نسیم گیلان
استانداردسازی وسایل گرمایشی مدارس، ضرورتی برای پیشگیری از حوادث ناگوار
دوشنبه 24 مهر 1396 - 12:32:32 PM
ایرنا - فرهنگی
گیلان آنلاین - رشت - ایرنا - استانداردسازی وسایل گرمایشی مدارس، ضرورتی برای پیشگیری از حوادث تلخ و ناگواری است که بارها به علت غفلت و سهل انگاری از این موضوع مهم، شاهد وقوع آتش سوزی و به بارآمدن خسارت هایی جبران ناپذیر و به خطر افتادن جان دانش آموزان در واحدهای آموزشی بوده ایم.
آتش سوزی مدرسه ابتدایی غیرانتفاعی دخترانه سوده رشت حدود 20 سال پیش و مرگ تعدادی از دانش آموزان، آتش سوزی مدرسه ای در شهرستان شفت در بهمن ماه سال 76 و سوختگی بالای 60 درصد امید حسن زاده معلم کلاس و سوختگی 11 دانش آموز، آتش سوزی در مدرسه روستای سفیلان در شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری در سال 83 و سوختگی بالای 40 درصد 13 دانش آموز، حریق مدرسه شهید رحیمی درودزن فارس در آذرماه سال 85 و سوختگی شدید هشت دانش آموز از ناحیه سر و دست و آتش سوزی در مدرسه دخترانه انقلاب اسلامی روستای شین آباد از توابع پیرانشهر و سوختگی 28 نفر از دانش آموزان و فوت یک دانش آموز را می توان از جمله حوادث تلخ و جبران ناپذیر به دلیل سهل انگاری در استانداردسازی وسایل گرمایشی مدارس طی سال های گذشته نام برد.
به اذعان کارشناسان و مسئولان ذیربط ، استفاده از سیستم های گرمایشی غیراستاندارد و بخاری های نفتی مهمترین علت این آتش سوزی هاست، بنابراین با توجه به سابقه وقوع آتش سوزی مدارس در کشور و جلوگیری از وقوع رویدادهای تلخ و دلخراش این چنینی، ضروریست تا مسئولان آموزش و پرورش، نوسازی مدارس و سایر دست اندرکاران برای رفع دغدغه خانواده ها از وقوع چنین حوادث جبران ناپذیری، اقدام به استانداردسازی واحدهای آموزشی کنند.
** آغاز استانداردسازی مدارس از سال 92
در همین ارتباط مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گیلان روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه استانداردسازی وسایل گرمایشی از سال 92 آغاز شده، اظهار داشت: استانداردسازی وسایل گرمایشی برنامه ای کشوری است که از سال 92 در استان گیلان نیز آغاز شده است.
علی اوسط اکبری مقدم افزود: هدف از استانداردسازی وسایل گرمایشی مدارس در این برنامه، جمع آوری بخاری های نفتی، هیزمی و گازی در مدارس کشور و به تبع آن گیلان است.
وی ادامه داد: در برنامه استانداردسازی وسایل گرمایشی واحدهای آموزشی، بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، اعتباراتی از درآمدهای حاصل از فروش منابع نفت و گاز برای این حوزه اختصاص یافت.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گیلان بیان داشت: بر این اساس با حذف بخاری های نفتی، هیزمی و گازی مقرر شد تا مدارس به موتورخانه رادیاتور و یا سیستم پکیچ تجهیز شود و هیچ نوع انشعابی اعم از بخاری های نفتی یا گازی از داخل کلاس ها نباشد.
** آمار استانداردسازی گرمایشی مدارس گیلان
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گیلان در ادامه گفت وگو با ایرنا ، با تشریح اقدامات استانداردسازی وسایل گرمایشی واحدهای آموزشی استان از سال 92 تاکنون اظهار کرد: در سال 92 ، 246 مدرسه با یک هزار و 416 کلاس درس و زیربنای 123 هزار و 150 مترمربع، استانداردسازی شده است.
وی ادامه داد: در سال 93 ، 204 مدرسه با یک هزار و 394 کلاس و زیربنای 118 هزار و 912 مترمربع، در سال 94 نیز 152 واحد آموزشی با 983 کلاس درس با زیربنای بیش از 95 هزار مترمربع مورد استانداردسازی گرمایشی قرار گرفت.
اوسط اکبری مقدم با بیان اینکه در سال گذشته (1395) ، 221 مدرسه با یک هزار و 300 کلاس و زیربنای 98 هزار و 500 مترمربع استانداردسازی گرمایشی شد، خاطرنشان کرد: طی سال جاری و تاکنون، 105 واحد آموزشی با بیش از 600 کلاس با زیربنای 40 هزار مترمربع استانداردسازی گرمایشی شده است.
** استانداردسازی گرمایشی 375 مدرسه دیگر باقی مانده است
وی در ادامه گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه در زمان حاضر 375 مدرسه گیلان دارای بخاری های نفتی و گازی هستند، اظهار کرد: استانداردسازی این تعداد واحد آموزشی با یک هزار و 442 کلاس باقی مانده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گیلان بیان داشت: تمام تلاش خود را به کار می گیریم که تا پایان سال آینده، با استانداردسازی وسایل گرمایشی، همه بخاری های نفتی و گازی از مدارس استان جمع آوری شود.
به گفته اوسط اکبری مقدم، در زمان حاضر از 34 منطقه آموزش و پرورش گیلان، در 17 منطقه به طور کلی بخاری های نفتی و گازی مدارس جمع آوری و به سیستم موتورخانه رادیاتور و پکیچ رادیاتور تجهیز شده است.
** گیلان از استان های موفق در استانداردسازی گرمایشی مدارس
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه گیلان در سال گذشته جزو استان هایی بوده که بیشترین آمار استانداردسازی گرمایشی مدارس کشور را داشته، گفت: در زمان حاضر، بابت این اقدامات به پیمانکاران بدهکاریم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گیلان اظهار داشت: با توجه به اینکه تامین منابع مالی ما، صرفاً از طریق دولت انجام می گیرد، خیرین می توانند در این رابطه کمک کنند.
** تنها بخاری های نفتی و گازی در مدارس خطرآفرین نیستند
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گیلان با یادآوری اینکه تنها بخاری های نفتی و گازی در مدارس خطرآفرین نیستند، اظهار کرد: فقط بحث بخاری های نفتی و گازی را به عنوان مسئله خطرآفرین در مدارس و اماکن دیگر نباید ببینیم.
وی بیان داشت: ورودی ها، درب های کلاس ها، خروجی ها و معبری که فضای آموزشی در آن قرار گرفته، همه در وقوع حادثه می توانند نقش داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: ما در گیلان تلاشمان حذف بخاری های نفتی و گازی است و در سال های بعد حتما بحث استانداردسازی تاسیسات برقی و الکتریکی را در دستور کار قرار می دهیم.
استان گیلان 375 هزار دانش آموز دارد. این دانش آموزان در سه هزار و 85 مدرسه دولتی با 14 هزار و 44 کلاس و 723 واحد آموزشی غیردولتی با سه هزار و 553 کلاس مشغول به تحصیل هستند.
گزارش از: شادی خورشیدی سدهی ** انتشاردهنده: کبیری
7286/2007

http://www.gilan-online.ir/fa/News/10725/استانداردسازی-وسایل-گرمایشی-مدارس،-ضرورتی-برای-پیشگیری-از-حوادث-ناگوار
بستن   چاپ