نسیم گیلان
کاهش تولید نیم دانه برنج در گیلان
شنبه 2 شهريور 1398 - 12:58:05
نسیم گیلان - معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: کاهش شکستگی برنج منجر به افزایش درآمد برنجکاران می شود.
مسعود الماسی در گفت و گو با ایسنا-منطقه گیلان، گفت: گیلان 238هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و به همت شالیکاران گیلانی تاکنون، برنج 90درصد شالیزارهای گیلان برداشت شده است.
وی از برداشت 214 هزار هکتار از برنج شالیزار های گیلان خبر داد و افزود: سال گذشته در این زمان 174هزار هکتار از شالیزارهای استان برداشت برنج انجام شده بود و این افزایش میزان برداشت به دلیل شرایط مساعد آب و هوای صورت گرفته است.
الماسی با اشاره به اینکه با شرایط جوی مساعد و خوب در هفته گذشته برداشت شتاب بیشتری داشته ادامه داد: برداشت مکانیزه برنج موجب کاهش هزینه های تولید این محصول می شود و امسال نیز تاکنون در 143هزار هکتار از شالیزارها برداشت برنج به صورت مکانیزه انجام شده است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: به طور میانگین سالانه یک میلیون و 100 هزار تن شلتوک در استان تولید می شود و در مجموع شالیکاران با تولید 750 هزار تن برنج سفید حدود 40 درصد برنج مصرفی کشور را تامین می‌کنند.
وی افزود: شالیکاران گیلانی بیشتر رقم‌های بومی هاشمی و علی کاظمی کشت می‌کنند.
الماسی با بیان اینکه به دلیل شرایط آب و هوایی پیش بینی می شود امسال تولید برنج سفید در گیلان بیشتر از سال گذشته باشد، خاطرنشان کرد: همچنین به دلیل کیفیت بالای برنج و همچنین تجهیز و نوسازی کارخانه های شالیکوبی پیش بینی می شود،شکستی برنج نیز امسال کمتر از سال گذشته باشد.
وی گفت: در هنگام تبدیل شلتوک به برنج سفید برخی از دانه های برنج شکسته می شوند و هر چه این میزان خرد شدن بیشتر باشد کشاورز مجبور است محصول خود را به قیمت کمتری بفروشد.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: با توجه به اینکه امسال نیم دانه شدن یا همان شکسته شدن برنج سفید استان کم شده است، شاهد افزایش درآمد شالیکاران نیز خواهیم بود.
الماسی تصریح کرد: امید می رود بارنجی که کشاورزان برای تولید این محصول کشیده اند بتوانند برنج خود را با قیمت مناسب بفروشند.
وی افزود: با توجه به واردات برنج خارجی که صورت گرفته، امیدواریم در زمانی توزیع نشود که کشاورز نتواند سود مناسبی از فروش محصول خود داشته باشد.
الماسی با اشاره به اینکه کشاورزان بعد از برداشت محصول به دلیل کمبود نقدینگی که دارند معولا اغلب محصول خود را به فروش می رسانند، تصریح کرد: به کشاورزان توصیه می کنیم همه محصول خود را به یکبار باره برای فروش عرضه نکنند زیرا هرچه گسترش عرضه فروش یک محصول بیشتر باشد، قیمت فروش آن کاهش می یابد. امیدواریم امسال نیز برنج داخلی از بازار خوبی برخوردار باشد.
وی گفت: در گیلان یکی از باکیفیت ترین برنج های دنیا تولید می شود و همواره از بازارپسندی بالایی برخوردار است.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/112924/کاهش-تولید-نیم-دانه-برنج-در-گیلان
بستن   چاپ