمان های دولتی مثل کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) و سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه های آمریکا (NHTSA) دست به کار شده و اینک در زمینه امنیت سایبری و مسائل مربوط به حریم خصوصی مشغول تحقیق هستند.
تشخیص آنبورد نفوذها و جلوگیری از حملات روز صفر
وجود حفره های امنیتی یا ترغیب کاربران به نصب یک بدافزار، موجبات دسترسی هکرها به شبکه و در اختیار گرفتن کنترل تمامی دستگاه های متصل به آن را فراهم می کند.
این موضوع درباره خودروهای متصل و شبکه های داخلی آنها نیز صادق بوده و هکرها می توانند با سرقت اعتبارسنج های لازم از طریق فیشینگ، اپلیکیشن یا حمله مرد میانی سیستم های امنیتی را دور بزنند.
همانطور که در بالا بطور غیر مستقیم اشاره شد، مشکل حملات روز صفر در خودروهای متصل اینست که چنین حمله ای ممکن است به معنای آخرین روز راننده یا فرد موتورسوار باشد.
تنها راه مطمئن برای جلوگیری از پیش آمدن سناریوهای مشابه، مقابله با حملات در همان وهله اول است. برای این کار برندها به استفاده از سیستم های تشخیص و جلوگیری از نفوذ هکرها روی آورده اند.
سیستم های این چنینی بر فعالیت سایر سیستم های موجود در یک خودرو نظارت می کنند. در صورت تشخیص هر گونه فعالیت مشکوک و ناهماهنگ با پروفایل های تعریف شده، اخطاری مبنی بر دستکاری سیستم و وجود خطر بالقوه صادر می شود. در فاز بعدی چنانچه فعالیت ها با الگوهای پیش‌فرض مطابقت نداشته باشند، احتمال اینکه یک عامل مخرب به سیستم های خودرو راه یافته و باید کنترل شود، قوت می گیرد.
با محرز شدن نفوذ عامل مخرب، سیستم های امنیتی گاها خود وارد عمل شده و از حملات جلوگیری می کنند و یا اینکه راننده یا اپراتور مسئول ناوگان را در جریان می گذارند تا با تحلیل خطر نسبت به توقف امن خودرو یا اتخاذ تصمیمات دیگر اقدام کنند. انتظار می رود امسال خودروهای متصل بیشتری به سیستم های امنیتی مشابهی مجهز شوند.
راه اندازی مراکز عملیات امنیتی بیشتر به منظور تشخیص نفوذ و حملات هکری
مدیریت و مقابله با تعداد بالای اخطارهای امنیتی به ویژه در ناوگان های بزرگ می تواند خیلی پیچیده باشد. به همین دلیل باید مرکز عملیات امنیتی (Security Operations Center) یا به اختصار SOC دایر گردد تا تمامی اخطارها به درستی آنالیز و کنترل شوند.
البته در حال حاضر چند مرکز SOC مشغول به کار هستند، اما با افزوده شدن بر میزان خودروهای متصل در خیابان ها، نیاز به مراکز مشابه بیشتر می شود.
تشخیص بی نظمی های رفتاری که می تواند نشان دهنده حملات بالقوه باشد، به الگوریتم های پیشرفته وابسته است. از آنجایی که توسعه این الگوریتم ها با محدودیت های فنی و مالی روبرو است، امکان بهره گیری از آنها در اکثر مدل های تولیدی فعلی وجود ندارد.
با این حساب به منظور اثربخشی کامل، مراکز عملیات امنیتی باید از تکنولوژی پیشرفته برای تشخیص و کشف هر گونه بی نظمی در داده های دریافتی از خودروها استفاده کنند.
جمع بندی
از زمان اختراع موتورهای درون سوز بیش از یک قرن می گذرد. جنس مشکلاتی که برندهای مختلف در گذشته با آنها دست به گریبان بودند، با آنچه که اکنون بر سر راه خودروسازان قرار گرفته کاملا متفاوت است.
کارشناسان پیش بینی می کنند در دهه آتی خودروها بیش از آنچه که در یک قرن اخیر شاهدش بودیم، متحول خواهند شد. در این بین سال 2019 هم نقشی کلیدی در تعیین مسیر امنیت سایبری وسایل نقلیه خواهد داشت، زیرا صنعت خودرو باید با در پیش گرفتن راهکارهایی نسبت به امنیت اتومبیل های متصل و خودران اطمینان حاصل پیدا کند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/100531/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

