نسیم گیلان

آخرين مطالب

بگذارید خودکفایی برنج همچنان در شعار باقی بماند!؟ مقالات

  بزرگنمايي:

گیلان آنلاین - روزنامه سوال جواب چاپ استان گیلان در شماره دوشنبه 30 بهمن ماه، مطلبی در قسمت یادداشت امروز با عنوان بگذارید خودکفایی برنج همچنان در شعار باقی بماند!؟ به قلم حسین لطفی منتشر کرده است.
بحث طرح خودکفایی برنج که این روزها دوباره بر سر زبان ها افتاد، مطلب تازه ای نیست زیرا از سال 83 تا به امروز هر از گاهی نقل محافل می شود و با همان سرعتی که طرح می شود، بدون دلیل و علت به دست فراموشی سپرده می شود.
حال چرا متولیان کشاورزی بدون توجه به عقبه علمی و اصولی این پروژه نخ نما شده با آن بازی می کنند به نظر می رسد پای منافع و مصالحی در میان باشد که پس از حصول مقصود بار دیگر به بایگانی سپرده می شود و دلیل این ادعا در پایان بیان خواهد شد.
بدون شک اهل فن می دانند که طرح خود کفایی برنج از سال 83 بر سر زبان ها افتاد تا کنون بدون نتیجه ادامه دارد و با توجه به شرایط حاکم بدون شک به آینده نیز کشیده خواهد شد. بعنوان مثال:
جمیل علیزاده شایق - دبیر انجمن حمایت از برنج کشور در تاریخ 9 اسفند 83 اظهار کرد: اگر امکانات تأمین شود، از سال 84 طرح خودکفایی برنج اجرا خواهد شد.( سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران). پس از این اعلام ، خاکساری مدیرکل غلات وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: طرح افزایش خوداتکایی ایران در تولید محصول راهبردی برنج از سال آینده آغاز می شود (تابناک :29 دی 1394).
با تغییر خودکفایی برنج به طرح خود اتکایی برنج، از همین سال ها اجرای این طرح تولیدی را با اما و اگرهایی مواجه کرد تا اینکه با مداخله وزیر جهاد کشاورزی وقت تکلیف آن مشخص شد. آقای محمدرضا اسکندری وزیر کشاورزی دولت آقای احمدی نژاد معروف به آقای خودکفایی! به این اختلاف تعابیر خاتمه داد.
اسکندری از گندم برای سال اول شروع کرد. بعد به سراغ جو در سال دوم رفت. وعده خودکفایی در برنج را برای سال سوم حتمی دانست. (کلمه : دوشنبه, 9 شهریور, 1388)“
در راستای تحقق طرح آقای خودکفایی، مدیرکل دفتر برنج و حبوبات وزارت جهاد کشاورزی (بهمن ناصحی در مصاحبه با مهر) در تایید سخنان وزیر اعلام کرد: طرح سه ساله خودکفایی در تولید برنج با ضریب 102 درصدی تا پایان سال 1388 محقق می شود . (سایت الف : جمعه 27 مهر 1386
سرانجام انتظار تحقق این وعده بزرگ به پایان رسید و آقای خودکفایی در گفتگو با خبرگزاری مهر اعلام کرد : خودکفایی در محصولات کشاورزی محقق شد. شنبه 16 خرداد 1388.
ولی روحی ماسوله رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تنفسی در سخنان وزیر ایجاد کرد و گفت: ظرف دو سه سال اول برنامه پنجم به احتمال 90 درصد تولید برنج با این بذر جدید (هیبرید) خودکفایی حاصل می شود. (فارس 29 آبان 88).
البته مسئولان گیلانی در زمینه خودکفایی برنج بگونه ای در رد نظر وزیر کشاورزی وقت اظهار نظرهای قابل تاملی کردند:
استاندار گیلان (روانشاد قهرمانی ) گفت: 5/1 سال دیگر بحث خودکفایی برنج کشور را در گیلان اعلام می‌کنیم. (فارس : 1 فروردین 88)”.
پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور در تاریخ 20/6/90 نوشت: سعادتی (استاندار گیلان) با اشاره به فعالیت های زیرساختی صورت گرفته در شالیزارهای کشور بویژه شمال ایران، از اجرای طرح خودکفایی در تولید برنج تا 2 سال آینده خبر داد.
در جای دیگر بهمن صالحی (مسئول خودکفایی برنج) به طرح خودکفایی برنج در کشور اشاره کرد و گفت: طرح خودکفایی برنج تا دو سال آینده در کشور اجرایی می‌شود.(خبرگزاری اقتصاد ایران: 14 مهر 90).
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان (روحی ماسوله) گفت: با زیر کشت بردن رقم برنج (گوهر) در بالغ بر 60 هزار هکتار شالیزارهای گیلان و 20 هزار هکتار در مازندران، ایران تا سه سال آینده در تولید برنج به خودکفایی می‌رسد. (خبرگزاری فارس:20 خرداد 91).
بالاخره ثابت شد متولیان کشاورزی گیلان فقط شعار دادند و در عمل نتوانستند نه با رقم (هیبرید) و نه با رقم (گوهر) برنج را به خود کفایی برسانند و بر اثر سیاست نادرست شان خسارت عمده ای به کشاورز برنجکار وارد کردند.
سرانجام دلیل ناتوانی دولت های گذشته و حال در اجرای طرح خودکفایی برنج را معاون وزیر جهاد کشاورزی در تاریخ 5 /9 /96 در مصاحبه ای با اقتصادآنلاین تیر خلاص به خودکفایی برنج زد و با اشاره به روند خشکسالی در کشور اعلام کرد: به دلیل محدودیت منابع آبی کشور خودکفایی در تولید برنج به مصلحت کشور نیست و امکان خودکفایی در برخی محصولات مانند ذرت را نداریم.
حال چرا حضرات با علم به سرنوشت خودکفایی برنج آن هم در سالی که پیش بینی می شود گیلان با بدترین وضعیت آبی مواجه باشد، دوباره ساز طرح خودکفایی برنج را کوک می کنند؟ خود جای سوال است!
آیا بهتر نیست به استناد گزارش 19 خرداد 96 که نوشت : برنج، 28 سال قربانی انفعال 4 وزیر، خودکفایی در حد شعار ماند / بگذاریم این طرح همچنان در شعار باقی بماند تا در مقام حرف چیزی برای گفتن داشته باشیم!؟
البته با توجه به آمار تولید برنجی که متولیان کشاورزی در سال اعلام کرده و می کنند با یک حساب سر انگشتی برنجکاری از مرز خودکفایی عبور کرده که شرح آن در وقتی دیگر بیان خواهد شد.
انشاء الله این مطلب به تریج قبای برخی ها برنخورد و مثل آن محقق بزرگواری که وقتی در رد برنج هیبرید مقاله ای تحت عنوان ” آغاز تبلیغ روی کشت برنجی که در گذشته جواب نداد !؟ ” در گیلانیان منتشر شد، به شدت عصبانی شد و عکس العمل دون شأن نشان داده بود، نشود.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/21328/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهار آتش در خودروی سواری

دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود

آسمانی شدن مادر شهید در رحیم آباد

کشف انبار نوشیدنی‌های قاچاق در رشت

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

ورود ناگهانی خودروی در حال سوختن به محوطه یک رستوران در رشت

مهار آتش‌ یک خودرو در خیابان معلم رشت

عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر

کتاب «قوانین و مقررات صادرات و واردات» منتشر شد

دیدار 46 کارگر استان گیلان با رهبر انقلاب

شاعرانه/ چه خوش است با خیال تو نهفته رازکردن

داستانک/ دوستت دارم

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

پیشرفت فیزیکی 86 درصدی تصفیه خانه شرقی بندرانزلی

ضرورت ورود جدی مسئولان برای رفع اختلاف مالکیت ساکنان تالاب انزلی

ممنوعیت فروش امتیاز واحد‌های مسکونی طرح نهضت ملی مسکن

برگزاری نخستین المپیاد ملی هنر در گیلان

شعری فوق العاده زیبا از مولانا

به ظاهر دوست اما دشمنانند

این استان ها منتظر موج جدید بارش باران باشند

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 4 اردیبهشت 1403

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

تشریح آخرین وضعیت تردد کامیون های ترانزیتی از مرز آستارا

افزایش 67 درصدی شناسایی انشعاب غیرمجاز آب در گیلان

خودروِ ترکیبی یا دورگه؟

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

شاهین خزر رودسر در گیرودار مشکلات مالی

برگزاری 31 عنوان برنامه ویژه هفته کارگری در گیلان

رفع اختلاف مالکیت ساکنان حاشیه تالاب بین المللی انزلی مستلزم ورود جدی مسئولان مربوطه

گیتی آذرپی درگذشت

افزایش 30 درصدی سفر گردشگران خارجی به گیلان

معدوم سازی 389 کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی در آستارا

جایزه کتاب سال فراخوان داد

ماجرای دستگیری یک قاتل فراری در شوش

مرگ تلخ یک دانشجوی دندانپزشکی در رفسنجان

حرکت پر سر و صدای آمریکا علیه ایران

انتصاب مدیرکل توسعه منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران

نجات مرد 38 ساله آسیب دیده از ارتفاعات لیالستان

راه‌اندازی شعبه ویژه قضایی رسانه‌ها در گیلان

سخنان جالب دکتر کاکاوند در مورد شاعر مهستی گنجوی

لغو جایزه «انجمن قلم آمریکا» در پی تحریم نویسندگان

محاکمه دوباره کارگردان متهم به تجاوز

اطلاعیه مهم تامین اجتماعی درباره سن بازنشستگی

اتفاق خبرسازی که برای هنجارشکن‌ های اینستاگرام افتاد

سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران

ایثارگری‌های جبهه مقاومت ‌برای نسل جدید بازگو شود

جلوه‌های منحصر به‌فرد از سرزمین بهشتی گیلان + فیلم

عبور از اروند اوج شکوه رزمنده‌های گیلان در عملیات والفجر 8

ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز