نسیم گیلان

آخرين مطالب

دور سوم مسابقات فضایی در قرن بیست و یکم آغاز می‌شود علمي

دور سوم مسابقات فضایی در قرن بیست و یکم آغاز می‌شود
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /با ورود انسان به آنچه «عصر سوم فضایی» نامیده می‌شود، این بار شرکت‌های خصوصی و نه دولت‌ها رهبری این حوزه را بر عهده گرفته‌اند و اگر رقابت فضایی قرن بیستم بر سر قدرت سیاسی بود، این قرن در مورد پول خواهد بود. اما برای کسانی که رویای بازگرداندن انسان‌ها به ماه و احتمالا مریخ را در سر می‌پرورانند، زمان هیجان‌انگیزی برای زندگی است؛ فرقی نمی‌کند رؤسای جمهوری یا میلیاردرها کرایه آن را بپردازند.
 عصر پروازهای فضایی در حال گذراندن یک لحظه رنسانس است که انرژی تازه‌ای را به ارمغان آورده که از زمان برنامه آپولو دیده نشده بود و برای اولین بار، شرکت‌های خصوصی به جای دولت‌ها رهبری این کار را بر عهده گرفته‌اند.
به نقل از گاردین، مجموعه‌ای از ماموریت‌های اخیر، از جمله پرواز آزمایشی موفقیت‌آمیز بزرگترین موشکی که تاکنون ساخته شده است و اولین کاوشگر خصوصی ساخته شده برای فرود روی سطح ماه، این ایده رو به رشد را ایجاد کرده که انسان‌ها در حال ورود به «عصر سوم فضا» هستند.

نسیم گیلان


کندی اذعان داشت: مطمئنا، همه اینها برای همه ما هزینه زیادی دارد» اما جنگ سرد او را برانگیخت تا معادل امروزی صدها میلیارد پول مالیات دهندگان آمریکایی را برای پیروزی در مسابقه فضایی خرج کند.
پایان جنگ سرد در سال 1989 لحظه کوتاهی از خوش‌بینی جهانی را به همراه داشت که به دومین عصر فضایی با مشارکت بیشتر منجر شد. ایستگاه فضایی بین‌المللی برای بیش از 13 سال سرهم شد و از سال 2000، افراد چند ملیتی به طور مداوم در فضا زندگی می‌کردند و با هم روی آزمایش‌هایی در مدار کار می‌کردند.
با این حال، این دوره دوم همچنین شاهد کاهش تلاش‌ها برای رساندن انسان‌ها به فضا بود که نماد آن برنامه شاتل فضایی ناسا بود که هرگز مردم را فراتر از مدار زمین نفرستاد و در نهایت در سال 2011 منحل شد، تا حد زیادی به این دلیل که دولت ایالات متحده نمی‌خواست روی هزینه‌های بالای آن سرمایه‌گذاری کند. پس از آن، واشنگتن مجبور شد برای فرستادن فضانوردان خود به فضا به موشک‌های سایوز مسکو تکیه کند.
با این حال، این هزینه‌های بالا اکنون با ورود مشاغل خصوصی به صحنه، اغلب به عنوان پیمانکاران دولتی، کاهش یافته است. در چند سال اخیر، برخی از این مشاغل شروع به کسب درآمد کرده‌اند، البته نه به دلایلی مانند گردشگری فضایی، بلکه بیشتر برای ارسال ماهواره‌های ارتباطی، به ویژه اینترنت پهن باند. بسیاری از برآوردها حاکی از آن است که صنعت فضایی جهانی می‌تواند در دو دهه آینده بیش از یک تریلیون دلار درآمد ایجاد کند.
در مقاله‌ای که سال گذشته توسط شرکت مشاور استراتژی و مدیریت تاثیرگذار McKinsey & Company منتشر شد، شریک مدیریت جهانی باب استرنفلز و همکارانش به مدیران اجرایی نوشتند: اگر فضا بخشی از استراتژی شما نیست، باید اینطور باشد.
آنها افزودند: تنها به تازگی شاهد شتاب قابل توجهی در منحنی هزینه بوده‌ایم: هزینه‌های پرتاب به لطف استفاده مجدد، مهندسی بهبود یافته و افزایش حجم، 95 درصد کاهش یافته است و کاهش گسترده دیگری در سال‌های آینده انتظار می‌رود.

