پایگاه خبری تحلیلی نسیم گیلان

آخرين مطالب

تجاری سازی دانش فنی تولید رنگ خوراکی و کلوچه از چای در لاهیجان علمي

تجاری سازی دانش فنی تولید رنگ خوراکی و کلوچه از چای در لاهیجان

  بزرگنمايي:

گیلان آنلاین - لاهیجان- رییس پژوهشکده چای کشور گفت: دو دستاورد تحقیقاتی در زمینه دانش فنی تولید رنگ خوراکی و کلوچه فراسودمند این پژوهشکده به مرحله تجاری سازی و تولید انبوه رسیده است.
دکتر رضا آزادی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: دو عنوان از دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشکده چای دانش فنی تولیدرنگ خوراکی از چای و دانش فنی تولید کلوچه فراسودمند از چای به مرحله تجاری شدن رسیده است .
وی اظهارداشت: وجود صنایع تولید کلوچه و چای در گیلان دستیابی به هدف تولید محصولی فراسودمند با عمر انباری بیشتر را میسر می کند و اضافه کردن چای علاوه بر افزایش عمر ماندگاری محصولات قنادی بر خواص سلامتی آنها نیز می افزاید و خصوصیات آنتی اکسیدانی ، آنتی باکتریایی ، آنتی موتاژنی و کاهنده کلسترول و فشار خون از جمله خواص این کلوچه فراسودمند به شمار می آیند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از چای در فرمولاسیون کلوچه به عنوان محصول جدید ضمن دارا بودن خواص خوراکی مطلوب ،سلامت مصرف کننده را ارتقا می بخشد.
وی یادآورشد: در اجرای طرح تولید دانش فنی کلوچه فراسودمند بین پنج تا 30درصد از دو شکل پودر شده و عصاره آبی چای سبز به کلوچه افزوده شد و خواص فیزیکوشیمیایی ، بازارپسندی و ماندگاری محصول تولید شده اندازه گیری شد و بهترین فرمولاسیون و روش تهیه کلوچه فراسودمند بدست آمد.
وی در مورد رنگ خوراکی از چای نیز گفت: از بین روش های عصاره گیری مورد بررسی در این آزمایش بهترین حلال با زمان و دمای مناسب برای استخراج رنگ از ضایعات چای بدست آمد و رنگ بدست آمده تا 60روز قابلیت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد با ایجاد کمترین تغییرات شیمیایی و میکروبی را نشان داد.
وی افزود:این رنگ خوراکی در مواد غذایی که در محدوده پی اچ(PH) اسیدی قرا داشته باشند کاربرد خواهند داشت و کاربرد آن در صنایع غذایی بدون داشتن طعم نامطلوب موجب ایجاد خواص سلامت به دلیل وجود آنتی اکسیدان خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد:عدم وجود ترکیبات شیمیایی سنتتیک ، ایجاد خواص آنتی اکسیدانی و سلامتی و ایجاد ارزش افزوده برای صنعت چای از مزایای کاربردی رنگ خوراکی چای نسبت به رنگ مصنوعی است .
آزادی اظهارداشت: برای استخراج یک لیتر رنگ خوراکی چای ، 40گرم ضایعات چای استفاده می شود که با احتساب بازیافت حلال مصرفی، هزینه های استخراج رقم قابل توجهی نخواهد بود.
فراسودمند به غذایی گفته می شود که علاوه بر تغذیۀ فرد، در پیشگیری از بیماری و حفظ سلامت او نیز مؤثر است.
178 واحد چایسازی در گیلان و مازندران وجود دارد که در سال جاری تعداد 151 واحد فعال با سازمان چای بابت خرید برگ سبز چایکاران قرارداد بسته بودند که بسیاری از ضایعات چای در سال از این کارخانه به دور ریخته می شود که می توان از آنها به عنوان تولیدات با ارزش جانبی استفاده کرد.
108 هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران در سال جاری خرید رای شد که از این میزان 24 هزار تن چای خشک بدست آمد.
استان های گیلان و مازندران بین 25 تا 28 هزار هکتار باغ چای دارند که 90 درصد این باغ ها در استان گیلان واقع است.
خبرنگار :نظرپور**انتشار دهنده: بابایی
6029 /6030




