آفت کنهقرمز کیفیت برگ سبز چای را کاهش میدهد
اقتصادي
بزرگنمايي:
گیلان آنلاین - کارشناس چای کشور گفت: کاهش کیفیت برگ سبز چای، ضعیف شدن گیاه، کاهش محصول و تاخیر در برداشت چای از آسیبهای جدی آفت کنه قرمز است.
به گزارش ایسنا- منطقه گیلان، محمدجواد گلمحمدی کارشناس سازمان چای کشور در جلسه چای استان با اشاره به اینکه چای از قدیمیترین و پرمصرفترین نوشیدنیها در دنیا است،گفت: آفت کنهقرمز در ایران روی چای در سال 1340 گزارش شده بود. به دلیل گرم شدن هوا و خشکسالی از سال 1393 به بعد کنه نباتی جزء آفات مهم روی چای در برخی مناطق شد.
وی افزود: کنههای گیاه خوار بسیار ریز بوده و با چشم غیرمسلح دیده نمیشوند. کنهها به رنگ قرمز و دارای نقطههای سیاه رنگ روی بدن است. فشرده بودن بوتههای چای نسبت به هم باعث انتقال آسان این آفت میشود .
گلمحمدی در خصوص نحوه خسارت و علائم کنه قرمز ادامه داد:با توجه به گرمتر شدن هوا در اواخر خرداد، تیر و مرداد توجه به مدیریت کنه قرمز لازم و ضروری است.
وی افزود: این آفت از شیره گیاهی تغذیه میکند و سم به درون گیاه میریزد. رنگ پریدگی قسمتهای زیرین و روی برگ، رگبرگ و دمبرگ، برنزه شدن برگ، کاهش کیفیت برگ سبز چای، ضعیف شدن گیاه، کاهش محصول و تاخیر در برداشت چای از آسیبهای جدی این آفت است.
کارشناس چای کشور خاطر نشان کرد:در صورت شدت آلودگی ریزش برگ و نابودی بوته را به همراه دارد. این آفت در ایران روی چای، مرکبات، پیچک صحرایی، توت فرنگی، تمشک وحشی، برگ نو، شیپوری، ازگیل، کیوی، محبوبه شب، گل داودی، گل کاغذی، شمشاد، ختمی و… دیده می شود. خسارت کنهها در مناطق دشت چایکاری بیشتر است .
وی در خصوص مدیریت کنه قرمز تصریح کرد: مدیریت تلفیقی در آفات چای مستلزم؛ شناسایی دقیق و درک توانایی زیستی آنها در محیط، بهرهگیری از روشهای نمونهبرداری و پایش مناسب، مبنا قراردادن تکنیکهای زراعی جهت تقویت بوته چای و کاهش استقرار آفت، استفاده از عوامل کنترل بیولوژیک است.
گلمحمدی افزود:عوامل مختلفی به صورت تلفیقی میتواند مانع از ورود و گسترش آلودگی و آسیب به بوته چای شود از جمله آن میتوان به تقویت خاک و بوته چای از طریق کودهی و شخم و … اشاره کرد.
کارشناس چای کشور در خصوص آبیاری در فصول خشک خصوصاً در تیر و مرداد ماه گفت: سالانه بوته چای و نفوذ نور در بین ردیفهای کاشت و سوزاندن شاخ و برگ هرس شده (جلوگیری از کپه شدن شاخ و برگ هرس شده که خود منبع آلودگی است،باید هرس شوند.
وی تاکید کرد: حتی الامکان کشت مخلوط نظیر چای و مرکبات انجام نگیرد.
کارشناس چای کشور بر کنترل و حذف علفهای هرز اطراف باغ؛ بسیاری از علفهای هرز میزبان آفت کنه قرمز هستند مانند پیچک صحرایی، ترشک و تمشک وحشی تاکید کرد و گفت:باید از انتقال کنهها از باغ آلوده از طریق ادوات کشاورزی، لباس و… جلوگیری کرد.
وی تصریح کرد: سرما در طول پاییز و زمستان در شمال کشور و استفاده از روشهای تلفیقی میتوان کنه قرمز را در زیر سطح آستانه اقتصادی نگه داشت. از مواد شیمیایی و سموم در باغات چای استفاده نمیشود.
انتهای پیام
-
يکشنبه ۱۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۰:۳۶
-
۲۰۹ بازديد
-
-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/41003/