نسیم گیلان
پايه‌هاي سست جامعه کارگري گيلان نيازمند نگاه جدي وزير صنعت
سه شنبه 4 شهريور 1393 - 12:52:11 PM
فارس
به بهانه سفر محمدرضا نعمت‌زاده که قرار است تا ساعتي ديگر از راه زميني وارد گيلان شود، کارگران برخي کارخانه‌هاي مشکل‌دار از جمله «ايران‌برک» با نصب پرده‌هايي مبني بر اعلام مشکلات خواستار توجه جدي وزير صنعت، معدن و تجارت شدند.

از کسي پنهان نيست که جامعه کارگري و صنعتي گيلان همواره از ناحيه برخي سرمايه‌داران در قالب خصوصي‌سازي و افراد ناکارآمد دچار بحران و تعطيلي شده و ضربه خورده است تا جايي که امروزه با تعطيلي برخي از اين صنايع بزرگ مانند «فرش گيلان»، «ايران الکتريک» و ... که زماني در کشور حرف نخست را مي‌زدند موجب شده تا گيلان به خط «قهرماني در بيکاري» کشور برسد.

اگر چه مسئولان صنايع تمام تلاش خود را براي نجات صنعت استان با احداث و افتتاح انواع واحدهاي کوچک و بزرگ در گيلان کرده‌اند اما آن‌ها نيز براي توسعه صنعت استان نيازمند حمايت جدي هستند تا در اين مسير پر نشيب و فراز بتوانند رسالت خود را به سرانجام برسانند و نقش وزير صنعت، معدن و تجارت در اين راستا بسيار مهم است.

کارگران کارخانه به ظاهر فعال «ايران‌برک» در گيلان واقع در جاده لاکان اين شهر اخيراً با نصب پرده‌هايي با مضمون دادخواهي مبني بر عدم دريافت حقوق هفت ماهه اعتراض خود را نسبت به اين وضعيت علني کردند.

بسياري از کارگران اين کارخانه معتقدند که خصوصي‌سازي بدون برنامه در «ايران برک» بيشترين ضربه را به توليد و کارگران اين کارخانه وارد کرده است.

اکنون اين کارخانه با ظرفيت توليد نامطلوب و حداقل نيروي کار به فعاليت خود ادامه مي‌دهد و در صورتي که توجه جدي نشود بزرگ‌ترين کارخانه نساجي در توليد پارچه‌هاي کت و شلوار و ... تعطيل مي‌شود.

تعويق 7 ماهه در پرداخت حقوق 166 کارگر «ايران برک» در گيلان

يک فعال کارگري کارخانه «ايران برک»  از تعويق هفت ماهه در پرداخت حقوق 166 کارگر «ايران برک» در گيلان خبر داد و گفت: عدم توانمندي در مديريت افراد بالادستي وضعيت کارخانه را به اين سمت کشانده است.

وي با بيان اينکه کارگران و کارکنان دفتر مرکزي اين شرکت در تهران نيز وضعيت درستي ندارند، تصريح کرد: ناتواني در مديريت توسط افراد بالادستي موجب به وجود آمدن وضعيت کنوني در کارخانه شده است.

اين فعال کارگري با بيان اينکه هرگز کم‌کاري کارگران قادر نيست وضعيت يک کارخانه را به اين سمت و سو بکشاند، ادامه داد: نبود دقت در مديريت، مديريت خودخواهانه و خودبينانه، بازار خراب و ريخت و پاش‌هاي غيرضروري مسئولان کارخانه موجب پديد آمدن اين وضعيت شده است.

وضعيت دشوار کارگران «ايران برک» در آستانه بازنشستگي

فعال کارگري ديگري نيز در مورد بروز بحران به وجود آمده در کارخانه «ايران برک» گفت: 27 سال سابقه کار دارم و مانند بسياري ديگر از همکارانم در آستانه بازنشستگي هستم.

وي با بيان اينکه کارگران در آستانه بازنشستگي راهي جز تحمل وضعيت ندارند، ادامه داد: منتظر کسي هستيم تا کارخانه را از اين وضعيت نجات دهد.

اين فعال کارگري تصريح کرد: بخشي از بروز مشکلات مالي شرکت مربوط به دولت‌هاي قبلي است که با تزريق نيروهاي غيرضروري به کارخانه‌ها بدون در نظر گرفتن توان توليد آن‌ها موجب بروز اينگونه خسارت شده‌اند.

وي با اشاره به تعداد يک‌هزار و 400 نيروي کار در 10 سال اخير در شرکت «ايران برک» يادآور شد: اکنون تعداد کل کارگران و کارکنان اين شرکت به 300 نفر کاهش يافته است.

اين فعال کارگري افزود: بسياري از کارگران و کارکنان داراي مدرک کارشناسي و بالاتر هستند اما در حد يک فرد ديپلم حقوق دريافت مي‌کنند.

وي با بيان اينکه وضعيت توليد نيز چندان رضايت‌بخش نيست، خاطرنشان کرد: کارخانه بزرگ نساجي «ايران‌ برک» اکنون تنها با چند تاجر بازار به صورت قراردادي کار و در راستاي سفارش آن‌ها اقدام به توليد مي‌کند.

گفتني است، به گفته ديگر کارگران، کارگران کارخانه «ايران‌ برک» از دريافت ديگر مزايا مانند بيمه تکميلي، بن استفاده از خريد پارچه و کت و شلوار و ... به دليل بدهي شرکت محروم شده‌اند.

به گفته اين افراد، بخشي از مشکلات صنايع توليدي و صنعتي کشور به ويژه صنعت نساجي مربوط به بي‌توجهي مسئولان به صنايع داخلي و افزايش واردات محصولاتي است.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/1188/پايه‌هاي-سست-جامعه-کارگري-گيلان-نيازمند-نگاه-جدي-وزير-صنعت
بستن   چاپ