نسیم گیلان
بررسی سرعت عملی فناوری شارژ معکوس در گوشی‌های هوشمند
پنجشنبه 20 تير 1398 - 22:50:38
نسیم گیلان -
بررسی سرعت عملی فناوری شارژ معکوس در گوشی‌های هوشمند 5
٠
٠
شهر سخت افزار / سامسونگ با معرفی گلکسی اس 10 به جرگه تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمندی پیوست که قابلیت شارژ معکوس بی‌سیم را در اختیار کاربران خود می‌گذارند. پیش از او نیز هواوی در گوشی Mate 20 Pro، امکان دسترسی به این قابلیت را فراهم کرده بود. در این بین بررسی و مقایسه میزان سرعت هرکدام از این دو گوشی در شارژ یک دستگاه، می‌تواند جالب باشد.
اگرچه سامسونگ قابلیت شارژ معکوس بی‌سیم را در گوشی‌های خود با عنوان Wireless PowerShare معرفی می‌کند اما ساختار آن با قابلیت موجود در گوشی‌های هواوی یکسان و مشابه است. در گوشی‌های گلکسی اس 10 به راحتی می‌توان با مراجعه به منوی تنظیمات این قابلیت را در حالت فعال قرار داد و سپس باتری دستگاه‌هایی نظیر ساعت گلکسی واچ، هدفون‌ گلکسی بادز و یا هر دستگاه دیگری که از استاندارد Qi پشتیبانی می‌کند را شارژ کرد. در حال حاضر تعداد قابل توجهی از گوشی‌های هوشمند از این استاندارد بهره می‌برند و به همین دلیل می‌توان با استفاده از شارژ معکوس، انرژی الکتریکی را به باتری آن‌ها رساند.
بررسی‌های جدید نشان می‌دهند که هنوز فناوری شارژ معکوس، سریع نیست و نمی‌توان به وسیله آن، در هر لحظه حجم زیادی از انرژی را به باتری دستگاه‌های مختلف منتقل کرد. اما با این وجود، بررسی سرعت این قابلیت در هر دو گوشی گلکسی اس 10 و میت 20 پرو خالی از لطف نیست و می‌توان با استفاده از نتایج بدست آمده، این سرعت‌ها را با هم مقایسه نیز کرد. از سوی دیگر مقایسه این سرعت، با سرعت شارژ فراهم شده توسط پدهای شارژ بی‌سیم و همچنین شارژرهای USB Type-C، می‌تواند قابل توجه باشد.
برای این کار، پس از فعال سازی شارژ معکوس در هر دو گوشی گلکسی اس 10 و میت 20 پرو، تلاش خواهیم کرد که توسط آن‌ها، باتری گوشی گوگل پیکسل 3 را شارژ کنیم. به صورت همزمان از برنامه Ampere استفاده خواهیم کرد تا در هر لحظه نرخ شارژ دریافتی توسط این گوشی، قابل مشاهده و اندازه‌گیری باشد.
نتایج این بررسی در نمودار بالا قابل مشاهده است. بر این اساس می‌توان گفت که قابلیت Wireless PowerShare از گوشی گلکسی اس 10 قادر است توانی در حدود 3.5 تا 4 وات را در خروجی فراهم کند. در حالی که این مقدار برای گوشی میت 20 پرو در حدود 2.5 تا 3 وات بوده است. می‌توان گفت که این سرعت در قیاس با پدهای شارژ بی‌سیم به مقدار قابل توجهی کمتر است و از سوی دیگر قابلیت مقایسه با شارژرهای USB Type-C را هم ندارد. تا حدود زیادی بدست آمدن این نتایج قابل انتظار بود؛ چرا که فناوری شارژ معکوس نباید به قدری سرعت داشته باشد که در هنگام شارژ دیگر دستگاه‌ها، باتری دستگاه مبدا را سریعاً خالی کند.
