پایگاه خبری تحلیلی نسیم گیلان

آخرين مطالب

خوراک های سنتی، گیلان را دلپذیرتر می کند فرهنگي

خوراک های سنتی، گیلان را دلپذیرتر می کند

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - آستارا - گیلان آراسته به جنگل و جلگه و دریا از تنوع غذاهای محلی و سنتی نیز برخوردار است و معرفی خوراکهای گوناگون و خوش عطر و طعم آن، برای جذب و ماندگاری مسافران و رونق صنعت گردشگری استان ضرورت دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، 170 نوع غذا و خوراکی محلی و سنتی نظیر لونگی، باسترما، بورانی پلو، کال کباب، اناربیج، ترش تره، ماهی فویج، فسنجان، واویشکا، میرزاقاسمی، باقلاقاتوق، کولی غورابیج، آش ترش، سیرقلیه، چخرتمه، ماهی مالاتا و مسما و ده ها چاشنی و مکمل غذایی از جمله زیتون پرورده، ماست چکیده، ماهی شور و دودی، سیر ترشی و هفت بیجار در این استان شناسایی شده است.
سفره آرایی، بهداشت پخت و شوق استقبال از مهمانان و مسافران از خصائل بانوان و زنان هنرمند گیلانی است و عطر برخاسته از تنور روستاها، آشپزخانه منازل و دستپخت سرآشپزهای قابل رستوران ها و سفره خانه ها روح و جان رهگذران و مسافران را تسخیر می کند.
275 مجمتع بین راهی و صدها مرکز تهیه و توزیع غذا در محورهای مواصلاتی گیلان در نخستین روزهای سال 98 پذیرای هزاران گردشگر و مسافر داخلی و خارجی است و به تدریج بر شمار مهمانان نوروزی این دیار سرسبز افزوده می شود و بهره مندی اقتصادی از این فرصت ها، هنر مدیران و مسئولان امر را می طلبد.
استاندار گیلان گردشگری را یکی از بزرگترین ظرفیت های فعال کننده اقتصاد این استان می داند و بر تعامل بیشتر مسئولان و بخش های خصوصی برای بهره مندی از ظرفیت های گردشگری تاکید می کند.
مصطفی سالاری می گوید: گردشگری محور توسعه گیلان است و از خادمان این حوزه با جدیت حمایت می کنیم و فعالان این عرصه باید مطالبه گر باشند و اگر دستگاهی در توسعه این صنعت، کوتاهی کند، اطلاع رسانی کنید تا برطرف کنیم.
حمید رضا آذرپور معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، افزایش شمار مسافران نوروزی استان نسبت به سال قبل را پیش بینی کرده است و بنابراین، متولیان گردشگری باید از این فرصت برای ماندگاری بیشتر مسافران استفاده کنند و یکی از راهکارها، احیاء و معرفی غذاهای محلی است.
در منتهی الیه غرب استان گیلان و نوار مرزی جمهوری آذربایجان، شهرستان آستارا در مقام استقبال از گردشگران داخلی و خارجی نقش مهمی دارد و آشپزها و رستوران داران این شهرستان مرزی نیز به کیفیت و طعم غذاهای محلی برای جلب نظر مهمانان، اهمیت زیادی قائل هستند.
روحی مدیر یکی از غذاخوری های بزرگ آستارا می گوید: غذاهای سنتی گیلان مشهور است و مشتری های خارجی نیز به تعدادی از آنها علاقه مند هستند و توجه به نظر مشتری در تهیه غذا، رمز موفقیت یک رستوران یا غذاخوری است.
او ادامه می دهد: بسیاری از مشتریان ما برای صرف غذاهای سنتی گیلان به این دیار سفر می کنند و حفظ کیفیت غذاها در جلب نظر مخاطبان و رعایت ذائقه آنها مد نظر ماست و آشپزهای مجرب، در پخت خوراکی های محلی و سنتی مهارت خوبی دارند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آستارا نیز با اشاره به توجه مسافران و گردشگران به شبکه های اجتماعی گیلان در سفر به این استان، ضرورت معرفی غذاهای سنتی در فضای مجازی را خاطر نشان می شود.
پردل امیری نژاد می گوید: حضور انبوه مردم و به خصوص جوانان در فضای مجازی، فرصت کم نظیری برای معرفی خوراکی های محلی گیلان فراهم کرده است و استفاده مطلوب از این ظرفیت، باعث جذب و ماندگاری بیشتر گردشگران داخلی و خارجی و رونق صنعت گردشگری استان خواهد شد.
با توجه به جایگاه غذا نزد مردم و ارج گذاری عمومی به دست پخت های سنتی و محلی، با احیا و معرفی اغذیه های سنتی گیلان در شهرهای مختلف این استان، امکان تحول بزرگ در زنجیره خدمات گردشگری و رونق اقتصادی وجود دارد و در این راستا نقش اداره های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مدیران مجتمع های اقامتی و غذاخوری ها و رسانه ها غیر قابل انکار است.
عیسی پاشاپور
7124 /6030