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

رئیس پارک علم و فناوری گیلان:رسالت ما حل مشکلات مردم است

حفاظت از فک خزری مستلزم حفاظت از سواحل خزر

نخستین آیفون مجهز به 5G تا دو سال دیگر

آغاز عملیات احداث مرکز فناوری انرژی در منطقه آزاد انزلی

همایش ملی سالمندی در گیلان گشایش یافت

کارگاه ایمنی زیستی محصولات تراریخته دردانشگاه گیلان برگزارشد

موضوع مهندسی ژنتیک باید در گفتمان دانشگاهی حل شود

آغاز انتخابات شورای دانش آموزی در 3 هزار مدرسه گیلان

هک داووس و انتشار اسامی قاتلان خاشقجی

جزئیات کلاهبرداری جدید از تماس‌های خارجی

جشنواره ایده در بندرانزلی فراخوان شد

17 کوره زغال در آستارا تخریب شد

دانشگاه به پایلوت فرهنگ «گفت وگو» در فضای عمومی کشور تبدیل شود

پیش قراولان پرندگان مهاجر به تالاب استیل آستارا وارد شدند

نهالکاری در 90 هکتار اراضی ملی آستارا آغاز شد

شهر هوشمند توسعه اجتماعی و اقتصادی را به دنبال دارد

حمایت از ایده های فناورانه جوانان موجب اشتغال پایدار می شود

کودکان آستارا با جنگل های هیرکانی آشنا می شوند

منطقه شکار ممنوع دیلمان و درفک ؛ زیستگاه غنی برای حیات وحش

گروه‌های آسیب‌پذیر در برابر ویروس آنفولانزا واکسینه می‌شوند

همکاری منطقه آزادانزلی و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری

تیم لاهیجان از مسابقات جهانی رباتیک تایلند باز می ماند

اینستاگرام یتیم شد

تالاب انزلی با فناوری نانو احیا می شود

تیم دانش آموزان پژوهشگرگیلانی درجشنواره بین المللی طلاگرفتند

دانش آموزان تالش در لیگ علمی گیلان درخشیدند

تیم رباتیک لاهیجان به مسابقات المپیاد جهانی تایلند راه یافت

ساخت 251 مدرسه خیرساز در گیلان

فعالیت 80 هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های کشور

مخترع ایرانی مدال طلای مسابقات جهانی را کسب کرد

سد لاسک شاهرگ تالاب انزلی را قطع می کند

هیرکان های گیلان میراث جهانی می شوند

دانشجویان باید مهارت گفت وگو، قاعده مندی و دلیل گرایی را یاد بگیرند

«مریم میرزاخانی» بازهم ایران را جهانی کرد

عصر به خیر کاسپین

تالش پیشتاز کنکور سراسری در گیلان شد

نماینده مجلس: جایگاه علمی آستارا رشد داشته است

مسابقات ملی مناظره دانشجویان فرصتی برای یادگیری است

همایش ملی سالمندی برای ارایه مقاله فراخوان داد

خودم به رتبه 50 فکر می‌کردم/ لزوما کنکور آخرین گزینه موفقیت‌های زندگی نیست

پذیرش دانشجو در موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی رشت

گل همیشه تشنه، غارتگر منابع آب شیرین گیلان

لزوم جهت‌دهی مطالبات اولیاء دانش‌آموزان به سمت چشم انداز سند تحول بنیادین

فرآورده‌های طبیعی مورد نیاز در داخل کشور تامین می‌شود

76 درصد مرگ‌ها مربوط به بیماری‌های غیر واگیر است

لاهیجان در مسابقات رباتیک کشوری مقام کسب کرد

بنیاد فرزانگان در لاهیجان آغاز بکار کرد

20 درصد داروها در کشور به گیاهان دارویی اختصاص می یابد

خلاقیت مبتکر گیلانی برای کارگاه های خانگی

گل دهی لاله های تالابی در تالاب انزلی