نسیم گیلان

آخرين مطالب

سرمقاله سیاست روز/ سرافرازی با تصویب لوایح پالرمو و اف.ای.تی.اف مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان -
سرمقاله سیاست روز/ سرافرازی با تصویب لوایح پالرمو و اف.ای.تی.اف
٠
٠
سیاست روز / « سرافرازی با تصویب لوایح پالرمو و اف.ای.تی.اف » عنوان سرمقاله روزنامه سیاست روز به قلم سیاوش کاویانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
هنگامی که بحث مذاکرات هسته‌ای مطرح شد، موضوعی به نام «اف.ای.تی.اف» در میان نبود، مذاکرات هسته‌ای فقط برای لغو تحریم‌های اقتصادی در دولت تدبیر و امید پیگیری شد.
وعده‌هایی که دولت محترم برای مذاکرات هسته‌ای به افکار عمومی داد، وعده‌هایی بود که همگان را مشعوف کرد، وعده‌هایی بزرگ که برجام باعث آن می‌شد و می‌توانست مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی محیط‌زیست را حل کند، آلودگی هوا را نیز برطرف می‌کرد.
برجام امضا شد، امضای آمریکا هم تضمین این توافق بود، با وجودی که همه اعضای گروه 1+5 توافق هسته‌ای را امضا کرده بودند، امضای ایالات متحده که با دست جان کری بر روی قرار داد و پیمان توافق هسته‌ای نقش بسته بود، ضمانت اجرایی این موافقتنامه شد.
پس از آغاز اجرای توافق هسته‌ای که وارد مرحله پایبندی به تعهدات شده بود، همه در انتظار تأثیر مثبت دستاورد برجام بودند، حتی آنهایی که از ابتدا مخالف و منتقد مذاکره و توافق با آمریکا بودند نیز در انتظار باقی ماندند، اما انتظار تاکنون ادامه دارد و هیچ گشایشی از توافق هسته‌ای در ایران صورت نگرفت، بلکه باعث شد تا فشارها و تحریم‌های اقتصادی بیشتر شود، در حالی که قول و وعده بر این بود که همه تحریم‌های اقتصادی و بانکی همزمان با آغاز اجرای تعهدات طرفین لغو خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران براساس تعهداتی که در برجام داده بود، آنها را به سرعت آغاز و اجرا کرد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز براساس زمانبندی هر 120 روز یکبار پایبندی ایران به تعهداتش را تأیید می‌کرد و گزارش آن را به آمریکا می‌فرستاد، این پایبندی با وجود کاهش برخی تعهدات ایران در توافق هسته‌ای که به خاطر خروج آمریکا آغاز شده، هنوز از نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه دارد.
اما ایران در مدت اجرای توافق هسته‌ای هیچ بهره‌ای از آن نبرد، تحریم‌های اقتصادی لغو نشد و روابط بانکی نیز به حالت عادی باز نگشت. مشکلات بانکی همچنان ادامه دارد و حتی دارایی‌های بلوکه شده ایران در آمریکا و دیگر کشورها، به ایران بازگردانده نشد، با این وجود آمریکا در زمان ترامپ به دروغ اعلام می‌کند که 150 میلیارد دلا از دارایی‌های ایران را پس داده است در حالی چنین اتفاقی هیچ‌گاه نیفتاد، آمریکا در این زمینه نیز، بازی فریب افکار عمومی را آغاز کرده است.
اما پس از آن که توافق هسته‌ای برای ایران بی‌دستاورد شد، برای این که موضوع برجام بی‌دستاورد باقی نماند، دستاوردسازی شد، برچیدن سایه جنگ از سر ایران، دستاورد مهم این توافق معرفی شد، در حالی که این مساله، موضوعی نبود که در جریان مذاکرات هسته‌ای درباره آن گفت‌و‌گویی انجام شده باشد، برچیده شدن سایه جنگ و عملیاتی نشدن گزینه نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران به خاطر مؤلفه‌های قدرتی است که در نیروهای مسلح و مردم وجود دارد. اگر ایران از توانمندی‌های نظامی همچون موشکی برخوردار نبود، سایه جنگ تبدیل به جنگ علیه جمهوری اسلامی می‌شد. اصرار آمریکا و اروپا برای برچیدن توانمندی موشکی کشورمان برای همین هدف دنبال می‌شود.
برای برجام دستاوردهای دیگری نیز ساخته شد، اما با هدف اصلی این توافق بسیار فاصله دارد، آیا ایران تن به مذاکره و توافق هسته‌ای داد و فعالیت‌های هسته‌ای خود را تعلیق و تعطیل کرد تا چهره واقعی آمریکا به جهان شناسانده شود؟
آیا برای این منظور به توافق هسته‌ای رسیدیم که افکار عمومی به بدعهدی و غیرقابل اعتماد بودن رژیم آمریکا پی ببرند؟
پس از ناکامی برجام و بی‌دستاورد بودن این توافق، موضوع پیوستن به اف.ای.تی.اف مطرح شد و دولت لوایح پیوستن به این سازمان را به مجلس فرستاد، مهمترین و پر بحث ترین لوایحی که در قالب اف.ای.تی.اف که با حاشیه‌های زیادی روبرو است، لایحه پالرمو و سی.اف.تی است.
این دو لایحه مهمترین لوایحی است که اف.ای.تی.اف خواهان پیوستن ایران به آن است. دولت اصرار به پیوستن به آن دارد و مجلس شورای اسلامی ‌نیز آنها را تصویب کرده و پس از چندین رفت و آمد میان مجلس و شورای نگهبان، به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده شد که هنوز این نهاد درباره آن تصمیم‌گیری نکرده است.
با وجود برقراری تحریم‌های بانکی و اقتصادی علیه ایران، دولت اعتقاد دارد که اگر به اف.ای.تی.اف بپیوندیم و دو کنوانسیون پالرمو و سی.اف.تی را اجرا کنیم، گره‌های بانکی باز می‌شود و مشکلات اقتصادی نیز مرتفع خواهد شد. هر چند دولت هیچ تضمینی در این زمینه نمی‌دهد، نکته‌ای که آقای ظریف وزیر خارجه چندی پیش به مجلس رفته بود و به آن اشاره کرد.
روز گذشته نیز آقای روحانی رئیس جمهور محترم بار دیگر در دفاع از پیوستن ایران به دو لایحه‌ای که در مجمع تشخیص مصلحت نظام باقی مانده گفت؛ «فردا اگر روابط بانکی ما با دنیا دچار مشکل شد، مردم نگویند دولت ناکارآمد است. دولت کارآمد است، چراکه به موقع لوایح را تهیه و به مجلس فرستاده و خوشبختانه مجلس نیز همکاری کرده و مجلس و دولت در این زمینه سرافراز هستند، اما در عین حال مردم توقعاتی دارند که همه نهادها و بخش‌ها باید در این زمینه تلاش کنند.»
با توجه به سخنان آقای روحانی اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام لوایح دوگانه را تصویب نکند، مقصر بروز مشکلات بانکی است و دولت در این زمینه هیچ مسئولیتی ندارد.
اما دولت محترم به این پرسش‌ها پاسخ دهد که آیا اکنون روابط بانکی ایران با بانک‌های خارجی دچار مشکل نیست؟
آیا با فروش نفت و دیگر محصولات صادراتی، ارز حاصل از آن هم اکنون بدون مشکل وارد کشور می‌شود؟
مجلس و دولت در زمینه برجام نیز سرافراز هستند، چراکه خانه ملت توافق هسته‌ای را در کمترین زمان ممکن تصویب کرد و به گزارش‌ها، بررسی‌ها و نظرات کمیته هسته‌ای مجلس توجهی نکرد و تصویب و اجرای آن با وجود همه هشدارها، انتقادات و مخالفت‌های منطقی و معقول، تبدیل به خسارت محض شد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/99563/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