یک وات توان که تفاوت میان خروجی‌های فراهم شده توسط فناوری شارژ معکوس دو گوشی گلکسی اس 10 و میت 20 پرو است، در گوشی پیکسل 3 معادل با ظرفیت 210 میلی آمپر ساعت معرفی می‌شود. این موضوع به خوبی نشان می‌دهد که این تفاوت عملکرد در هنگام شارژ یک گوشی هوشمند قابل احساس نیست. در اصل باید گفت که باتری گوشی‌های هوشمند امروزی ظرفیت بالایی دارند و به همین دلیل شارژ آن‌ها توسط قابلیت شارژ معکوس زمان‌بر است.
با وجود این، باید توجه داشت که همین یک وات توان اضافی، در هنگام شارژ دستگاه‌هایی که باتری کوچکی دارند از اهمیت بسیاری برخوردار است. به همین دلیل است که انتظار داریم دستگاه‌هایی نظیر هدفون‌ها، ساعت‌های هوشمند و دست‌بندهای سلامتی توسط گوشی گلکسی اس 10، تا حدود زیادی سریع‌تر شارژ شوند.
نتیجه‌گیری
بررسی بالا نشان می‌دهد برخلاف تبلیغات صورت گرفته، نه گلکسی اس 10 و نه میت 20 پرو برای شارژ دیگر گوشی‌های هوشمند مناسب نیستند. به عبارت دیگر قابلیت شارژ معکوس بی‌سیم هنوز اینقدر سریع نیست که بتواند دستگاه‌های با باتری بزرگ، همچون گوشی‌های هوشمند را شارژ کند. می‌توان گفت که در حال حاضر حتی استفاده از پورت‌های USB نسبت به استفاده از این قابلیت، به صرفه‌تر است و همچنان شارژ گوشی‌های هوشمند به روش‌ قدیمی‌‌تر مناسب‌تر به نظر می‌رسد.
اما طرح این موضوعات به این معنی نیست که شارژ معکوس در گوشی‌های هوشمند هیچ کاربردی ندارد. در اصل می‌توان گفت که این قابلیت توسط شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌های هوشمند برای شارژ دستگاه‌های دارای باتری کوچک طراحی شده است. این موضوع سبب می‌‌شود از این پس با در اختیار داشتن این گوشی‌های هوشمند نگرانی از بابت میزان شارژ هدفون‌ها، ساعت‌های هوشمند و دست‌بندهای سلامتی (با پشتیبانی از استاندارد Qi) نداشته باشیم.
اگرچه هنوز شارژ معکوس سریع‌ترین روش برای رساندن انرژی به این دستگاه‌ها نیست اما باید توجه داشت که قرار دادن آن‌ها در پشت گوشی‌های هوشمند حتی برای مدتی کوتاه، می‌تواند نزدیک به چند ساعت طول عمر باتری آن‌ها را افزایش دهد. به نظر می‌رسد این قابلیت هنگامی که در سفر هستیم و یا از منابع انرژی الکتریکی فاصله داریم بسیار پرکاربرد است.
اگر بخواهیم در مورد سرعت هرکدام از این دو گوشی هوشمند در هنگام شارژ دیگر دستگاه‌ها صحبت کنیم باید بگوییم که گلکسی اس 10 همراه با قابلیت Wireless PowerShare خود قادر است سرعت بهتری را در اختیار ما قرار دهد. با توجه به اینکه این روزها شاهد رونمایی از طیف وسیعی از دستگاه‌های هوشمند هستیم که از استاندارد Qi پشتیبانی می‌کنند، انتظار می‌رود در آینده استفاده از شارژ معکوس نزد کاربران گسترش بیشتری پیدا کند و شاهد حضور آن در گوشی‌های هوشمند بیشتری باشیم.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/103649/بررسی-سرعت-عملی-فناوری-شارژ-معکوس-در-گوشی‌های-هوشمند
بستن   چاپ