مساله آرد است یا نانوا
اقتصادي
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - رئیس اداره بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه چند محموله گندم کیفی وارد گیلان شده است،گفت: عدم مهارت برخی از نانواها نیز از دلایل کیفیت پایین نان برخی از واحدهای نانوایی گیلان است.
نان در کشور ما از نظر ارزش تغذیهای اولین رتبه در سبد مصرفی خانواده ها را دارد.
علیرغم این اوصاف نان تولیدی در کشور ما از کیفیت پائینی برخوردار است و این نعمت هر ساله به مقدار فراوانی به دلیل پائین بودن کیفیت به صورت ضایعات در آمده و ضرر و زیان بسیاری را از ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و بهداشتی به کشور وارد میکند.
سمانه موسوی یکی از شهروندان ساکن رشت، گفت: مدت زیادی است که نانوایی محل ما از کیفیت نان مطلوبی برخوردار نیست و اعتراضات شفاهی هم جواب نمیدهد.
وی افزود: در برخی مواقع به قدری نان بد پخته می شود که مجبوریم بخشی از آن را دور بریزیم.
در ادامه این گفتوگو رضا صابری که در صف نانوایی یکی از مغازه های نانوایی رشت منتظر خرید نان است گفت: نانوایی محل ما صبحها خیلی دیر شروع به پخت نان میکند و با توجه به اینکه من دو فرزند دانش آموز دارم، تهیه نان خوب برای صبحانه بچه ها از هم اکنون دغدغه فکری ما شده است.
محمد درویش کردار رئیس اداره بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به اینکه اغلب نانوایی های گیلان بربری پخت میکنند ،گفت: چندی پیش برای ارتقای کیفیت نان به درخواست نانواییان که از کیفیت گندم راضی نبودند، مکاتباتی انجام شد و چند محموله گندم با کیفیت بالا وارد گیلان شد.
وی افزود: اختلاط گندمهای کیفی با گندمهای قبلی هم انجام شده است، و در پی گزارشات دریافتی گویا کیفیت نان از گذشته بهتر شده است.
درویش کردار در خصوص دیر بازشدن واحدهای نانوایی خاطرنشان کرد: اتفاقا یکی از دلایل کیفیت بد نانوایی های گیلان این است که نانواها خیلی دیر اقدام به خمیرگیری میکنند و مدت زمان لازم برای ورز شدن خمیر طی نمیشود .
وی تصریح کرد: عدم مهارت لازم برخی از کارگران و شاطرهای نانوایی نیز یکی دیگر از دلایلی است که موجب کاهش کیفیت نان میشود، اگر چه اقداماتی برای ارتقای مهارت شاطرها انجام شده است اما کافی نیست و باید ادامه یابد.
محمدی رییس اتحادیه نانواییهای رشت نیز گفت: با شروع مدارس زمان پخت نان یک ساعت زودتر شروع خواهد شد تا خانواده ها برای تامین نان و تغذیه دانش آموزان مشکلی نداشته باشند.
وی افزود: مکاتبات لازم انجام شده است و البته خود نانواها هم میدانند که زمان بازگشایی مدارس هر ساله زمان پخت نان را باید زودتر شروع کنند.
محمدی در خصوص کیفیت وضعیت کیفیت نان رشت خاطرنشان کرد: واضح است در برخی از نانوایی ها کیفیت نان مطلوب نیست اما باید توجه به اینکه در 4سال اخیر شاهد افزایش قیمت نان نیستم، طبیعتا بر کیفیت نان نیز تاثیر گذاشت.
وی تصریح کرد: علیرغم افزایش حاملهای انرژی،دستمزد کارگران و... قیمت نان ثابت مانده است و این موضوع به اقتصاد نانوایی فشار میآورد و به ناچار نانوا به کاهش افزودنیهای مجاز و ... روی میآورد و نتیجه این اقدامات کاهش کیفیت نان میشود.
محمدی گفت: طی جلسهای که با شورای آرد و نان فرمانداری رشت داشتیم، امیدواریم بتوانیم قیمت نان در گیلان 15درصد افزایش یابد.
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/61309/