نسیم گیلان
مدندوست عنوان کرد:
کنفرانس فناوری های نوین بتن راهکاری برای افزایش مقاومت سازه ها
چهارشنبه 10 آبان 1396 - 5:00:01 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
گیلان آنلاین - رئیس کمیته علمی دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین بتن با بیان اینکه این کنفرانس قصد دارد تا با بررسی بتن های نوین، راهکاری برای افزایش مقاومت سازه ها و دوام بتن معرفی کند، گفت: فناوری های نوین بتن با معرفی پوزولان های فعال و بتن های جدید توانست در کاهش میزان خوردگی تاثیرگذار باشد.
رحمت مدندوست در گفت وگو با ایسنا منطقه گیلان، در خصوص برگزاری دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین بتن اظهار کرد: در استمرار روند برگزاری همایش‌ فناوری های نوین بتن،همایش دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین بتن در راستای ترویج، توسعه و گسترش این مهم در سطح آحاد جامعه در بهمن 96 ماه برگزار می شود.
عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه گیلان افزود:این همایش در واقع آشنایی دست‌اندرکاران ساخت‌و‌ساز با سازه‌های بتنی و فناوری‌های نوین و به روز کشور است لذا از آنجایی که در ساخت و ساز‌های جدید استفاده از بتن به خاطر شکل‌پذیری آن از اهمیت خاصی برخوردار است و از طرف دیگر دوام و مقاومت بتن نسبت به سایر مصالح ساختمانی دیگر بیشتر است، برگزاری چنین همایشی ضروری به نظر می‌رسد.
رئیس کمیته علمی دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین بتن گفت:كثرت کنفرانس های برگزار شده در كشور نمی تواند موجب مباهات باشد، اما فقدان آن ها هم باعث تفاخر نیست، بلكه باید به طور دقیق بررسی كرد كه کنفرانس های مذكور چه نتایجی دربرداشته اند. برای بررسی ضرورت تشكیل گردهمایی هایی كه در كشور برگزار می شود، باید به ارزیابی جایگاه حوزه های مختلفی از جمله حوزه پژوهشی و آموزشی كشور پرداخت.
مدندوست در پاسخ به این سوال که «برگزاری اینگونه کنفرانس های علمی و ملی چه تاثیری در سطح علمی دانشجویان دارد؟» گفت: آشنا نمودن دانشجویان با آخرین دستاوردهای بدست آمده توسط دیگر محققین در امر فناوری نوین بتن و با برگزاری بخش پرسش و پاسخ امکان نقد مطالب ارائه شده در همایش برای دانشجویان فراهم می گردد. از طرفی با ارائه ایده های جدید امکان مطالعات بعدی برای دانشجویان فراهم می شود.
این عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه گیلان با بیان اینکه به دلیل شرایط آب و هوایی سواحل شمالی و جنوبی کشور استفاده از بتن در ساخت و ساز بیشترین کاربرد دارد، ادامه داد: بتن یکی از بهترین مصالح بومی مناطقی است که دارای آب و هوای شرجی هستند و از این رو در این همایش بیشترین تمرکز ما بر استفاده‌ بهینه از بتن است. از طرفی به دلیل بالا بودن یون‌های موجود در هوا و همچنین حرارت بالا که البته عمدتا در مناطق ساحلی بویژه خلیج فارس دیده می‌شود سبب خوردگی بتن و فولاد می‌شود که عمر سازه به شدت کاهش می‌یابد.
وی اضافه کرد: فناوری های نوین بتن با معرفی پوزولان های فعال، بتن های جدید نظیر ژئوپلیمر و استفاده از میلگردهای پلیمری توانست در کاهش میزان خوردگی تاثیرگذار باشد؛ کشور ما ظرفیت‌های بسیاری برای تولید مواد اولیه بتن در صنعت ساختمان دارد و توانایی خوبی برای ساخت مصالح ساختمانی از جمله بتن در کشور وجود دارد که اگر بتوانیم با این مصالح ساختمان‌های خوب بسازیم به سمت توسعه پایدار گام برداشته‌ایم.
