نسیم گیلان

آخرين مطالب

آیا توان مدیریت اقیانوسی از اطلاعات را داریم؟ علمي

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان -
آیا توان مدیریت اقیانوسی از اطلاعات را داریم؟
٢
٠
ایران / حجم گسترده داده‌هایی که هر روز توسط کاربران جهانی تولید می‌شوند غیرقابل استفاده است و با وجود این بخش زیادی از این داده‌ها از طریق اینترنت در دسترس قرار می‌گیرد. هر کدام از ما به‌صورت مداوم داده‌های شخصی تولید می‌کنیم و در بسیاری از موارد بدون آنکه مطلع باشیم این داده‌ها و اطلاعات را برجا می‌گذاریم. جست‌وجوهای اینترنتی، ثبت رفتار ما توسط دوربین‌های مدار بسته، دریافت پول از دستگاه خودپرداز، استفاده از کارت‌های بانکی، ورود به رایانه شخصی و... باعث تولید داده می‌شود و ما از آنها بی‌خبریم.
مرکز تحقیقاتی آی‌دی‌سی در تازه‌ترین گزارش خود پیش‌بینی کرد تا سال 2025 میلادی حجم تمام داده‌های ذخیره شده در جهان به 175 زتابایت می‌رسد و این اتفاق یک رکورد باورنکردنی محسوب می‌شود. گفتنی است زتابایت یک واحد اندازه‌گیری برای ذخیره‌ سازی اطلاعات است و هر زتابایت معادل عدد یک و 21 صفر در مقابل آن محاسبه می‌شود. به عبارت دیگر می‌توان گفت هر زتابایت معادل هزار اگزابایت، یک میلیارد ترابایت یا یک تریلیون گیگابایت است.
در محاصره داده‌ها
توسعه آی‌تی باعث شده است بسیاری از عملکردهای روزانه و فعالیت‌های معمول ما تحت تأثیر فناوری پیش برود. به‌عنوان مثال زمانی که از دستیار هوشمند مخصوص رانندگی استفاده می‌کنیم، حسگرهای ویژه دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا را به کار می‌گیریم، با دوربین دیجیتالی گوشی هوشمند خود عکاسی می‌کنیم یا به شبکه مخابراتی 5G متصل می‌شویم به‌صورت لحظه به لحظه ردپای اطلاعاتی برجا می‌گذاریم. میزان تولید داده توسط ابزارهای نوین در سال‌های اخیر به قدری افزایش یافته است که محققان از این فرآیند با نام «تحول دیجیتال» یاد می‌کنند.
مرکز تحقیقاتی آی‌دی‌سی پیش‌بینی کرده است تنها بین سال‌های 2018 تا 2025 میلادی مردم بیش از 22 زتابایت اطلاعات را در فرمت‌های مختلف ذخیره می‌کنند که این رقم معادل 59 درصد ظرفیت صنعت ذخیره‌ سازی داده در جهان محاسبه می‌شود. بخش اعظم این اطلاعات روی فضای پردازش ابری ذخیره می‌شود و کاربران شخصی و سازمانی در سال‌های پیش‌رو بیش از هر زمان دیگر ترجیح می‌دهند به جای ذخیره‌سازی داده در حافظه داخلی دستگاه، آن را به فضای امن مجازی بسپارند. مرکز تحقیقاتی آی‌دی‌سی در گزارش جدید خود توضیح داد اطلاعاتی که سازمان‌های جهان در پایان سال 2019 میلادی تولید می‌کنند از تمام اطلاعاتی که تاکنون در سراسر جهان ذخیره شده، بیشتر خواهد بود.
این طور که آی‌دی‌سی پیش‌بینی کرده و مرکز تحقیقاتی دیتا-اِسفیر در یک گزارش مجزا توضیح داده است، پایان سال 2018 میلادی حجم کلی اطلاعات ذخیره شده در جهان 33 زتابایت بود که احتمال می‌رود این رقم در سال 2025 میلادی از 175 زتابایت هم فراتر رود.
بر اساس گمانه‌زنی‌های شرکت چینی دیتا-اِسفیر، از هم‌اکنون تا 6 سال آینده حجم اطلاعات جهان به طور میانگین سالانه 30 درصد افزایش می یابد و در سال 2025 میلادی 49 درصد داده‌های ذخیره شده در جهان از طریق فضای پردازش ابری در دسترس خواهند بود.
کارشناسان همچنین به این نتیجه رسیدند که در نیمه دهه سوم از هزاره سوم میلادی حدود 30 درصد داده‌ها در آن واحد و به‌صورت لحظه به لحظه در فضای ابری ذخیره می‌شوند. در سال 2025 میلادی اطلاعات هر یک از ساکنان کره زمین که به اینترنت متصل باشد بیش از 4900 بار در روز به‌صورت خودکار روی فضای مجازی ذخیره می‌شود و به عبارت دیگر هر 18 ثانیه یکبار آخرین داده‌های او در فضای پردازش ابری قرار می‌گیرد. با این روند مجموع اطلاعاتی که دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا در سال 2025 تولید می‌کنند به 90 زتابایت می‌رسد.
