نسیم گیلان

آخرين مطالب

چرا معلمان از اول هفته در اعتصابند؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - چه اتفاقی افتاده که هنوز اولین ماه سال تحصیلی جدید به پایان نرسیده، کار معلمان به اعتراض کشیده است؟
دیروز در مدرسه حراست به مدیر زنگ زد تا خبر بگیرد که آیا اعتراضی هست یا نه
روز یکشنبه تصویر معلم‌ها در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد، معلم‌هایی که در شهرهای مختلف و مدارس گوناگون کنار هم نشسته بودند و بعضی‌هاشان هم تکه‌های مقوایی رو به دوربین در دست داشتند که مطالبات‌شان و تاریخ و نام مدرسه روی آن نوشته شده بود.
شکل این اعتراض هر چند متفاوت بود اما اصل آن در تمامی سال‌های گذشته تکرار شده است. خواسته‌های معلمان از دولت به دولت دیگر و از وزیری به وزیر دیگر منتقل می‌شود و هنوز بخش مهمی از آن حل نشده باقی مانده است.
چه اتفاقی افتاده که هنوز اولین ماه سال تحصیلی جدید به پایان نرسیده، کار معلمان به اعتراض کشیده است؟ محمد فلاحی، عضو هیات‌مدیره کانون صنفی معلمان تهران توضیح می‌دهد: «نمی‌شود گفت اتفاق جدیدی رخ داده، خواسته‌ها عموما همان خواسته‌های صنفی قبلی است ازجمله کیفیت آموزش و حقوق معلمان.
شاید اتفاق جدید این باشد که در چند ماهه اخیر نابسامانی اقتصادی شرایطی را ایجاد کرده که البته همه حقوق‌بگیران را به نوعی دچار دشواری کرده اما برای معلمان که همواره از میانگین درآمدی جامعه پایین‌تر بوده‌اند این فشار به صورت مضاعف وارد شده است. حق‌التدریس‌هایی که برای کمک‌هزینه زندگی رویش حساب می‌کنند از بهار تاکنون پرداخت نشده و خب حقوق اصلی هم که کلا شرایط مطلوب نداشته. از طرف دیگر برخوردهای پلیسی که با معلمان شده، کسانی که خواسته‌اند صدای اعتراض‌شان را به جایی برسانند هم از مواردی است که باید پیگیری شود.»
هر چند در شبکه‌های اجتماعی عکس‌ها و شعارهای معلمان دست به دست می‌چرخید اما فلاحی می‌گوید که این راهی نیست که مطلوب معلمان باشد: «تجمع و اعتراض آخر راه است و نه برای معلمان و نه برای تشکل‌ها گزینه مطلوبی نیست. می‌شود گفت این یک گزینه تحمیلی است و مربوط به زمانی که همه راه‌های دیگر امتحان شده‌اند ازجمله نامه‌نگاری به نهادهای مختلف مسوول، گفت‌وگوهای انفرادی و جمعی با مسوولان، یادداشت نوشتن و مصاحبه در رسانه‌ها، صدور بیانیه‌های مختلف و هشدار در مورد مسائل مختلف از جمله افت کیفیت آموزشی، معلمان بازنشسته، حقوق معلمان و... داده می‌شود.
سال‌هاست که با هر مجلس و دولتی که عوض شده یک‌سری از مسائل توسط نمایندگان و رییس‌جمهورها مطرح می‌شود که من می‌خواهم اینها را تغییر دهم و وقتی انتخاب می‌شوند انگار آن وعده‌ها مشمول مرور زمان می‌شود و مشکلات بر جای خود باقی می‌ماند. یعنی این موضوع فقط منحصر به یک دولت و دو دولت نیست، سال‌هاست که ادامه دارد. برای همین سیستم آموزش و پرورش ناکارآمد است، نه معلمش راضی است و نه دانش‌آموزی در این سیستم پرورش پیدا می‌کند که توانمند باشد. زیان این موضوع برای کل جامعه است.»
وزیر گفت معلم یک‌شغله اموراتش نمی‌گذرد
