نسیم گیلان

آخرين مطالب

فعالیت‌های انتخاباتی لاریجانی دروغ یا واقعیت؟ سياسي

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - زمزمه های ورود «علی لاریجانی» به انتخابات ریاست جمهوری در دولت اول «حسن روحانی» جدی شد. مدل انتخاباتی که تعیین کننده رئیس دولت تدبیر و امید شد، به اندازه ای در آن ایام مورد اقبال بود که احتمال به کارگیری آن پس از دولت روحانی هم می رفت
فعالیت‌های انتخاباتی لاریجانی دروغ یا واقعیت؟
زمزمه های ورود «علی لاریجانی» به انتخابات ریاست جمهوری در دولت اول «حسن روحانی» جدی شد. مدل انتخاباتی که تعیین کننده رئیس دولت تدبیر و امید شد، به اندازه ای در آن ایام مورد اقبال بود که احتمال به کارگیری آن پس از دولت روحانی هم می رفت. هم جمع قابل توجهی از اصلاح طلبان و هم بخش میانه روی جریان اصولگرا روی این مساله اتفاق نظر پیدا کرده بودند و اعتقاد داشتند این ساز و کار بار دیگر می تواند به کار گرفته شده و مورد اقبال قرار گیرد.
ورود انتخاباتی روحانی در سال 96 و ادامه ساز و کار انتخاباتی ائتلافی بحث ها درباره احتمال مطرح کردن «علی لاریجانی» با همین روش برای انتخابات 1400 ریاست جمهوری را خیلی جدی کرد و بخشی از اصلاح طلبان هم حتی این سناریو را قابل دفاع و تحقق می دانستند؛ موضوعی که می تواند طیف های میانه رو را همچنان در رأس امور اجرایی و حتی تقنینی کشور حفظ کند.
با خروج آمریکایی ها از برجام و به هم ریخته شدن وضعیت اقتصادی کشور مباحث سیاسی اینچنینی به حاشیه رفت و گروه های سیاسی مترصد و منتظر تعیین وضعیت شدند. این مسأله باعث بروز اختلافاتی در جریان اصلاح طلب برای همراهی با دولت تدبیر و امید شد، به نحوی که بخشی از آنان اعتقاد به ادامه راه داشتند و بخشی بر این عقیده بودند که باید هر چه زودتر پیوند جریان اصلاحات با دولت ائتلافی پایان یافته و همه مسئولیت های ناشی از اقدامات و عملکرد دولت بر عهده طیف اعتدالگرای همراه روحانی گذاشته شود.
این موضوع را بسیاری از تئوری پردازان اصلی جریان اصلاحات مطرح کرده و خواهان اقدام هرچه زودتر اصلاح طلبان برای گسست این پیوند با دولت بودند. آنها اعتقاد داشتند و دارند که برای حفظ سرمایه اجتماعی شان و حضور انفرادی این جریان در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری آتی باید این اقدام هرچه زودتر انجام شود تا بتوانند نسبت به بازسازی وجهه خود اقدام کرده و حامیانشان را برای حضور در انتخابات و رأی دادن به این جریان ترغیب کنند.
پس از این موضوع اخیرا حجت الاسلام والمسلمین موسوی خوئینی هم تلاش خود را برای احیای چپ سنتی و جدایی از طیف اعتدالگرا و اصولگرایان میانه رو آغاز کرد و با انجام یک مصاحبه نشان داد که اصلاح طلبی را نمی خواهند مبتنی بر تفکر و اقدامات افرادی نظیر مرحوم هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی تعریف کنند و یا این طور موضوع در جامعه القا شود که این افراد نماد اصلاح طلبی هستند، موضوعی که شاید از سال 92 خیلی جدی در چنین افرادی تبلور یافته بود.
طرح این مسائل بحث تشکیل یک دولت ائتلافی دیگر با محوریت «علی لاریجانی» که ریاست او بر مجلس شورای اسلامی از یک دهه گذشته و در این مدت تلاش زیادی برای ساختن یک ساختار مبتنی بر دیدگاه، نظرات و شیوه مدیریتی او در پارلمان شکل گرفته است را به حاشیه برد و حتی این موضوع را که می توان در سال 1400 بار دیگر رئیس جمهور را از دل یک ائتلاف انتخاباتی همه جانبه تعیین کرد، به حاشیه برد.
اما «حسین مرعشی» سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی که می توان آن را از جمله احزاب اصلاح طلب متمایل به تشکیل یک دولت ائتلافی دیگر نامید، در گفت وگویی از آغاز سفر‌های استانی «علی لاریجانی» برای انتخابات 1400 خبر داده که در حقیقت می توان این اقدام را تلاشی برای مقابله با دیدگاه احیای جریان اصلاحات خارج از تشکیل یک ائتلاف انتخاباتی دیگر دانست که اتفاقا در زمان مناسبی برای شکل دادن چنین مسأله ای مطرح شده است.
هرچند بعد از این اظهارنظر مرعشی، «بهروز نعمتی» دبیرکل حزب رفاه ملت از چهره‌های سیاسی نزدیک به «علی لاریجانی» با انجام مصاحبه ای این موضوع را تکذیب کرد، این اظهارنظرها نشان داد که همچنان عده ای معتقد به تشکیل این ائتلاف برای انتخابات 1400 هستند. نعمتی آغاز فعالیت‌های انتخاباتی رئیس مجلس را تکذیب کرده و گفته، «با توجه به مسئولیت لاریجانی به عنوان ریاست یکی از قوای سه‌گانه، سفر‌های استانی و برگزاری جلسات متعدد کاملا طبیعی است.»
به نظر می رسد، قوه عاقله احزاب کشور و طیف میانه روی آنها چه در درون جریان اصلاحات و چه در بین اصولگرایان اعتقاد دارند که راه تعریف شده برای آینده سیاسی ایران باید از دل شکل گیری یک ائتلاف جامع انتخاباتی حتی فراتر از آنچه در سال های 92 و 96 شاهد آن بودیم، بگذرد. بر همین اساس هیچ قصدی برای جلوگیری یا خاموش کردن شعله تشکیل ائتلاف انتخاباتی اصولگرایان و اصلاح طلبان برای سال 1400 را ندارند.
هرچند «علی لاریجانی» در سال 84 کاندیدا شد و مورد حمایت جامعتین و جمعی از اصولگرایان قرار گرفت و البته توفیقی نیافت. حتی فراتر از این مسأله، برخی عنوان می کنند که او پشتوانه مردمی لازم برای تصدی مسئولیت ریاست جمهوری را ندارد. اما ائتلافیون اصولگرا و اصلاح طلب اعتقاد دارند، همانطور که روحانی را کسی نمی شناخت و با موج سازی این ائتلاف به مردم معرفی شد و توانست دو دوره رئیس جمهور بشود، این امکان برای لاریجانی به مراتب شناخته شده تر نیز وجود دارد.
منبع: tabnak.ir