این اطلاعات حقیقی و مجازی
تا چند سال قبل کاربران برای افزایش دسترسی به فضای ذخیره‌سازی داده از حافظه‌های رم با ظرفیت بالاتر استفاده می‌کردند، تمایل به خرید لپ تاپ با حافظه داخلی بیشتر داشتند، یا هارددیسک‌های خارجی را در اختیار می‌گرفتند تا بتوانند تمام اطلاعات مورد نیاز خود را ذخیره کنند. ولی در حال حاضر شرایط تغییر کرده است و سرویس‌های پردازش ابری این امکان را به وجود آورده است تا بتوانیم بدون نیاز به حافظه‌های سخت‌افزاری، تمام اطلاعات مورد نظر خود را به فضای مجازی انتقال دهیم تا در هر مکان و زمانی به آن دسترسی داشته باشیم. محبوبیت خدمات ابری در حال افزایش است و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند میزان به کارگیری این قبیل سرویس‌ها طی یک دهه آتی از حافظه‌های سخت‌افزاری پیشی بگیرد.
با همه این توضیحات باید توجه داشته باشیم که 175 زتابایت اطلاعات بسیار قابل ملاحظه است و براحتی نمی‌توان آن را مورد پردازش قرار داد. آی‌دی‌سی می‌گوید این اطلاعات به سه شکل مختلف ذخیره می‌شوند. بخش اول آنها که بیشترین سهم را به خود اختصاص می‌دهند روی سیستم‌های سنتی و مراکز داده مبتنی بر فضای پردازش ابری ذخیره خواهند شد. بخش دیگر آنها توسط برج‌های مخابراتی و مراکز تحلیل داده نگهداری می‌شوند و در بخش نهایی کاربران سعی می‌کنند از اطلاعات شخصی خود روی حافظه داخلی رایانه‌های شخصی، گوشی‌های هوشمند و دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا نگهداری کنند.
تصور 175 زتابایت اطلاعات روی کره زمین بسیار دشوار است. ولی «دیوید رینسِل» مدیر تحقیقات آی‌دی‌سی افزایش بیش از این مقدار را هم پیش‌بینی می‌کند. او می‌گوید: «هر زتابایت معادل یک تریلیون گیگابایت محاسبه می‌شود. حالا این عدد را ضربدر 175 کنید تا حجم اطلاعات در سال 2025 را به دست آورید. اگر می‌شد 175 زتابایت اطلاعات را روی دیسک‌های بلورِی ذخیره کرد، تعداد دیسک‌های حاوی این اطلاعات معادل 23 بار مسافت کره زمین تا کره ماه بود.
همچنین اگر قرار بود شما با پرسرعت‌ترین اینترنت موجود در کره زمین 175 زتابایت اطلاعات را روی پرظرفیت‌ترین هارددیسک‌ها ذخیره کنید، به 12.5 میلیارد هارددیسک با بیشترین ظرفیت نیاز داشتید. توجه داشته باشید که ما باید این میزان اطلاعات را در سراسر جهان مدیریت کنیم.» برای سال 2025 میلادی برخی گمانه‌ زنی‌های دیگر هم صورت گرفته است که به‌صورت اختصار می‌توان آنها را به شکل زیر توضیح داد:
- صنعت ذخیره‌سازی داده طی شش سال آینده در مجموع 42 زتابایت سیستم ذخیره اطلاعات را روانه بازار می‌کنند.
- در سال 2025 بیش از 90 زتابایت اطلاعات توسط دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا تولید می‌شود.
- در سال 2025 حدود 49 درصد داده‌های موجود در جهان روی فضای عمومی پردازش ابری ذخیره خواهد شد.
- حدود 30 درصد داده‌هایی که در سال 2025 تولید می‌شوند در آن واحد به فضای مجازی انتقال می یابند.
مرکز تحقیقاتی آی‌دی‌سی به این نتیجه رسیده است که مجموع سیستم‌های سنتی و فناوری نوین این امکان را فراهم می‌کند تا در سال‌های پیش‌رو تمام داده‌های تولید شده توسط انسان ذخیره شود و البته، علم به اندازه‌ای پیشرفت کرده است که ما در حال حاضر کمتر از 10 درصد این اطلاعات را می‌توانیم پردازش کنیم و مورد استفاده قرار دهیم.‌ ‌