رئیس کمیته علمی دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین بتن تصریح کرد: امنیت ساختمان‌ها یکی از مباحث بسیار مهم بشمار می رود و مقاومت مصالح در مقابل حوادث مختلف بسیار مهم است. صنعت ساختمان‌سازی از قوی‌ترین صنایع کشور است و قوانین و مقررات خوبی هم دارد اما این قوانین مصوب که اعتقاد داریم با امنیت مردم ارتباط مستقیم دارد در برخی موارد دچار تضادهایی است. کیفیت مصالح و ساختمان‌های ما مورد انتقاد کارشناسان است لذا باید دقت کافی روی ساخت و نگه‌داری مصالح از جمله بتن صورت گیرد تا سرمایه‌های ملی خود را از بین نبریم و توجه به آموزش به خصوص در افزایش کیفیت بتن و ساختمان‌سازی می‌تواند موثر باشد.
مدندوست تاکید کرد: با برگزاری چنین همایش‌هایی باید بتوانیم در جهت تقویت مبانی مقررات ساختمانی و ارتقای کیفیت مصالح گام های موثری برداریم.
این مدرس دانشگاه در خصوص اهمیت استفاده از بتن در سازه های امروزی، گفت: گسترش در صنعت ساختمان که به سمت بلند مرتبه سازی پیش می رود طبعا تراکم میلگردها در سازه های بتن آرمه به ویژه در طبقات تحتانی را به همراه دارد که در اجرای این نوع سازه های بتنی با مشکل تراکم بتن مواجه خواهیم بود؛ در این زمینه فناوری نوین بتن، «بتن خودتراکم» را معرفی نموده است، کشورمان در بخش دانش و تکنولوژی بتن خود تراکم در سطح خوبی قرار دارد اما در زمینه تولید بتن خود تراکم با وجود دانش کافی استقبال و مقبولیت مناسبی وجود ندارد.
وی ادامه داد: امیدواریم با توجه به حجم بالای بتن خود تراکم استفاده شده در پروژه طبقاتی شهید صدر در تهران و همچنین پروژه های مترو که با مزایای ایجاد رویکرد دوامی بتن، دستیابی به مقاومت بالا و یکسان در تمامی بخش‌های سازه و امکان اجرای اشکال هندسی پیچیده بتنی را ایجاد می‌نماید، موجب تغییر نگرش در خصوص استفاده این نوع بتن در کشور گردد.
عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه گیلان با بیان اینکه در شرایط کنونی که بخش ساخت و ساز و زیرساخت ها با رکود مواجه شده اند، سیمان به عنوان یک محصول مادر، دچار کاهش مصرف شده است، خاطرنشان کرد: از حدود 80 میلیون تن سیمان سالانه که توسط حدود 101 خط تولید سیمان تولید می شود، تنها حدود 58 میلیون تن مصرف یا صادر می شود و در نتیجه، بیش از 20 میلیون مازاد تولید داریم. به همین دلیل، ضرورت دارد زمینه مصارف جدیدی برای این محصول فراهم شود.
مدندوست بیان کرد: فناوری نوین بتن کاربرد بتن غلطکی در روسازی راه بجای آسفالت را مطرح نموده است. استفاده از بتن غلطکی در روسازی راه بجای آسفالت در جاده ها، از مزایایی همچون «ارزان تر بودن سیمان»، «ماندگاری و دوام بیشتر» و نیز «کاهش آلودگی زیست محیطی» برخوردار است.
رئیس کمیته علمی دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین بتن در پاسخ به این سوال «برگزاری کنفرانس ملی فناوری های نوین بتن چه تاثیری در ساخت وسازها خواهد داشت؟»، گفت: این کنفرانس قصد دارد تا با بررسی بتن های نوین، راهکاری برای افزایش مقاومت سازه ها و دوام بتن معرفی کند. در حال حاضر بهره گیری از فناوری های جدید بتن در تمام دنیا مرسوم شده لیکن متاسفانه به دلیل نا آگاهی بسیاری از دست اندرکاران صنعت ساختمان از فناوری های جدید در این صنعت باعث شده تا کمتر به بحث های جدید در ساخت و ساز توجه شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقلیم آب و هوایی سواحل شمالی و جنوبی کشور و همچنین زلزله خیز بودن کشور بدون شک برگزاری چنین کنفرانس هایی و استفاده از فناوری های نوین بتن از جمله فناوری هایی که باعث کاهش نفوذپذیری و مقاوم و با دوام شدن ساختمان می شود، که می تواند سهم بزرگی در کاهش تلفات و خسارات ناشی از حوادث طبیعی در کشور به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/11971/کنفرانس-فناوری های-نوین-بتن-راهکاری-برای-افزایش-مقاومت-سازه ها
بستن   چاپ