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/85086/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توضیح سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه دیروز پاریس

جزئیات افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

خارج کردن تومور بزرگ از بدن کودک 10ساله

افتتاح 3 طرح هادی و آسفالت راه روستایی در شهرستان فومن

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت 10

ماجرای صدای انفجار مهیب در گناوه چه بود؟

واکنش اتحادیه اروپا به حادثه انفجار در اصفهان

اراذل و اوباش آستارا از کف خیابان‌ها‌ شدند

خارج کردن تومور بزرگ از بدن کودک 10ساله در رشت

بخشی از کتاب/ وقتی طوفان تمام شد...

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اردیبهشت ماه

مسافران گیلان و دغدغه‌ای که برچیده شد

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری درباره ازدواج

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اردیبهشت ماه سال 1403

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

غزل سعدی: عاشقانه یا عارفانه؟

جزئیات دقیق درباره حمله به کنسولگری ایران در پاریس

اهالی این استان‌ ها از امروز منتظر بارش باران باشند

اهمیت مدح و ثنای الهی در جلد هشتم «طعم شیرین خدا»

اولین دوره مسابقات اسب دوانی گیلان برگزار شد

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، اول اردیبهشت 1403

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

گلایه مردم از ساخت تقاطع های غیرهمسطح در رشت

سبز شدن باغ‌های گیلان با سوغات کاشف السلطنه

آتش گرفتن یک واحد آپارتمانی در شهر رشت

مهار آتش سوزی یک واحد آپارتمانی در شهر رشت

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

شب شعری با عنوان «وعده صادق» در شهرستان لاهیجان

راهپیمایی نمازگزاران درمحکومیت جنایات رژیم کودکش اسرائیل

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

پاکسازی محوطه پل تاریخی بلوردکان لنگرود

اراذل و اوباش آستارا دستگیر شدند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

عکس/ اولین دوره مسابقات اسب‌دوانی گیلان برگزار شد

تو مثل منی برف...

گرامیداشت فرزندان گلکون کفن 2 شهرستان گیلان

دستگیری 6 نفر از مخلان نظم و امنیت در آستارا

دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار + فیلم

«تاریخ سازی» با «تاریخ شفاهی»

محبت کردنشون خیلی جالبه

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

رونمایی از مجموعه شعر «پیراهن تو کنار پیراهن من» در صومعه‌سرا

پای «وعده صادق» روی نفس اسراییل/ امنیت خط قرمز ایرانی‌ها