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/120900/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، 5 اردیبهشت 1403

احداث تقاطع‌های غیر همسطح رشت با سرعت در حال اجرا است

کامیون‌های حامل بار اضافه در مسیر خلخال - پونل توقیف شدند

جمع‌آوری و دستگیری 28 معتاد و خرده‌فروش موادمخدر در صومعه‌سرا

عملیات حفاری تونل گردنه الماس سرعت می‌گیرد

توقیف کامیون‌های مسیر خلخال - پونل

گیلانه، صبح بخیر گیلان وشهرما، 3 برنامه پرمخاطب رادیو گیلان

ای بیخبران چه جای خواب است مرا

چه کسی می داند...

جلوه‌های منحصر به‌فرد از سرزمین بهشتی گیلان (فیلم)

افتتاح 4 تقاطع غیر همسطح رشت تا پایان سال

چه چیز داری با خویشتن که دیدارت...

توزیع 60 بسته‌ معیشتی در رشت

برگزاری «مشق حماسه» در رشت

حضور سه مدیر گیلانی در مرکز پاسخگویی به سوالات مردمی

نبودی در دلم انگار طوفان شد، چه طوفانی!

«مواجهه‌ای نامتعارف با منطق هگل» در کتابفروشی‌ها

لزوم گره گشایی ترافیک شهری در رشت

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

4 روش درخشان برای تیز کردن چاقوهای کُند

رقابت در سنگر تیم ملی شدت گرفت (عکس)

پروژه‌های طرح میثاق رشت پیشرفت قابل قبولی دارد

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

الکترونیکی شدن نیمی از خدمات شهری در رشت

اعزام جامعه کارگری گیلان به دیدار با مقام معظم رهبری

سقف جدید برداشت از حساب های بانکی ابلاغ شد

کشف 60 میلیارد ریال نوشیدنی‌های قاچاق از یک انبار در رشت

داستان‌هایی از کریستین اندرسون با لهجه فارسی

مهار آتش در خودروی سواری

دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود

آسمانی شدن مادر شهید در رحیم آباد

کشف انبار نوشیدنی‌های قاچاق در رشت

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

ورود ناگهانی خودروی در حال سوختن به محوطه یک رستوران در رشت

مهار آتش‌ یک خودرو در خیابان معلم رشت

عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر

کتاب «قوانین و مقررات صادرات و واردات» منتشر شد

دیدار 46 کارگر استان گیلان با رهبر انقلاب

شاعرانه/ چه خوش است با خیال تو نهفته رازکردن

داستانک/ دوستت دارم

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

پیشرفت فیزیکی 86 درصدی تصفیه خانه شرقی بندرانزلی

ضرورت ورود جدی مسئولان برای رفع اختلاف مالکیت ساکنان تالاب انزلی

ممنوعیت فروش امتیاز واحد‌های مسکونی طرح نهضت ملی مسکن

برگزاری نخستین المپیاد ملی هنر در گیلان

شعری فوق العاده زیبا از مولانا

به ظاهر دوست اما دشمنانند

این استان ها منتظر موج جدید بارش باران باشند