نسیم گیلان
ثبت رشت به عنوان شهر خلاق غذايي در يونسکو
پنجشنبه 10 مهر 1393 - 10:53:46 AM
ايسنا
غذا خوردن يکي از اساسي ترين نيازهاي انسان از دوران بشر اوليه تا انسان معاصر بوده است و اين نياز در هنگام سفر کردن نيز بسيار حائز اهميت است، يکي از عناصر بسيار مهم و لاينفک در هر برنامه سفري، غذاست که خود مي تواند به عنوان يک جاذبه خاص گردشگري مطرح شود.

 غذا در هر کشوري بايد با عنوان يک نماد فرهنگي با پيشينه تاريخي، موجب مباهات و جذب ساير فرهنگ ها باشد و اهميت خود را بازيابد. خوراک در جاي خود نشان دهنده تفاوت هاي فرهنگي و همينطور تقويت کننده آنهاست. هر چند ممکن است مقوله غذا براي اغلب مردم ايران پيش پا افتاده به نظر برسد، اما چگونگي و ماهيت فرهنگي آن بيانگر تفاوت هاي بسياري از سفره اي تا سفره ديگر است و اين تفاوت ها ناشي از مواد غذايي، ذائقه ها و فرهنگ هاي گوناگون در تغذيه است.

هرچند که تهيه غذا و نوشيدني خارج از منزل يکي از مهمترين قسمتهاي صنعت هتل و رستوران را تشکيل مي دهد اما کمتر به غذا به عنوان يکي از جاذبه هاي گردشگري پرداخته مي شود. عبارت گردشگري غذايي در سال 1998 ابداع شد و منشا آن سفرهاي بين المللي افرادي بود که با هدف تجربه کردن آشپزي و غذاهاي متفاوت، به سفر مي رفتند، علم ارتباط بين غذا و فرهنگ يا ارتباط فرهنگ با معده در شناخت روحيات يک ملت مهم است و غذا در هر کشور مي تواند به عنوان يک نماد فرهنگي با پيشينه تاريخي موجب مباهات و جذب ساير فرهنگها باشد و اهميت خود را باز يابد لذا گردشگري غذايي، يکي از اشکال گردشگري فرهنگي است و مي تواند به جاذبه خوبي جهت بازديد گردشگران تبديل شود و تجربه فرهنگي خوبي از جامعه ميزبان در اختيار گردشگران قرار دهد.

گيلان داراي تنوع غذايي بسيار زيادي است و بيشتر غذاهاي گيلاني از محصولات بومي تهيه مي شود و بسياري از گردشگران به دليل تجربه صرف غذاهاي مختلف و به خصوص غذاهاي بومي و محلي اقدام به سفر به اين استان مي کنند.

در اين راستا حميدرضا آذرپور معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گيلان در مراسم برگزاري جشنواره غذاهاي محلي در شهر رشت که با هدف حفظ و احياي غذاهاي بومي، محلي با مشارکت تعدادي از رستوران هاي شاخص استان گيلان و جامعه هتل داران در محل خانه جهانگردي رشت برگزار شد، اظهار کرد: استان گيلان با دارا بودن 170 نوع غذاي محلي نخستين استان ايران از نظر تنوع غذايي به شمار مي آيد.

وي افزود: غذا به عنوان يکي از نيازهاي اساسي بشر و انگيزه مسافران مورد توجه قرار گرفته است و همواره غذا يکي از راه هاي شناسايي و معرفي آداب و رسوم و سنت هاي هر منطقه به شمار مي آيد.

آذرپور خاطرنشان کرد: تنوع غذايي گيلان هميشه زبانزد مردم کشور بوده و شهر رشت داراي تنوع غذايي چشمگيري است در اين راستا به پيشنهاد دبيرکل ملي يونسکو مبني بر ثبت شهر رشت به عنوان شهر خلاق، تنوع غذايي، با اجراي برنامه هاي متنوع فرهنگي در زمينه غذا در تلاشيم جهت تحقق اين امر گام هاي موثري برداريم.

وي اذعان کرد: زيتون پرورده، مرغ ترش، اناربيج، باقلاقاتق و ميرزا قاسمي از جمله غذاهايي هستند که در نوبت ثبت ملي قرار دارند.

آذرپور افزود: به منظور معرفي غذاهاي محلي اين اداره کل با مشارکت جامعه هتل داران و رستوران هاي شهرستان رشت اقدام به برگزاري جشنواره غذاي محلي در خانه جهانگردي رشت کرد و اين امر با استقبال چشمگير مردم مواجه شد و اميدواريم که بتوانيم شهر رشت را به عنوان قطب گردشگري غذايي به جهان بشناسانيم.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/1344/ثبت-رشت-به-عنوان-شهر-خلاق-غذايي-در-يونسکو
بستن   چاپ