امحای بیش از هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی در شهرستان رشت

تحقق اهداف بهداشتی رضایتمندی مردم را به همراه دارد

کناره‌گیری نویسندگان از «انجمن قلم آمریکا» در حمایت از غزه

عمل موفق خارج کردن تومور شکمی از بدن یک کودک 10 ساله در رشت

چهار سؤالی که ارسطو به آنها پاسخ می‌دهد

توضیح سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه دیروز پاریس

جزئیات افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

خارج کردن تومور بزرگ از بدن کودک 10ساله

افتتاح 3 طرح هادی و آسفالت راه روستایی در شهرستان فومن

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت 10

ماجرای صدای انفجار مهیب در گناوه چه بود؟

واکنش اتحادیه اروپا به حادثه انفجار در اصفهان

اراذل و اوباش آستارا از کف خیابان‌ها‌ شدند

خارج کردن تومور بزرگ از بدن کودک 10ساله در رشت

بخشی از کتاب/ وقتی طوفان تمام شد...

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اردیبهشت ماه

مسافران گیلان و دغدغه‌ای که برچیده شد

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری درباره ازدواج

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اردیبهشت ماه سال 1403

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

غزل سعدی: عاشقانه یا عارفانه؟

جزئیات دقیق درباره حمله به کنسولگری ایران در پاریس

اهالی این استان‌ ها از امروز منتظر بارش باران باشند

اهمیت مدح و ثنای الهی در جلد هشتم «طعم شیرین خدا»

اولین دوره مسابقات اسب دوانی گیلان برگزار شد

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، اول اردیبهشت 1403

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

گلایه مردم از ساخت تقاطع های غیرهمسطح در رشت

سبز شدن باغ‌های گیلان با سوغات کاشف السلطنه

آتش گرفتن یک واحد آپارتمانی در شهر رشت

مهار آتش سوزی یک واحد آپارتمانی در شهر رشت

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

شب شعری با عنوان «وعده صادق» در شهرستان لاهیجان

راهپیمایی نمازگزاران درمحکومیت جنایات رژیم کودکش اسرائیل

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

پاکسازی محوطه پل تاریخی بلوردکان لنگرود

اراذل و اوباش آستارا دستگیر شدند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

عکس/ اولین دوره مسابقات اسب‌دوانی گیلان برگزار شد

تو مثل منی برف...

گرامیداشت فرزندان گلکون کفن 2 شهرستان گیلان

دستگیری 6 نفر از مخلان نظم و امنیت در آستارا