«جالب است، دیروز در مدرسه بودم که حراست به مدیر زنگ زد تا خبر بگیرد که آیا اعتراضی هست یا نه. به مدیر گفتم این همه معلم‌ها تاخیرهای پرداختی یک ساله دارند، حقوق‌شان عقب می‌افتد و هر اتفاق دیگری که برای‌شان می‌افتد کسی پیگیر نمی‌شود حالا که چنین خبری شده سریع دست ‌به‌کار می‌شوند. خب طبیعی است وقتی معلم‌ها می‌بینند که چنین اقدامی سریع واکنش به دنبال دارد دست به اعتراض و تجمع می‌زنند. ما که مدام داریم در رسانه‌ها می‌گوییم و می‌نویسیم، با وزیر دیدار می‌کنیم، همه راه‌ها را می‌رویم اما انگار وقتی خواسته‌ها وارد فاز عملی می‌شود بیشتر دیده می‌شود.»
محمدرضا نیک‌نژاد، معلم و فعال صنفی هم می‌گوید که در پیش گرفتن اعتراض انتخاب اول معلم‌ها نیست اما مشکلاتی وجود دارد که نمی‌شود در برابرشان سکوت کرد: «حقوق معلم‌ها که من یکی‌اش هستم قرار بود به صورت میانگین 15درصد اضافه شود حالا دولت به صورت غیرقانونی این عدد را تبدیل کرد به 10درصد. چرا می‌گوییم غیرقانونی؟ چون با توجه به عقب‌افتادگی تاریخی که حقوق معلمان نسبت به سایرین دارد خود دولت تصویب کرد که افزایش حقوق 15درصدی باشد، مجلس هم آن را تصویب کرد و تبدیل به قانون شد اما خوردیم به موضوع تحریم‌ها و عدد را با وجود وجود قانون تبدیل کردند به 10درصد.»
نیک‌نژاد برای توصیف وضعیت معلمان و به واسطه آن وضعیت آموزش در مدارس به گفته‌های خود وزیر استناد می‌کند: «خود وزیر در تلویزیون اعلام می‌کند: من متاسفم که بگویم معلم بدون شغل دوم زندگی‌اش نمی‌چرخد. خب معلمی که شغل دوم و سوم دارد دیگر دغدغه‌اش درس نیست. معلم‌ها دلسوزند که می‌گویند ما تمرکزمان از بین رفته و نمی‌توانیم کارمان را درست انجام بدهیم. در همین اعتراض‌ها شعارها را ببینید که با همه این اوضاع شعارهای‌شان فقط در مورد معیشت نیست بلکه جنبه آموزش رایگان و وضعیت عدالت آموزشی و... را هم دربر می‌گیرد. حاکمیت باید خوشحال باشد که معلمان این‌قدر دلسوزانه به فکر دانش‌آموز و وضعیت آموزشی هستند که می‌گویند در مدارس فرسوده جان دانش‌آموزان در خطر است، از بین رفتن آموزش رایگان شکاف آموزشی را بیشتر می‌کند و از طرفی دنبال حقوق خودش هم هست چون من می‌توانم شغل دوم و سوم بگیرم اما با این حجم کار دیگر نمی‌توانم معلم حرفه‌ای کارآمد باشم.»
منبع: etemaad.ir

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/65632/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

11 آلاینده بیماری‌زای مخفی در خانه

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند

کاهش 3 درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با 150 کار فرمای متخلف

انعکاس به موقع رسانه‌ها در پاسخ سخت ایران به اسراییل

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

«حجت الاسلام اسماعیلی» به عنوان راهیار تبلیغ گیلان منصوب شد

رفع تصرف 1000 متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن

نگهداری 42هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

یادواره سردار شهید سیدمعروف ایرانی در صومعه سرا

پایداری گرمای هوا در گیلان

دستگیری قاتل کمتر از 5 ساعت در تالش

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

داستانک/ راه نجات

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد