نسیم گیلان
مشاور رئیس جمهور:
سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز ثقل حفظ میراث فرهنگی جامعه است
سه شنبه 25 مهر 1396 - 9:12:20 PM
ایسنا - اجتماعی
گیلان آنلاین - مشاور رئیس جمهور گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی می تواند مرکز ثقلی برای حفظ میراث فرهنگی جامعه باشد.
به گزارش ایسنا منطقه گیلان، اشرف بروجردی در آیین تکریم و معارفه مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان که در مجتمع خاتم الانبیاء(ص) رشت برگزار شد، با اشاره به سبقه علمی و فرهنگی استان گیلان، اظهار کرد: مدیر جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان یکی از چهره های علمی و اندیشمند برای تصدی این مسئولیت است.
مشاور رئیس جمهور با اشاره به رویکرد علمی مدیریت جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان، افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی می تواند نقطه قوتی برای هر کشور، استان و شهری باشد. دولت ها در ادوار مختلف رویکردهای خاصی داشتند، اما امروز دولت دکتر روحانی اعتدال نامگذاری شده و رویکرد فرهنگی دارد.
وی با بیان اینکه فرهنگ نمی تواند در هیچ دولتی مغفول واقع شود، تصریح کرد: سیاست و اقتصاد نوسان پیدا می کند و تغییرات در عرصه های اجتماعی تابعی از شرایط زندگی مردم است، اما فرهنگ باقی می ماند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران فرهنگ را معرف ملت ها دانست و گفت: طبیعتا سابقه، قدمت و تاریخچه فرهنگی معرف هر فردی است. ما امروز به قدمت و تاریخچه بلند فرهنگی سرزمینمان افتخار می کنیم به آن وابستگی و تعلق داریم. میراثی که امروز در اختیار داریم از گذشتگان به ما رسیده که آسان به دست نیامده و نگهداری آن آسان نیست لذا باید در راستای حفظ آن تلاش و برای نسل های بعد به بهترین وجه تعریف کنیم تا آیندگان هم حافظاتی برای نسل های بعد از خود باشند.
بروجردی اضافه کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی می تواند مرکز ثقلی برای حفظ میراث فرهنگی جامعه باشد. این پایگاه هم با حفظ اسناد و منابع خطی و هم با ایجاد فرصت برای اندیشمندان و دانشمندان باید به محلی برای گردهمایی اصحاب فکر و معرفت تبدیل شود تا با هم سخن بگویند و یافته های علمی خودشان را به ودیعه بگذارند.
وی برخورداری از اندیشه آزاد، فکر، فهم، درک و درایت را خصیصه معروف مردمان خطه گیلان دانست و عنوان کرد: گیلانیان اهل فرهنگ، دانش و علم هستند و می توانند آزاد بیاندیشند، آزادانه تصمیم بگیرند و آزادی را برای دیگران تعریف کنند.
مشاور رئیس جمهور با اشاره به آیات قرآن، معبر رسیدن به دانش را تزکیه و تطهیر وجودی دانست و متذکر شد: حقیقت کسب دانش در این است که وجودمان را پاک کنیم تا بتوانیم آن را در اختیار داشته باشیم لذا کتابخانه می تواند جایگاهی باشد که در آن آموخته های دیگران را تجربه می کنیم و یافته های دیگران را در ذهنمان پرورش می دهیم.
وی یکی از رویکردهای فعلی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران را گردهم آوری اصحاب فکر و اندیشه دانست و بیان کرد: باید اصحاب فکر و اندیشه را ترغیب کنیم تا یافته های خودشان را برای دیگران به تجربه بگذارند و در تولید فکر بهتر و اندیشه والاتر مشارکت کنند.
بروجردی با تاکید بر اینکه کارکرد علم بهبود شرایط زندگی و نجات انسان است، اظهار کرد: زمانی این کارکرد می تواند موثر باشد که اصحاب فکر و اندیشه از فرصت های مختلف بهره ببرند.
مشاور رئیس جمهور دومین رویکرد سازمان اسناد و کتابخانه ملی را احیای تاریخ شفاهی دانست که مغفول مانده است و اظهار کرد: اسنادی که در معرض فراموشی هستند باید محافظت شوند، زیرا اسناد به ویژه برای گیلان بسیار اهمیت دارند. قدمت تاسیس کتابخانه در شهر رشت بیش از 100 سال است؛ در حالی که کتابخانه ملی تهران 80 سال قدمت دارد.
بروجردی کتابخانه ملی گیلان را برازنده تاریخ و فرهنگ استان ندانست و گفت: همه کسانی که اهل فکر، اندیشه و خرد هستند و دوست دارند داشته های فکری خودشان را به نسل های آینده منتقل کنند باید به کمک مدیر جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان بشتابند تا کارکرد این سازمان احیا و به پایگاهی برای آزاداندیشان تبدیل شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران این مرکز را مملو از سرمایه فکری انسان های والایی دانست که در این سرزمین بودند و همچنان حضور دارند و از داشته های خودشان دیگران را بهره مند می سازند.
وی ساختمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان را نیاز توجه ویژه شهرداری، استانداری، خیرین و همه فرهنگ دوستان دانست و خاطرنشان کرد: براساس ابلاغیه دولت تدبیر و امید از یک سال گذشته، دستگاه ها موظف هستند همه مکاتبات و رفتارهای اداری خودشان را به عنوان سند به سازمان اسناد و مرکز آرشیو ملی منتقل کنند تا برای نسل های بعدی سندساز باشیم. در واقع نیاز داریم، اسنادی که تولید می کنیم، دستورالعمل هایی که صادر می کنیم، رفتارهای سیاسی که بروز می دهیم و مراودات اجتماعی که با یکدیگر داریم را به عنوان سند به ودیعه بگذاریم.
مشاور رئیس جمهور حفظ، نگهداری و تولید اسناد و تاریخ شفاهی را خط مشیء دولت دانست و یادآور شد: باید خاطرات افراد در عرصه های مدیریتی کشور را بنگاریم، زیرا همه گفته ها و شنیده ها به مرور از حافظه ها دور می شود، اما نوشته باقی می ماند.
بروجردی با اشاره به وظیفه سازمان اسناد و کتابخانه ملی مبنی بر ایجاد شرایط حفظ و نگهداری آثار، تاکید کرد: این سازمان تولیدکننده صرف نیست و لذا رسالتی بر دوش همه علاقمندان به سرزمین، فرهنگ و آموزه های ملی قرار دارد تا فرهنگ جامعه را حفظ و نگهداری کنیم و در اختیار آیندگان قرار دهیم.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/10825/سازمان-اسناد-و-کتابخانه-ملی-مرکز-ثقل-حفظ-میراث-فرهنگی-جامعه-است
بستن   چاپ