نسیم گیلان

آخرين مطالب

سرمقاله جمهوری اسلامی/ تشدید مقابله سازمان‌یافته با استفاده ابزاری آمریکا از دلار مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان -
سرمقاله جمهوری اسلامی/ تشدید مقابله سازمان‌یافته با استفاده ابزاری آمریکا از دلار
٤
٠
جمهوری اسلامی / « تشدید مقابله سازمان‌یافته با استفاده ابزاری آمریکا از دلار » عنوان سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
بسم‌الله‌ الرحمن الرحیم
استفاده ابزاری آمریکا از سلطه دلار در بازارهای جهانی، کشورها را به واکنش برای مقابله با فشارهای فزاینده واشنگتن وادار کرده است. حذف دلار از گردونه مناسبات اقتصادی کشورها نخستین پیامد اقدامات سلطه‌جویانه واشنگتن محسوب می‌شود که این اقدام را برای آمریکا به ضربه‌ای غیرقابل جبران تبدیل کرده است.
این نکته از آن جهت اهمیت دارد که اقتصادهای بزرگ جهان از سیاست‌های زورگویانه واشنگتن به تنگ آمده‌اند و عملاً هیچ‌یک از هشدارها و توصیه‌های اقتصادی و مالی آنها موردتوجه قرار نمی‌گیرد و تعمداً به فراموشی سپرده می‌شود. یک نکته اساسی در این میان «کاهش عمدی ارزش دلار» توسط فدرال رزرو بانک آمریکا است که عملاً باعث شده سرمایه‌های دلاری کشورها اعم از دلار کاغذی و نقود، اوراق قرضه، سهام و... به تدریج براثر کاهش ارزش دلار ارزش واقعی خود را از دست بدهند.
دولت چین در این زمینه چندین‌بار به مقامات اقتصادی و مالی آمریکا هشدار داده که با وجود چنین حجم عظیمی از نقود، اوراق قرضه و اسناد مالی دولتی آمریکا نزد سایر کشورها ازجمله چین، دولت آمریکا نمی‌تواند به صورت یکطرفه باعث کاهش ارزش دلار شود و به سرمایه دلاری دولت‌ها و بانک‌های خارجی لطمه وارد کند. چین حتی تهدید کرده است که در صورت تکرار این پدیده به سیاست‌های دفاعی و تهاجمی دست می‌زند و با اشباع بازار، از سیاست‌های فدرال رزرو بانک انتقام خواهد گرفت. این تقریباً همان کاری است که آمریکا با پول ملی سایر کشورها انجام می‌دهد و ظرف مدت کوتاهی، ناگهان ملت‌ها به چشم خود می‌بینند که ارزش پول ملی آنها بین 50 تا 85 درصد کاهش یافته درحالی که هیچ دلیل موجه سیاسی – اقتصادی، مالی و تجاری برای آن وجود ندارد.
برخی از این سیاست‌گذاری‌ها توسط عوامل مستقیم و بعضاً توسط عناصر رابط انجام می‌شود. ازجمله در مالزی یک سرمایه‌گذار آمریکایی به نام «جرج سوروس» با سیاست‌های فریبکارانه‌اش باعث زیان انباشته 45 میلیارد دلاری در دوره قبلی نخست‌وزیری مهاتیر محمد شد و سپس از مالزی گریخت. همین سیاست‌های بی‌اعتمادکننده است که باعث شده کشورها و دولت‌ها اعم از قطب‌های بزرگ اقتصادی – صنعتی و یا حتی کشورهایی که حجم تبادلات ارزی آنها چندان قابل مقایسه با غول‌های اقتصادی – صنعتی نیست، برای فرار از تحمل پیامدهای رفتار جنون‌آمیز آمریکا سعی کنند حساب خود را از آمریکا و دلار جدا کنند تا در برابر پس‌لرزه‌های نوسانات دلار در امان بمانند. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه هفته گذشته در اجلاس اقتصادی بین‌المللی سن‌پترزبورگ از سیاست‌های بی‌منطق آمریکا در عرصه اقتصادی و به‌ویژه استفاده ابزاری از دلار برای فشار فزاینده بر کشورها انتقاد کرد. به فاصله کوتاهی روسیه و اتحادیه اروپا توافق کردند با حذف دلار و استفاده از یورو و روبل، به سلطه دلار آمریکا در مناسبات فیمابین پایان دهند. ممکن است در برخورد اول کسانی تصور کنند که این امر نمی‌تواند زیان قابل توجهی را متوجه آمریکا نماید ولی اگر بدانیم سایر قطب‌های صنعتی و قدرت‌های اقتصادی هم در این زمینه وارد عمل شده‌اند و یا برای اقدام خیز برداشته‌اند، تصدیق می‌کنیم که مسئله جدی‌تر از آن چیزی است که قبلاً به نظر می‌رسید. چین، هند، کشورهای آمریکای لاتین و برخی کشورهای آسیائی برای حذف دلار از مبادلات بین‌المللی خود تصمیمات جدی و غیرقابل بازگشتی گرفته‌اند که به نظر می‌رسد جمع رو به افزایش این حجم عظیم از مناسبات مالی و حذف دلار از آن برای آمریکا بسیار دردناک باشد.
نکته قابل تامل اینست که تا این اواخر اتحادیه اروپا از این چنین تصمیماتی استقبال نمی‌کرد ولی اصرار ترامپ و دستیارانش برای تحریک انگلیسی‌ها در جهت خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا و اظهار امیدواری برای فروپاشی اتحادیه اروپا و نابودی پول واحد اروپائی (یورو) باعث تجدیدنظر اتحادیه اروپا شد و آنها امروزه بسیار محکم بر روی موضع خود برای حذف دلار از مناسبات اقتصادی مالی با دیگران ایستاده‌اند و اصرار دارند آنرا تعمیم و گسترش دهند.
مجموعه این قبیل تصمیمات بر علیه دلار، شکنندگی اقتصاد بیمار آمریکا را بیشتر و گسترده‌تر می‌کند. بویژه آنکه حتی درحال حاضر که حذف دلار در مقیاس قابل ذکری عملیاتی نشده، آمریکا بیش از 22 تریلیارد دلار بدهی دارد. طبعاً با حذف دلار از شبکه معاملات جهانی کشورها با یکدیگر، چندین تریلیارد دلار دیگر هم به‌صورت فوری بر دیون رسمی آمریکا افزوده خواهد شد که همچون کوهی از آوارهای اقتصادی، آمریکا را مستاصل می‌کند.
نکته کلیدی آنکه ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی وعده داد که طی یک دوره 8 ساله دیون 20 تریلیارد دلاری آمریکا را به صفر می‌رساند، ولی دیون آمریکا طی 2 سال 2 تریلیارد دلار افزایش یافت و بر شدت و دامنه نگرانی جامعه آمریکا افزود. موضوع مهم دیگر اینکه واشنگتن با تحریک و رفتار موهن علیه شرکای تجاری صنعتی آمریکا بیشترین دافعه را علیه شرکای تجاری، متحدین و کسانی که پیش از این مشکل چندانی با آمریکا نداشتند، همگی را تقریباً به یک اندازه از ارتباط با واشنگتن منصرف و سرخورده کرده است. همین پدیده زمینه‌ساز کاهش سطح مناسبات اقتصادی مالی و صنعتی می‌شود که افزایش دیون آمریکا را به‌همراه دارد. سیاست‌های آمریکای ترامپ عموماً مخاطره‌آمیز و پرابهام بوده و شرایطی را به وجود آورده که صاحبنظران باور دارند دلار به‌تدریج درحال از دست دادن نقش خود در بازار جهانی است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/98872/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احداث تقاطع‌های غیر همسطح رشت با سرعت در حال اجرا است

کامیون‌های حامل بار اضافه در مسیر خلخال - پونل توقیف شدند

جمع‌آوری و دستگیری 28 معتاد و خرده‌فروش موادمخدر در صومعه‌سرا

عملیات حفاری تونل گردنه الماس سرعت می‌گیرد

توقیف کامیون‌های مسیر خلخال - پونل

گیلانه، صبح بخیر گیلان وشهرما، 3 برنامه پرمخاطب رادیو گیلان

ای بیخبران چه جای خواب است مرا

چه کسی می داند...

جلوه‌های منحصر به‌فرد از سرزمین بهشتی گیلان (فیلم)

افتتاح 4 تقاطع غیر همسطح رشت تا پایان سال

چه چیز داری با خویشتن که دیدارت...

توزیع 60 بسته‌ معیشتی در رشت

برگزاری «مشق حماسه» در رشت

حضور سه مدیر گیلانی در مرکز پاسخگویی به سوالات مردمی

نبودی در دلم انگار طوفان شد، چه طوفانی!

«مواجهه‌ای نامتعارف با منطق هگل» در کتابفروشی‌ها

لزوم گره گشایی ترافیک شهری در رشت

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

4 روش درخشان برای تیز کردن چاقوهای کُند

رقابت در سنگر تیم ملی شدت گرفت (عکس)

پروژه‌های طرح میثاق رشت پیشرفت قابل قبولی دارد

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

الکترونیکی شدن نیمی از خدمات شهری در رشت

اعزام جامعه کارگری گیلان به دیدار با مقام معظم رهبری

سقف جدید برداشت از حساب های بانکی ابلاغ شد

کشف 60 میلیارد ریال نوشیدنی‌های قاچاق از یک انبار در رشت

داستان‌هایی از کریستین اندرسون با لهجه فارسی

مهار آتش در خودروی سواری

دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود

آسمانی شدن مادر شهید در رحیم آباد

کشف انبار نوشیدنی‌های قاچاق در رشت

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

ورود ناگهانی خودروی در حال سوختن به محوطه یک رستوران در رشت

مهار آتش‌ یک خودرو در خیابان معلم رشت

عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر

کتاب «قوانین و مقررات صادرات و واردات» منتشر شد

دیدار 46 کارگر استان گیلان با رهبر انقلاب

شاعرانه/ چه خوش است با خیال تو نهفته رازکردن

داستانک/ دوستت دارم

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

پیشرفت فیزیکی 86 درصدی تصفیه خانه شرقی بندرانزلی

ضرورت ورود جدی مسئولان برای رفع اختلاف مالکیت ساکنان تالاب انزلی

ممنوعیت فروش امتیاز واحد‌های مسکونی طرح نهضت ملی مسکن

برگزاری نخستین المپیاد ملی هنر در گیلان

شعری فوق العاده زیبا از مولانا

به ظاهر دوست اما دشمنانند

این استان ها منتظر موج جدید بارش باران باشند

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 4 اردیبهشت 1403

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد