پایگاه خبری تحلیلی نسیم گیلان

آخرين مطالب

تجاری سازی دانش فنی تولید رنگ خوراکی و کلوچه از چای در لاهیجان علمي

تجاری سازی دانش فنی تولید رنگ خوراکی و کلوچه از چای در لاهیجان

  بزرگنمايي:

گیلان آنلاین - لاهیجان- رییس پژوهشکده چای کشور گفت: دو دستاورد تحقیقاتی در زمینه دانش فنی تولید رنگ خوراکی و کلوچه فراسودمند این پژوهشکده به مرحله تجاری سازی و تولید انبوه رسیده است.
دکتر رضا آزادی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: دو عنوان از دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشکده چای دانش فنی تولیدرنگ خوراکی از چای و دانش فنی تولید کلوچه فراسودمند از چای به مرحله تجاری شدن رسیده است .
وی اظهارداشت: وجود صنایع تولید کلوچه و چای در گیلان دستیابی به هدف تولید محصولی فراسودمند با عمر انباری بیشتر را میسر می کند و اضافه کردن چای علاوه بر افزایش عمر ماندگاری محصولات قنادی بر خواص سلامتی آنها نیز می افزاید و خصوصیات آنتی اکسیدانی ، آنتی باکتریایی ، آنتی موتاژنی و کاهنده کلسترول و فشار خون از جمله خواص این کلوچه فراسودمند به شمار می آیند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از چای در فرمولاسیون کلوچه به عنوان محصول جدید ضمن دارا بودن خواص خوراکی مطلوب ،سلامت مصرف کننده را ارتقا می بخشد.
وی یادآورشد: در اجرای طرح تولید دانش فنی کلوچه فراسودمند بین پنج تا 30درصد از دو شکل پودر شده و عصاره آبی چای سبز به کلوچه افزوده شد و خواص فیزیکوشیمیایی ، بازارپسندی و ماندگاری محصول تولید شده اندازه گیری شد و بهترین فرمولاسیون و روش تهیه کلوچه فراسودمند بدست آمد.
وی در مورد رنگ خوراکی از چای نیز گفت: از بین روش های عصاره گیری مورد بررسی در این آزمایش بهترین حلال با زمان و دمای مناسب برای استخراج رنگ از ضایعات چای بدست آمد و رنگ بدست آمده تا 60روز قابلیت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد با ایجاد کمترین تغییرات شیمیایی و میکروبی را نشان داد.
وی افزود:این رنگ خوراکی در مواد غذایی که در محدوده پی اچ(PH) اسیدی قرا داشته باشند کاربرد خواهند داشت و کاربرد آن در صنایع غذایی بدون داشتن طعم نامطلوب موجب ایجاد خواص سلامت به دلیل وجود آنتی اکسیدان خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد:عدم وجود ترکیبات شیمیایی سنتتیک ، ایجاد خواص آنتی اکسیدانی و سلامتی و ایجاد ارزش افزوده برای صنعت چای از مزایای کاربردی رنگ خوراکی چای نسبت به رنگ مصنوعی است .
آزادی اظهارداشت: برای استخراج یک لیتر رنگ خوراکی چای ، 40گرم ضایعات چای استفاده می شود که با احتساب بازیافت حلال مصرفی، هزینه های استخراج رقم قابل توجهی نخواهد بود.
فراسودمند به غذایی گفته می شود که علاوه بر تغذیۀ فرد، در پیشگیری از بیماری و حفظ سلامت او نیز مؤثر است.
178 واحد چایسازی در گیلان و مازندران وجود دارد که در سال جاری تعداد 151 واحد فعال با سازمان چای بابت خرید برگ سبز چایکاران قرارداد بسته بودند که بسیاری از ضایعات چای در سال از این کارخانه به دور ریخته می شود که می توان از آنها به عنوان تولیدات با ارزش جانبی استفاده کرد.
108 هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران در سال جاری خرید رای شد که از این میزان 24 هزار تن چای خشک بدست آمد.
استان های گیلان و مازندران بین 25 تا 28 هزار هکتار باغ چای دارند که 90 درصد این باغ ها در استان گیلان واقع است.
خبرنگار :نظرپور**انتشار دهنده: بابایی
6029 /6030