پیشرفت فیزیکی 86 درصدی تصفیه خانه شرقی بندرانزلی

ضرورت ورود جدی مسئولان برای رفع اختلاف مالکیت ساکنان تالاب انزلی

ممنوعیت فروش امتیاز واحد‌های مسکونی طرح نهضت ملی مسکن

برگزاری نخستین المپیاد ملی هنر در گیلان

شعری فوق العاده زیبا از مولانا

به ظاهر دوست اما دشمنانند

این استان ها منتظر موج جدید بارش باران باشند

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 4 اردیبهشت 1403

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

تشریح آخرین وضعیت تردد کامیون های ترانزیتی از مرز آستارا

افزایش 67 درصدی شناسایی انشعاب غیرمجاز آب در گیلان

خودروِ ترکیبی یا دورگه؟

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

شاهین خزر رودسر در گیرودار مشکلات مالی

برگزاری 31 عنوان برنامه ویژه هفته کارگری در گیلان

رفع اختلاف مالکیت ساکنان حاشیه تالاب بین المللی انزلی مستلزم ورود جدی مسئولان مربوطه

گیتی آذرپی درگذشت

افزایش 30 درصدی سفر گردشگران خارجی به گیلان

معدوم سازی 389 کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی در آستارا

جایزه کتاب سال فراخوان داد

ماجرای دستگیری یک قاتل فراری در شوش

مرگ تلخ یک دانشجوی دندانپزشکی در رفسنجان

حرکت پر سر و صدای آمریکا علیه ایران

انتصاب مدیرکل توسعه منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران

نجات مرد 38 ساله آسیب دیده از ارتفاعات لیالستان

راه‌اندازی شعبه ویژه قضایی رسانه‌ها در گیلان

سخنان جالب دکتر کاکاوند در مورد شاعر مهستی گنجوی

لغو جایزه «انجمن قلم آمریکا» در پی تحریم نویسندگان

محاکمه دوباره کارگردان متهم به تجاوز

اطلاعیه مهم تامین اجتماعی درباره سن بازنشستگی

اتفاق خبرسازی که برای هنجارشکن‌ های اینستاگرام افتاد

سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران

ایثارگری‌های جبهه مقاومت ‌برای نسل جدید بازگو شود

جلوه‌های منحصر به‌فرد از سرزمین بهشتی گیلان + فیلم

عبور از اروند اوج شکوه رزمنده‌های گیلان در عملیات والفجر 8

ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز

لایروبی بیش از نیمی از انهار کشاورزی شهرستان رشت

اعزام اولین کاروان سفر عمره مفرده از گیلان

نمایش توان فنی و مهندسی ایران در سریلانکا

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت 10

آدمی حسرت سرگردونه

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با فرمانده تیپ 37 سپاه اردبیل دیدار کرد

سومین دیدار چهره به چهره سال 1403 مدیر کل بنیاد شهید خراسان رضوی با 60 تن از جامعه معزز ایثارگری

بارش‌های رگباری باران در گیلان

راه اندازی شعبه ویژه قضایی رسانه‌ها درگیلان

سازمان منطقه آزاد کیش پیگیر حقوق مودیان مالیاتی است

رویکردی متفاوت دربزرگترین گردهمایی بین المللی فعالان گردشگری درکیش/ پوستر نمایشگاه بین المللی گردشگری کیش رونمایی شد