نسیم گیلان
چرا قاضی سراج نیامد؟
يکشنبه 31 شهريور 1398 - 17:20:20
نسیم گیلان -
چرا قاضی سراج نیامد؟
٠
٠
شرق / متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
جلسه تودیع و معارفه رئیس سازمان بازرسی کل کشور در حالی برگزار شد که ناصر سراج، رئیس سابق، از غایبان بزرگ مراسم بود؛ غیبتی که حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای را نیز به واکنش واداشت و او گفت: علت عدم حضور آقای سراج برای من روشن نیست. از اواخر سال 58 تا امروز با آقای سراج به‌عنوان دو دوست و رفیق بودیم. ایشان یک بار اواخر ٩6 اصرار داشتند که شخص دیگری در سازمان بازرسی جایگزین شود و دو بار در سال٩٧. از وقتی رئیس قوه قضائیه هم تغییر کرد، دو، سه بار این قضیه را مطرح کردند.
صحبت‌های محسنی‌اژه‌ای به نوعی تأییدکننده شایعه‌هایی است که از نارضایتی ناصر سراج برای ادامه مسئولیتش هرازگاهی منتشر می‌شد. هرچند با تغییر رئیس قوه قضائیه از اسفند سال گذشته، انتظارها برای تغییر و تحول در سطح مدیران عالی قضائی امری بدیهی بود و با توجه به تحولات مهمی که در دستگاه قضا در چند ماه اخیر ایجاد شده است، زمزمه تغییر رئیس سازمان بازرسی با توجه به تمایل قاضی سراج برای ترک این منصب، همان‌گونه که محسنی‌اژه‌ای تعریف کرد، امری غیرمنتظره نبود.
ناصر سراج از قضات با‌سابقه در دستگاه قضاست که به قاضی سراج معروف شده است. او در انتخابات سال 88 دبیر ستاد استعلامات انتخابات در دادستانی کل کشور بود. یکی از دلایلی که مطبوعاتی‌ها او را به‌خوبی می‌شناسند، سمت او به‌عنوان نماینده قوه قضائیه در هیئت نظارت بر مطبوعات است. او سه دوره متوالی در دوره ریاست هاشمی‌شاهرودی بر دستگاه قضا، در این منصب بود و بعد از روی‌کارآمدن آملی‌لاریجانی در سال 88 نیز همچنان حکمش برای این منصب تمدید شد. حتی زمانی که ریاست سازمان بازرسی را بر عهده داشت نیز در سال 95 آملی‌لاریجانی همچنان او را به‌عنوان نماینده قوه قضائیه در هیئت نظارت بر مطبوعات معرفی کرد.
در میان افکار عمومی، قاضی سراج به‌عنوان قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده فساد مالی سه‌هزارمیلیاردی که منجر به حکم اعدام مه‌آفرید امیرخسروی شد، شناخته شده است؛ پرونده‌ای که در زمان خودش از پرسروصداترین پرونده‌های قضائی بود. پرونده مهم بعدی سراج مربوط به ماجرای مهدی هاشمی، فرزند چهارم اکبر هاشمی‌رفسنجانی است که به حبس این فرد منجر شد. او که از شهرت بسیاری برخوردار است، انتظار نمی‌رفت در جلسه تودیع و معارفه رئیس سازمان بازرسی حاضر نشود؛ به‌ویژه آنکه گفته شده به‌‌عنوان مشاور رئیس قوه قضائیه مشغول به خدمت خواهد شد و قرار نیست از دستگاه قضا حذف شود. به‌هرحال قاضی سراج که در ردای قضاوت عملکرد چشمگیری داشت، در منصب ریاست سازمان بازرسی کل کشور موفقیت چشمگیری نداشت و به عملکرد کند این سازمان در شناسایی مفاسد اقتصادی و برخورد با آنها، انتقاداتی مطرح است. انتظار می‌رود با تغییر رئیس سازمان بازرسی، روند بازرسی‌ها و شناسایی مفاسد اقتصادی با سرعت پیش رود و با رسیدگی سریع دستگاه قضا، منجر به احکامی شود که نه‌تنها جنبه تنبیهی داشته باشند بلکه بازدارنده نیز باشند.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/121148/چرا-قاضی-سراج-نیامد؟
بستن   چاپ