نسیم گیلان
افزایش بیش از 25 هزار تن برنج کیفی با بهسازی شالیکوبی‌ها
دوشنبه 31 تیر 1398 - 1:07:54 PM
ایرنا

نسیم گیلان- علی درجانی با بیان این مطلب اظهار داشت: تعداد 455 واحد شالیکوبی تاکنون اصلاح و نوسازی شده است.

وی افزود: برای بهسازی و اصلاح شالیکوبی ها با ظرفیت 600 هزار تن برنج، بیش از 200 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی مجوز اصلاح، نوسازی و بسته بندی واحد شالیکوبی برای طرح های توسعه بسته بندی برنج را دارای پیشرفت فیزیکی بالا دانست و گفت: 570 میلیارد ریال در قالب تسهیلات به یکصد واحد با ظرفیت 120 هزارتن پرداخت می شود.
رئیس سازمان حهاد کشاورزی گیلان افزایش بهره وری، ارتقای کیفیت، کاهش ضایعات برنج و قیمت تمام شده محصول را از مزایای بهسازی کارخانه های شالیکوبی عنوان و تصریح کرد: در شالیکوبی های سنتی 10 درصد برنج به ضایعات تبدیل می شود ولی با بهسازی شالیکوبی ها این میزان به پنج درصد کاهش می یابد.

سالانه یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک از اراضی شالیزاری استان برداشت می شود. گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج را به خود اختصاص داده است.
در استان گیلان یک هزار و 800 واحد شالیکوبی وجود دارد که از این تعداد، یک هزار و 500 واحد آن فعال است.
هر ساله کار آماده سازی زمین های شالیزاری از اواخر آذرماه با شخم زمین در سه مرحله انجام و در ادامه، کار خزانه گیری برنج در نیمه فروردین ماه صورت می گیرد و در اوایل اردیبهشت نیز با نشاء و در مرحله پایانی با برداشت برنج که اوایل مردادماه است، به پایان می رسد.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/106128/افزایش-بیش-از-25-هزار-تن-برنج-کیفی-با-بهسازی-شالیکوبی‌ها
بستن   چاپ