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

351 واحد بوم گردی در شفت موافقت اصولی دریافت کردند

سوژه های رسانه ای در راستای حل معضلات جامعه پردازش شود

فرماندار رودبار: کیفیت آموزشی در مدارس مورد توجه باشد

فرماندار رشت:مهارت آموزی دانش آموزان مورد توجه قرار گیرد

12ناشرگیلانی در نمایشگاه کتاب تهران حضور دارند

دغدغه اهالی هنر و رسانه شهرستان لاهیجان بررسی شد

جایزه ویژه گلد پاندا در دست هنرمند جوان گیلانی

پنج اثر استان بارانی به جشنواره فیلم وارش رسید

36 هزار نفر در گیلان آموزش های فنی و حرفه ای فراگرفتند

برنامه های دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه گیلان

دانش آموزان گیلان در 12 رشته ورزشی مقام کشوری کسب کردند

بزرگداشت سعدی با اجرای شب شعر در آستارا

36 هزار نفر در گیلان آموزش های فنی و حرفه ای فراگرفتند

3 اثر فرهنگی و تاریخی استان گیلان ثبت ملی شد

نمایشگاه آثار جشنواره کاریکاتور آسیب‌های اجتماعی گیلان برپا شد

توجه به آموزش های پژوهش محور لازم و ضروری است

مبنای فعالیتهای کانون پرورش فکری حرکت در مسیر توصیه‌های رهبری است

کارگاه آموزشی مهارت های بیان تفسیر قرآن کریم در رشت برگزار می شود

همایش پیاده روی منتظران ظهور در آستارا برگزار شد

رنگهای زندگی در شعر سید ضیاء الدین شفیعی

یکصد کیلوگرم کیک تولد امام عصر در تالش توزیع شد

جشنواره فانوس با هدف گفتمان سازی هنر دفاع مقدس برگزار می شود

سفر به مشهد از پیاده راه رشت

سبک صحیح زندگی به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود

آموزش، زمینه آسیب های اجتماعی را از بین می برد

یک هزار و 300 دانش آموز آستارا سن تکلیف خود را جشن گرفتند

برگزاری جشن های نیمه شعبان در یکصد بقعه متبرکه گیلان

رودی در نگارخانه الهی رشت

مفهوم انتظار، روحیه بخشی و امیدآفرینی به جامعه است

آموزش و پرورش گیلان سرباز معلم جذب می کند

جذام از گیلان راهی انگلستان شد

دو خبر آموزشی از گیلان

رشت از اولویت های سازمان تبلیغات اسلامی است

صاحبان پروانه های ناقص نمایشی نمی تواننددرانتخابات شرکت کنند

ایجاد سه رشته جدید کارشناسی ارشد در دانشگاه گیلان

خانه ارغوان در تنهایی ویران شد

اجرای طرح حامی در 30 مدرسه گیلان

رسانه‌ها با انعکاس واقعیت‌ها، زمینه‌ساز رضایت در جامعه شوند

ورزش با سلامت و تربیت پیوندی ناگسستنی دارد

جشن تکلیفی مزین به دورکعت نماز شکرانه

راهیابی فیلم کوتاه سینماجوان لاهیجان به جشنواره ملی نماز

تالش برای جشن های نیمه شعبان تزئین شد

برگزاری جشن ولادت حضرت علی اکبر در 67 بقعه متبرکه گیلان

شاخص های مطالعه در گیلان افزایش یافته است

گیلان نخستین میزبان جشنواره ملی عکس شاهنامه است

طرح هر مدرسه یک پایگاه همدلی در گیلان اجرا شد

گیلان برای جشنواره اهدای کتاب آماده می شود

برگزاری جشن نیمه شعبان در پیاده راه فرهنگی رشت

سیاهکل ، جلوه گاهی از تاریخ و طبیعت بکر

فرمانده بسیج رسانه گیلان:خبرنگاران برای رونق تولید تلاش کنند