پایگاه خبری تحلیلی نسیم گیلان

آخرين مطالب

سرگیجه و سردرد نتیجه کم‌خوری در ماه‌رمضان گفتگو

سرگیجه و سردرد نتیجه کم‌خوری در ماه‌رمضان

  بزرگنمايي:

گیلان آنلاین - کارشناس تغذیه مرکز بهداشت صومعه‌سرا گفت:وی با بیان اینکه کم‌خوری بیش از حد در این ایام می‌تواند به سوء تغذیه،سرگیجه و سردرد،اختلالات عصبی،لاغری مفرط،افت قندخون و...منجر شود،گفت:پرخوری بیش از حد و ریزه‌خواری نیز به سلامت افراد لطمه می‌زند؛لذا برنامه غذایی باید طوری تنظیم شود که بر وزن طبیعی تاثیر زیادی نداشته باشد.
مریم اسدی  با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان علاوه بر صیقل دادن روح و برخورداری از آثار معنوی این ماه،با بکارگیری روش‌های صحیح تغذیه بدن را می‌توان از بیماری‌های ناشی از پرخوری و بدخوری پاک نمود و از فواید جسمی این ماه نیز برخوردار شد،اظهار کرد:روزه‌داری فرصت مناسبی برای استراحت دستگاه‌های مختلف بدن و نیز ترک عادات غذایی غلط و ایجاد عادات غذایی صحیح است.
وی افزود:روزه می‌تواند با کاهش وزن بدن،علاوه بر کاهش فشار بر مفاصل استخوانی پا،کمر و سایر اندام‌ها از بسیاری بیماری‌هایی که چاقی و اضافه‌وزن در بروز آن دخالت دارند پیشگیری کند.
اسدی به نقش روزه در تنظیم فشار خون،کاهش سطح چربی‌های خون،سلامت دستگاه گوارش و عملکرد مناسب دستگاه عصبی اشاره و خاطرنشان کرد:بدن انسان برای حفظ سلامتی خود همواره مقداری چربی را به عنوان ذخیره انرژی در نقاط مختلف ذخیره می‌کند که اگر این چربی‌ها برای مدتی طولانی در بدن باقی‌ بمانند به شکل توده فشرده درآمده و کمتر برای تولید انرژی می‌سوزاند.
وی با بیان اینکه روزه‌داری فرصت مناسبی است که انسان می‌تواند با صرف مقداری از این چربی‌های اضافه برای تولید انرژی از اضافه وزن خود بکاهد،گفت:روزه‌داری حتی در کسانی که لاغر یا دارای وزن طبیعی هستند نیز باعث می‌شود چربی‌های قبلی را بسوزانند و پس از پایان دوره روزه‌داری،به جای آنها چربی تازه و مناسب‌تری جایگزین شود.
اسدی متذکر شد:این تصور صحیح نیست که روزه نباید منجر به بی‌حالی و احساس گرسنگی شود بلکه این حالات به طور طبیعی در هنگام روزه‌داری در افراد سالم نیز ایجاد می‌شود که قابل تحمل است اما اگر غیرقابل تحمل بوده و حالات غیرعادی یا فشارهای غیرطبیعی در بدن ایجاد کند مشاوره با پزشک کاملا ضروری است.
وی با بیان اینکه کم‌خوری بیش از حد در این ایام می‌تواند به سوء تغذیه،سرگیجه و سردرد،اختلالات عصبی،لاغری مفرط،افت قندخون و...منجر شود،افزود:پرخوری بیش از حد و ریزه‌خواری نیز به سلامت افراد لطمه می‌زند؛لذا برنامه غذایی باید طوری تنظیم شود که بر وزن طبیعی تاثیر زیادی نداشته باشد.
اسدی با اشاره بر اینکه بدن انسان برای انجام مناسب فعالیت‌های روزانه و حفظ سلامت تک‌تک اندام‌های بدن به مواد انرژی‌زا(کربوهیدرات و چربی) و مواد سازنده بدن(پروتئین) و نیز املاح و ویتامین‌های مختلف نیاز دارد،گفت:یک رژیم غذایی مناسب باید تمام این مواد را به حد کافی به بدن برساند.جهت تامین این مواد رعایت دو اصل تنوع و تعادل در مصرف گروه‌های غذایی توصیه می‌شود.که رعایت این دو اصل در ماه مبارک رمضان به تامین مواد مغذی مورد نیاز اعم از کربوهیدرات‌ها،چربی‌ها،پروتئین‌ها،عناصر معدنی،ویتامین‌ها و همچنین آب کمک خواهد کرد.
وی اضافه کرد:بر حسب این اصول یک فرد بزرگسال روزانه به 6-11واحد نان و غلات،3-5واحد سبزیجات،2-4واحد میوه‌ها،1-2واحد گوشت و تخم‌مرغ،1واحد حبوبات و مغزها،2-3واحد شیر و لبنیات و مقدار مناسبی آب و سایر نوشیدنی‌ها نیاز دارد که می‌بایست به صورت متنوع از زمان افطار تا هنگام صرف سحری در رژیم غذایی فرد گنجانده شود.
اسدی به اهمیت دفعات غذا خوردن درسلامت انسان اشاره کرد و گفت:در روزهای معمولی و غیرروزه‌داری استفاده از سه وعده غذایی اصلی و دو میان‌وعده که به کنترل اشتها و سوخت‌وساز بدن توصیه میشود.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت صومعه‌سرا در پایان با بیان اینکه هنگام روزه‌داری در روزهای گرم و طولانی سال استفاده از دو وعده غذایی اصلی افطار و سحری و تا زمان قبل از خواب یک میان‌وعده توصیه می‌شود،ادامه داد:البته هر فردی با توجه به وضعیت جسمی خود باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کند.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

