نسیم گیلان
تاخیر در برداشت شکستگی برنج را افزایش می دهد
شنبه 19 مرداد 1398 - 11:11:36
نسیم گیلان - مدیر اداره فناوری مکانیزه کشاورزی گفت: تاخیر باعث افزایش ریزش دانه و خوشه، در نتیجه افزایش درصد شکستگی می شود.
به گزارش ایسنا-منطقه گیلان، حیدر کامیاب گفت: استفاده از کمباین های مخصوص برنج سختی کار، ضایعات و هزینه را کاهش خواهد داد.
وی افزود: با رعایت نکات و دستور العمل ها شاهد کنترل، کاهش ریزش دانه و شکستگی و همچنین پوست کندن دانه در هنگام برداشت شالی خواهیم بود.
کامیاب ادامه داد: بهترین ساعت درو برنج را صبح ها، حتی الامکان پس از خشک شدن شبنم حدود ساعت 9 صبح است.
مدیر اداره فناوری مکانیزه کشاورزی یکی از عوامل موثر و تعیین کننده بر مقدار ضایعات را زمان برداشت عنوان کرد و گفت: برداشت زودتر از موعد باعث افزایش دانه های نارس و کاهش درصد برنج سالم در مرحله تبدیل شلتوک می شود و تاخیر باعث افزایش ریزش دانه و خوشه، در نتیجه افزایش درصد شکستگی می شود.
وی تصریح کرد: زمانی که 90 تا 95 درصد خوشه ها به رنگ زرد روشن درآمده و فقط بخش کوچکی در پایین خوشه به رنگ سبز تیره باشد، زمان خوبی برای برداشت است.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/109903/تاخیر-در-برداشت-شکستگی-برنج-را-افزایش-می-دهد
بستن   چاپ