نسیم گیلان

سیاست جهانی همچنان در فضا اما با بازیگران بیشتری به ایفای نقش خود ادامه می‌دهد. چین با داشتن ایستگاه فضایی در حال کار، کاوشگر روی ماه و مریخ‌نورد در مریخ، از روسیه به عنوان رقیب اصلی آمریکا پیشی گرفته است. روز جمعه، پکن یک فضاپیمای رباتیک را به نیمه پنهان ماه پرتاب کرد.
قطب جنوبی ماه، به طور ویژه، به عنوان یک «کمربند طلایی» برای اکتشاف ماه در نظر گرفته می‌شود، زیرا حاوی یخ آب است که می‌تواند به عنوان آب آشامیدنی استفاده شود و حتی برای ساخت سوخت موشک بهره‌برداری شود.
دانشمندان هم در مورد سیاسی شدن و هم تجاری‌سازی فضا نگران هستند، به‌ ویژه هنگامی که صحبت از عملیات «حفاری» در ماه بکر و دست نخورده به میان می‌آید.
با این حال، حامیان اکتشافات فضایی به پیشرفت‌هایی اشاره می‌کنند که تاکنون انجام شده است. سی‌تی‌اسکن که یک دستگاه پزشکی حیاتی است که می‌تواند تومورها را شناسایی کند، ریشه‌ در تحقیقات قبل از ماموریت آپولو دارد. فضانوردان در ایستگاه فضایی از محیط منحصر به فرد ریزگرانش برای درک بهتر بیماری‌هایی مانند آلزایمر استفاده کرده‌اند.
برای اقتصاد دانانی مانند سادلیر، سومین عصر فضایی موقعیت بی‌سابقه‌ای را ایجاد می‌کند که می‌تواند پایه‌های نظام بازار را به هم‌ بزند. در اقتصاد، ما فرض می‌کنیم که منابع محدود است. زمین محدود است. منابع طبیعی محدود است. فضا، به ما این امکان را می‌دهد که آن را تغییر دهیم.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/751247/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بی‌بی منجمه؛ زن نامدار ایران در عرصه نجوم

تولید اسفنج بندآورنده خون با پر مرغ

یادداشت های چسبناک تون رو جذاب تر کنید

آخرین وضعیت روستای امامزاده ابراهیم پس از آتش سوزی

6 کتاب نامزد جایزه ادبی «پوشکین» شدند

ترجمه «دوربین عکاسی» به چاپ نهم رسید

واکنش وزارت خارجه به نقش شمخانی در مذاکرات

شاعری که هم ستاره‌شناس بود و هم ریاضی‌دان

رصد تولد قدیمی‌ترین کهکشان جهان برای اولین بار

دوچرخه سواری جانبازان بصیر آذربایجان شرقی تا حرم امام(ره)

فیلم| لحظه شکار نظامی اسرائیلی سنگر گرفته در شرق جبالیا

رسم عاشق‌کُشی و شیوهٔ شهرآشوبی

داستان کتابی که از تبعیض نژادی در آمریکا می‌گوید

عزیز شبانی درگذشت

اولین پیاده‌راه با استفاده از «بتن تفاله قهوه» ساخته شد

«داریوش جعفرزاده» جانباز گرانقدر 70 درصد به یاران شهیدش پیوست

شهادت مزد خدمات مخلصانه و جهادی شهید رئیسی بود

وقتی طعم شیرین خدمت برای گیلانی‌ها تلخ شد

یک‌ رمان رومانیایی برنده جایزه ادبی دوبلین 2024 شد

معرفی کتابی که برای کودکان الگوسازی می‌کند

توضیحی کوتاه درباره سایه‌های سفید

چرا تصویر شفق قطبی در صفحه موبایل زیباتر است؟

ماهواره مشترک اروپا و ژاپن ابرها را رصد می‌کند

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «خورشید کلائی»

مقاوم سازی بیش از 112 هزار مسکن روستایی در گیلان

این استان‌ ها از فردا منتظر بارش شدید باران باشند

فکر میکنید ماهانه چه مقدار میکروپلاستیک می‌خوریم؟

حسگر تشخیص آنفلوآنزا بر بالین ساخته شد

رنگ کرم رو با چی بپوشیم؟

مظلومیت تشیع و مردم مظلوم غزه را باید در سفر حج به یاد آورد

شهید رئیسی نشان دادند راه شهادت تنها در میدان جنگ نیست

برداشت برگ سبز از باغات چای گیلان و مازندران

خواندن حکایتی از سعدی درباره زیست کردن با سایه و رفتار بد خودمان

هیچوقت وارد گذشته هیچ آدمی نشو

خبر مهم برای دارندگان چک

پایان جدال ماده تاریک و تونل‌زنی کوانتومی!

چهارمی فرزانه فصیحی در مسابقات بین‌المللی مجارستان

فاز دوم مرمت عمارت بلدیه رشت به نیمه رسید

تصاویر| خانه میرزا کوچک خان جنگلی در رشت

درمان نوزادان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید در گیلان

توزیع تخم نوغان تا 10 خرداد در گیلان

نصب 6 دستگاه ترانس ولتاژ در نیروگاه لوشان

استاندارد سازی هتل ها، در دستور کار معاونت گردشگری و جامعه هتلداران کیش

معرفی کتاب «سلمان ما»

آیا هوش مصنوعی آماده در اختیار گرفتن حوزه پزشکی است؟

کاروان جانبازان در حج تمتع ارزش‌های نظام را تبلیغ می‌کند

تمام درکم از دنیا...

درمان سرطان مغز با ویروس آبله

پیش بینی برداشت بیش از 11 هزار تُن برگ سبز چای در شفت

ترجمه «مسئولیت و داوری» هانا آرنت در بازار نشر