پلمب3 واحد توزیع فرآورده گوشتی در انزلی/12متخلف راهی دادگاه شدند

شخم زمستانی شالیزارهای آستارا به پایان سال موکول نشود

انتقال خون گیلان نیاز مبرم به همه گروه های خونی دارد

بررسی طرح تجاری - اداری سازی دفاتر صنوف نیازمند کارشناسی بیشتر است

افزایش همکاری جوجه اردک‌ها در تولید برنج ارزانتر

درخشش چای ایرانی در بازارهای بین المللی

آبخیزداری عمر مفید سدهای گیلان را افزایش می دهد

سه پروژه ورزشی دهه فجر در گیلان افتتاح می شود

بازاریابی، دست نامرئی چای تولیدی کشور

30 هزار کارت هوشمند ملی شهروندان گیلانی آماده تحویل است

برگزاری جشنواره آسیب‌شناسی اجتماعی در رسانه‌های گیلان

افزایش میزان ذخیره میوه شب عید گیلانیان

مطالعات ساخت انبارهای بارانداز راه آهن آستارا پایان یافت

حدود 50 درصد گیلانی ها رژیم غذایی ناسالم دارند

صنعتکاری که برای رهبران شوروی عصا ساخت

سهم شفت از تسهیلات رونق تولید در سال جاری 42 میلیارد تومان است

استقرار جوی نسبتا پایدار در گیلان/پایان هفته‌ باران می بارد

مروری بر تاریخچه رشت/ تجارت ابریشم باعث رونق شهر شد

خواص دنیاطلب و خسته از آرمان‌های انقلاب ابزار ایجاد فتنه 88 بودند

حریق بیش از یک میلیارد ریال خسارت در آستانه برجا گذاشت

ارتفاعات گیلان از امشب یخبندان است

ارتفاع برف در ارتفاعات رحیم آباد به 50 سانتیمتر رسید

شهروندان نسبت به سوء استفاده کنندگان طب سنتی هوشیار باشند

برگزاری مسابقه استانی چالش جاذبه در موسسه جهاد دانشگاهی رشت

دستگیری جاعل حرفه‌ای و كشف اسناد جعلی در رشت

جمهوری آذربایجان مشتری ویژه کیوی گیلان

جشنواره نمایشنامه نویسی غرب گیلان در آستارا برگزار می شود

وزش باد گرم در گیلان تا دو روز آینده ادامه دارد

افزون بر 106 هزار بار زنگ سامانه 122 گیلان به صدا در آمد

لزوم تکرار تجربه موفق هیأت مشتزنی در ورزش گیلان

فوت بالغ بر 10 هزار نفر طی هشت ماهه اول سالجاری در گیلان

ناپایداری های جوی در گیلان به طور موقت از امروز تضعیف می شود

ملوان برای پیشرفت نیازمند کمک مسئولان است

خسروشاهی: در ایران پویا هستم

معاون وزیر راه: به دنبال رونق بازار مسکن هستیم

سهم 30درصدی گردشگری در تولید ناخالص گیلان/135 طرح در دست اجرا است

نشست کتابخوان دانشگاهیان آستارا برگزار شد

محموله چوب قاچاق در آستارا توقیف شد

دانش آموزان دختر بسیجی املش عازم مناطق 8سال دفاع مقدس شدند

تقاضای پرورش گل محمدی در گیلان رو به افزایش است

میرزا کوچک خان هدفی جز اجرای احکام اسلامی نداشت

تکثیر 115 میلیون قطعه بچه ماهی در گیلان/آبزی‌پروری اولویت شیلات

آثار غیر بومی در دوسالانه نقاشی گیلان پذیرفته شد

برگزاری یادواره شهید میرزاکوچک خان و 152 شهید روحانی گیلان

افزون بر 195 هزار دستگاه خودرو وارد گیلان شد

30 درصد از شالیزارهای گیلان ظرفیت کشت کلزا دارند

اعمال محدودیت ترافیک در محورهای گیلان/داشتن زنجیرچرخ الزامی است

44 نقطه فاضلاب خانگی به گوهررود می‌ریزد

13 دانش آموز گیلانی به جشنواره کشوری دانایی راه یافتند

«زیتونت»؛ استارت آپی برای رونق بوم گردی در گیلان