پایگاه خبری تحلیلی نسیم گیلان

آخرين مطالب

تجاری سازی دانش فنی تولید رنگ خوراکی و کلوچه از چای در لاهیجان علمي

تجاری سازی دانش فنی تولید رنگ خوراکی و کلوچه از چای در لاهیجان

  بزرگنمايي:

گیلان آنلاین - لاهیجان- رییس پژوهشکده چای کشور گفت: دو دستاورد تحقیقاتی در زمینه دانش فنی تولید رنگ خوراکی و کلوچه فراسودمند این پژوهشکده به مرحله تجاری سازی و تولید انبوه رسیده است.
دکتر رضا آزادی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: دو عنوان از دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشکده چای دانش فنی تولیدرنگ خوراکی از چای و دانش فنی تولید کلوچه فراسودمند از چای به مرحله تجاری شدن رسیده است .
وی اظهارداشت: وجود صنایع تولید کلوچه و چای در گیلان دستیابی به هدف تولید محصولی فراسودمند با عمر انباری بیشتر را میسر می کند و اضافه کردن چای علاوه بر افزایش عمر ماندگاری محصولات قنادی بر خواص سلامتی آنها نیز می افزاید و خصوصیات آنتی اکسیدانی ، آنتی باکتریایی ، آنتی موتاژنی و کاهنده کلسترول و فشار خون از جمله خواص این کلوچه فراسودمند به شمار می آیند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از چای در فرمولاسیون کلوچه به عنوان محصول جدید ضمن دارا بودن خواص خوراکی مطلوب ،سلامت مصرف کننده را ارتقا می بخشد.
وی یادآورشد: در اجرای طرح تولید دانش فنی کلوچه فراسودمند بین پنج تا 30درصد از دو شکل پودر شده و عصاره آبی چای سبز به کلوچه افزوده شد و خواص فیزیکوشیمیایی ، بازارپسندی و ماندگاری محصول تولید شده اندازه گیری شد و بهترین فرمولاسیون و روش تهیه کلوچه فراسودمند بدست آمد.
وی در مورد رنگ خوراکی از چای نیز گفت: از بین روش های عصاره گیری مورد بررسی در این آزمایش بهترین حلال با زمان و دمای مناسب برای استخراج رنگ از ضایعات چای بدست آمد و رنگ بدست آمده تا 60روز قابلیت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد با ایجاد کمترین تغییرات شیمیایی و میکروبی را نشان داد.
وی افزود:این رنگ خوراکی در مواد غذایی که در محدوده پی اچ(PH) اسیدی قرا داشته باشند کاربرد خواهند داشت و کاربرد آن در صنایع غذایی بدون داشتن طعم نامطلوب موجب ایجاد خواص سلامت به دلیل وجود آنتی اکسیدان خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد:عدم وجود ترکیبات شیمیایی سنتتیک ، ایجاد خواص آنتی اکسیدانی و سلامتی و ایجاد ارزش افزوده برای صنعت چای از مزایای کاربردی رنگ خوراکی چای نسبت به رنگ مصنوعی است .
آزادی اظهارداشت: برای استخراج یک لیتر رنگ خوراکی چای ، 40گرم ضایعات چای استفاده می شود که با احتساب بازیافت حلال مصرفی، هزینه های استخراج رقم قابل توجهی نخواهد بود.
فراسودمند به غذایی گفته می شود که علاوه بر تغذیۀ فرد، در پیشگیری از بیماری و حفظ سلامت او نیز مؤثر است.
178 واحد چایسازی در گیلان و مازندران وجود دارد که در سال جاری تعداد 151 واحد فعال با سازمان چای بابت خرید برگ سبز چایکاران قرارداد بسته بودند که بسیاری از ضایعات چای در سال از این کارخانه به دور ریخته می شود که می توان از آنها به عنوان تولیدات با ارزش جانبی استفاده کرد.
108 هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران در سال جاری خرید رای شد که از این میزان 24 هزار تن چای خشک بدست آمد.
استان های گیلان و مازندران بین 25 تا 28 هزار هکتار باغ چای دارند که 90 درصد این باغ ها در استان گیلان واقع است.
خبرنگار :نظرپور**انتشار دهنده: بابایی
6029 /6030





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

پایش رودخانه‎های لنگرود در فصل تخم‎ریزی ماهیان

پرفورمنسی برای بحران آب در روز جهانی آب

محور آموزش ها در پیش دبستانی، هویت بخشی است

دوره پیش دبستانی بهترین جایگاه برای تربیت آینده سازان کشور است

برگزاری چهاردهمین دوره نمایشگاه جلوه‌های سمپاد در رشت

50 شرکت دانش بنیان در گیلان فعال است

جنگل نباید از خلاء اعتبارات دولتی آسیب ببیند

80 درصد دانشجویان در گیلان شهریه پرداز هستند

حفظ ذخائر ژنتیکی گیاهی و جانوری مورد توجه نیست

ایستگاه بین المللی مطالعات اکوسیستم در رشت افتتاح شد

شبکه علمی پشتیبان خوب علمی برای دانشگاه های کشور است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به گیلان سفر می کند

انقلاب مشروطه؛ بستر نهضت ملی مصدق

برگزاری مسابقه تخصصی استعدادیابی صنایع چوب در گیلان

45 درصد تالاب انزلی خشک شده است

دانشجویان دغدغه محیط زیست و منابع طبیعی کشور را داشته باشند

محیط زیست با آب پیوند خورده است/ وجود 17 میلیارد مترمکعب آب خاکستری در کشور

باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست به دنبال برندسازی دانشگاه سبز است

آئین درختکاری در آستارا برگزار شد

برگزاری همایش ستارگان کنکور در آستارا

تالاب ها نقش عظیمی در پایداری اقتصادی و اجتماعی منطقه دارند

40 هزار اصله نهال رایگان در رشت توزیع می شود

نگرانی کنشگران زیست محیطی از تصویب بودجه طرح انتقال آب خزر

سرپرست مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی لنگرود منصوب شد

صندوق حمایت از پژوهشگران حوزه سلامت گیلان فعال شد

10 پروژه درمانی در گیلان آماده افتتاح است

100میلیاد تومان از بدهی دانشگاه علوم پزشکی گیلان کاهش یافت

جشنواره ملی رباتیک جی کاپ با شرکت 183 تیم در رشت آغاز شد

جهاددانشگاهی گیلان؛ میزبان نشست منطقه 3 دانشجویان محیط زیستی

شکوفایی شارژ سریع و بی‌سیم

برگزاری نخستین رویداد استارتاپی «خلق ایده با رویکرد خشونت» در رشت

اضافه شدن ایموجی به پلاک خودروهای استرالیا

خنیای تپش قلب همسران شهدا را در ادبیات پایداری بشنویم

نگاه ما به رویداد استارتاپی ایجاد اشتغال است

اولین سیم‌کارت نسل پنجم جهان رسما عرضه شد

نخستین مدرسه طبیعت تالاب کشور افتتاح شد

183 تیم در مسابقات جی کاپ اعلام آمادگی کردند

فعالیت های پژوهشی منطبق با اولویت های استان باشد

اولین مدرسه طبیعت کشور در بندرانزلی راه اندازی شد

معاون استاندار گیلان: فعالیت های پژوهشی منطبق با اولویت ها باشد

گوشی تاشوی سامسونگ، اپل را تهدید می‌کند

عصر ارتباطات و ساخت تکه های ناتمام پازل

برگزاری جشنواره ملی رباتیک جی کاپ در گیلان

اجرای فعالیت های بیولوژیکی در 18 حوضه آبخیز گیلان

از ابتدای امسال تا کنون 60 اختراع در گیلان ثبت شد

تجلیل از ایده های برتر در اختتامیه جشنواره ایده بندرانزلی

دانشگاه گیلان به شبکه علمی کشور متصل می شود

رندامک، وقتی موسیقی به کمک آموزش می آید

پارک فضایی در منطقه آزاد انزلی ایجاد می شود

آنالیز آزمایش ادرار با گوشی هوشمند!