نسیم گیلان
در گفتگو با مهر مطرح شد:
مدیریت صید راهکار شیلات برای افزایش ذخایر ماهی کیلکا در دریای خزر
چهارشنبه 5 تير 1398 - 08:53:23
نسیم گیلان - انزلی- معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات گیلان با اشاره به تأخیر سه ماهه در شروع فصل صید ماهی کیلکا، گفت: این تأخیر برای تخم ریزی این گونه ماهی بوده و مدیریت صید یکی از راهکارها است.

اکبر ایلدریم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز صید ماهی کیلکا از دریای خزر، اظهار کرد: 300 صیاد با 30 شناور صید ماهی کیلکا از دریای خزر آغاز کرده‌اند.
وی با بیان اینکه فصل صید ماهی کیلکا تا پایان سال 98 ادامه دارد، افزود: امسال صید کیلکا به دلیل ذخیره سازی و تخم ریزی ماهی کیلکا و رسیدن به سایز تجاری با سه ماه تأخیر آغاز شد که در سال‌های اخیر بی سابقه بوده است. خوشبختانه با توجه به تجربه تلخ کاهش میزان صید این ماهی به دلیل آسیب به ذخیره کیلکا در دریای خزر صیادان بیش از شیلات در این زمینه مشارکت داشته‌اند.
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات گیلان با اشاره به اینکه ماهی کیلکا رود کوچ نبوده و در دریا زاد و ولد می‌کند، گفت: یکی از اقدامات سازمان شیلات و اداره کل شیلات گیلان برای افزایش ذخیره این گونه در دریا مدیریت صید بوده به گونه‌ای که در همین راستا سقف معینی برای میزان صید این نوع ماهی در طول سال تعیین و اجازه صید بیش از آن داده نمی‌شود.
وی در ادامه با بیان اینکه مدیریت میزان صید یکی از ابزارهای قانونی است که از سوی سازمان شیلات استفاده می‌شود، تصریح کرد: آنچوی ، چشم درشت و معمولی سه گونه ماهی کیلکا در دریای خزر است که امروزه متأسفانه دو گونه آنچوی و چشم درشت به دلیل کاهش ذخایر آنها در دریای خزر از دسترس خارج شده و صیادان تنها کیلکای معمولی صید می‌کنند.
ایلدریم با اشاره به صید 6 هزار و 200 تن ماهی کیلکا به ارزش 87 میلیارد ریال در سال گذشته، بیان کرد: این میزان از سوی مؤسسه تحقیقات شیلات بر اساس شاخص‌هایی تعیین و به استان‌های شمالی اعلام شد و این استان‌ها نیز میزان صید را بر اساس این سقف مدیریت می‌کنند.
لزوم افزایش مصرف انسانی ماهی کیلکا
وی با بیان اینکه امسال سقف صید ماهی کیلکا در استان گیلان حدود 6 تا 7 هزار تن تعیین شده است، افزود: سازمان شیلات تلاش می‌کند با اقدامات انجام شده درصد مصرف انسانی این نوع ماهی را افزایش دهد زیرا در حال حاضر 95 درصد صید شده برای خوراک دام و طیور تبدیل به پودر می‌شود.
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات گیلان با اشاره به اینکه باید مصرف انسانی ماهی کیلکا افزایش یابد تا در ادامه به زمینه افزایش ارزش افزوده این ماهی فراهم شود، گفت: در حال حاضر صادرات این ماهی بسیار اندک و به صورت موردی انجام می‌شود اگر شرایط صادرات فراهم شود می‌تواند یکی از عوامل تأثیرگذار برای افزایش مصرف انسانی این نوع ماهی باشد.
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که جز مصوبات کمیسیون عالی بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در سازمان شیلات بوده و از سوی استان گیلان پیشنهاد شده است ایجاد مراکز فرآوری در زمینه ماهی کیلکا به ویژه مرکز فرآوری دولتی مانند یونیدو در گیلان بوده تا زمینه افزایش مصرف انسانی این ماهی فراهم شود، تأکید کرد: روش‌های فرآوری مشخص شده است اما متأسفانه هنوز تجاری‌سازی و به تولید انبوه نرسیده‌اند.
ایلدریم ادامه داد: باید از روش‌های فرآوری شده در تولید انبوه و حوزه تجارت استفاده شود این یکی از اولویت سازمان شیلات و مؤسسه تحقیقات برای سال 98 است تا با تحقق این سیاست این ماهی وارد سفره‌های مردم شود.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/100755/مدیریت-صید-راهکار-شیلات-برای-افزایش-ذخایر-ماهی-کیلکا-در-دریای-خزر
بستن   چاپ