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

پیشرفت و حرکت دانشگاه ها بایستی به سمت کارآفرینی باشد

فروش 100 هزار گوشی تنها در کمتر از 9 دقیقه

تغییر زمان برگزاری کنکور 98 تکذیب شد

دو هزار و 456 نفر از افراد در معرض خطر به پزشک ارجاع شدند

انعقاد تفاهم‌نامه مشترک پژوهشکده محیط زیست با بزرگترین نیروگاه برق کشور

مانع‌تراشی برای صنعتگران کشاورزی/تولیدات داخلی کیفیت بالاتری دارد

بیماری های غیرواگیر، چالش سلامت کشور است

دانش آموز گیلانی دستگاه پزشکی آبسلانگ اختراع کرد

گیلان، میزبان چهارمین جشنواره ملی رباتیک جی کاپ

گردهمایی روسای مراکز علمی کاربردی گیلان برگزار شد

مصرف منطقی داروها در مراکز درمانی گیلان پایش می شود

تندگویان: «موسسه فیلترینگ» باز کنیم

افزایش بهره‌وری در تولید ماهیان خاویاری کشور

خودروی پلیس 2020 فورد چشم‌ها را خیره کرد

تالاب زیبای انزلی را به باد ندهیم

بیمارستانهای گیلان مجهز به سیستم تصفیه خانه فاضلاب می شوند

روند اجرایی احداث تصفیه خانه شیرابه سراوان رشت بررسی شد

آموزش و پرورش در تربیت نسل آینده کشور نقش تاثیرگذار دارد

همکاری هسته‌ای بیل گیتس با چینی‌ها به‌هم خورد

تنظیم اصلاحات طرح تفصیلی راهکار رونق ساخت و سازها

فعالیت های آبخیزداری در مناطق بالادست، بازده آبی را افزایش می دهد

دوربین سه‌بعدی به آیفون‌های جدید می‌آید

سرشماری بزکوهی در اشکورات شهرستان رودسر انجام شد

برترین‌های مسابقه استانی چالش جاذبه معرفی شدند

برگزاری جشنواره دانش‌آموزی «رسانش» در گیلان

پژوهشگران فومن تجلیل شدند

دانشگاه گیلان در جمع دانشگاه های سبز جهان قرار گرفت

دستگاهی که آب را به سوخت تبدیل می‌کند

اعتراف اپل به انحنای شاسی «آی پد پرو»

فریب سیستم تشخیص چهره گوشی با ماکت

فرماندار رشت: پژوهشگران بسترساز توسعه علمی کشور هستند

پیشرفت جامعه در گرو همراهی علم با پژوهش

فعلا گوشی مجهز به شبکه 5G نخرید!

شکایت از اپل به خاطر 0.3 اینچ!

بیش از 130 مرکز رشد در واحدهای دانشگاه آزاد کشور فعال است

کتانی هایی که به موبایل وصل می شوند

درخشش امیرحسین ابراهیمی نخبه گیلانی در جشنواره ملی حرکت

اسب کاسپین شناسنامه دار می شود

150میلیارد ریال به اجرای طرح های آبخیزداری گیلان اختصاص یافت

انتصاب رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان

مخالفان انتقال آب خزر به کویر خواهان جلوگیری از این امر شدند

فناوری 5G جایگزین وای‌-فای می‌شود

اقتصاد دیجیتال ، آینده گریز ناپذیر موجد اشتغال های نوین

نابینایان هم می‌توانند از اینستاگرام استفاده کنند؟

برگزاری نمایشگاه الکامپ در گیلان

ششم آذر زمان گشایش نمایشگاه الکامپ گیلان

گشایش همایش ملی اخلاق درپژوهش های زیست پزشکی ایران درگیلان

طبیعت‌درمانی با پاییز در غرب گیلان

همایش ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی ایران در رشت برگزار می‌شود

پنج ایده برتر رویداد کارآفرینی حوزه سلامت شمال معرفی شد