کاهش کاشت،قیمت برنج را بالا میبرد
اقتصادي
بزرگنمايي:
گیلان آنلاین - نائب رئیس انجمن صنایع غذایی ایران گفت:چون ما مشکل واردات برنج را داشته و دولت بی رویه وارد میکند،در نتیجه در شمال، کشاورزان ضرر کرده و از آن طرف چون کم کاشته میشود، قیمت محصول بالا میرود.
احمد فتح اللهی با اشاره به اینکه امنیت غذایی کشور به یک سری زیرساختها در بخش کشاورزی که پایه و اساس تغذیه و صنایع تبدیلی بوده، برمیگردد که در ایران وجود ندارد،اظهار کرد:امنیت غذایی به برخی عواملی زیرساختی بر میگردد که متاسفانه در بخش کشاورزی که پایه و اساس تغذیه و صنایع تبدیلی بوده مشکل داریم.
وی با اشاره به اینکه کشت در ایران معمولا به صورت سنتی انجام می شود که معضلی برای جامعه ایران بوده است،تصریح کرد:سرانه مصرف آب نسبت به کشور های دیگر بیشتر و برداشت در هکتار پایین است بنابراین ما باید به سوی کشت صنعتی گرایش پیدا کنیم تا بتوانیم کالای ارزان تر و باکیفیت تری به مصرف کننده ارائه شود.
نائب رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با بیان اینکه تولید در کشور ما جانمایی نشده است، افزود:به عنوان مثال چغندر و گوجه فرنگی در جای خود کاشته نمی شود. اگر محصولات را با توجه به گرایش بومی منطقه بکاریم، قطعا برداشت ما در هکتار زیاد خواهد بود.با حمایت های دولت و ورود کارشناسان به صورت تخصصی در کاشت محصولات به کشاورز کمک می کند تا هزینه کاشت بیشتر از خرید نباشد و در عین حالی که محصول بیشتر و با کیفیتتری برداشت میکند.
فتح اللهی با بیان اینکه برنج با توجه به این که نیاز به آب زیاد دارد در خطه شمال کشور کاشت میشود،افزود:چون ما مشکل واردات را داشته و دولت بی رویه وارد میکند،در نتیجه در شمال، کشاورزان ضرر کرده و از آن طرف چون کم کاشته میشود، قیمت محصول بالا میرود. کشاورزی که پیاز در زمین خود میکارد،با توجه به قیمت برنج اقدام به کاشت آن کرده و با نداشتن آگاهی از این کار و زمین مناسب کیفیت خوبی از برنج را ارائه نمیدهد.
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/28633/