نسیم گیلان
مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان:
سالانه به حدود چهار هزار پیوند ازطریق سلول های بنیادی نیاز است
پنجشنبه 13 مهر 1396 - 9:38:35 PM
ایرنا - علمی
گیلان آنلاین - رشت - ایرنا - مدیرعامل بانک سلول های بنیادی خون بند ناف رویان گفت: بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سالانه به حدود چهار هزار پیوند از طریق سلول های بنیادی خون ساز بند ناف و مغز استخوان نیازمند هستیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مرتضی ضرابی غروب روز پنجشنبه در نشست مطبوعاتی در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی در جهاد دانشگاهی استان گیلان در رشت افزود: در 10 سال گذشته ، سه هزار و 500 پیوند از طریق مغز استخوان و حدود یکصد پیوند با استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف انجام گرفته است.
وی اظهار داشت: به این ترتیب با توجه به نیاز سالانه پیوند از طریق سلول های بنیادی خون ساز بندناف و مغز استخوان، در این زمینه عقب هستیم که گسترش مراکز استفاده از سلول های بنیادی بندناف خون برای جوابگویی بیماران ضروری است.
مدیرعامل بانک سلول های بنیادی خون بند ناف رویان خاطر نشان کرد: با اجرای طرح تحول سلامت اقدامات خوبی برای توسعه مراکز پیوند از طریق سلول های بنیادی خون ساز انجام گرفته است.
ضرابی در ادامه نشست خبری در جمع خبرنگاران در رشت اظهار کرد: در زمان حاضر در کشورمان بیماری های دارای منشاء خونی از جمله سرطان خون، تالاسمی، کم خونی های مادرزادی با استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف قابل درمان هستند.
وی با بیان این که این سلول ها در مراحل پس از شیمی درمانی در درمان انواع سرطان ها می توانند مورد استفاده قرار گیرند، خاطر نشان کرد: استفاده از سلول های بنیادی و پیوند خط آخر درمان است که بیش از 80 درصد پیوندها از طریق نمونه های بند ناف خون به درمان منجر می شود.
* ذخیره سازی 15 هزار نمونه در بانک عمومی خون بند ناف کشور
ضرابی در ادامه نشست خبری با بیان این که بانک خون بند ناف شامل دو بخش بانک عمومی و بانک خصوصی و خانوادگی می شود اظهار داشت: تاکنون 15 هزار نمونه در بانک عمومی خون بند ناف کشور ذخیره سازی شده است.
وی بیان داشت: نمونه هایی که دیگران با نیت خیرخواهانه برای سایر بیماران یا مصارف تحقیقاتی اهدا کرده اند به صورت رایگان در بانک عمومی ذخیره سازی می شود.
وی با بیان این که در بانک خصوصی و خانوادگی نمونه برای خود نوزاد یا خانواده او در ازای پرداخت هزینه، نگهداری می شود، خاطر نشان کرد: تاکنون بیش از 83 هزار نمونه خون بند ناف در این بانک ذخیره سازی شده است.
ضرابی خون بندناف را یکی از منابع سلول های بنیادی خون ساز نام برد و اظهار داشت: خون بند ناف را بلافاصله بعد از تولد نوزاد می توان جمع آوری کرد و نمونه گیری از طریق بند ناف هیچ صدمه ای به مادر و نوزاد نمی رساند.
وی خون محیطی را از دیگر منابع سلول های بنیادی خون ساز عنوان و بیان کرد: با تحریک مغز استخوان و مهاجرت سلول های بنیادی خون ساز به خون محیطی می توان سلول های بنیادی را برداشت کرد.
وی خاطر نشان کرد: کاهش میزان بروز بیماری پیوند علیه میزبان (حمله سلول های ایمنی فرد دهنده پیوند به بدن میزبان) ، در دسترس بودن تعداد زیاد واحد خونی در بانک و تهیه آسان و بدون درد خون بند ناف از جمله ویژگی های خون بند ناف است.
ضرابی با بیان این که نمونه خون بند ناف باید در کوتاهترین زمان ممکن برای شروع فرآیند پردازش سلولی در اختیار بانک خون قرار گیرد، اظهار کرد: در بانک خون بند ناف رویان کلیه فرآیندهای پردازش و ذخیره سلول های بنیادی خون بند ناف مطابق با استانداردهای جهانی NETCORD انجام می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: به همه خانواده های در آستانه تولد نوزاد، پیشنهاد می شود که برای ذخیره سازی خون بند ناف اقدام کنند که البته با توجه به هزینه برای خانواده ها، تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل بانک سلول های بنیادی خون بند ناف رویان یادآور شد: هر کسی که تطابق ژنتیکی داشته باشد، می تواند از نمونه ذخیره شده برای پیوند استفاده کند.
وی با بیان این که در 28 استان کشور دفاتر نمایندگی بانک خون بند ناف فعال است اما ذخیره سازی خون بند ناف در تهران انجام می گیرد، اضافه کرد: استان گیلان در راه اندازی این دفتر نمایندگی پیشتاز بوده که تاکنون برای ذخیره سازی خون بند ناف حدود دو هزار نفر از گیلان اقدام شده که البته ظرفیت استان بیش از این است.
خبرنگار: شادی خورشیدی سدهی ** انتشاردهنده:بابایی
7286 /6030

http://www.gilan-online.ir/fa/News/10067/سالانه-به-حدود-چهار-هزار-پیوند-ازطریق-سلول-های-بنیادی-نیاز-است
بستن   چاپ