نسیم گیلان
آمار بالاي جمعيت دستفروشان در گيلان
دوشنبه 28 مهر 1393 - 11:15:44 AM
ايسنا
 دست فروشي در رشت معضلي است که تردد را در خيابان سخت و مغازه داران را با کم درآمدي مواجه کرده است. فروشندگان دوره گرد با آوازهايي که گوش هر شهروند گيلاني را مي آزارد پاي ثابت مرکز و حاشيه هاي خيابانهاي شهرهاي گيلان هستند. روي چرخ دستي ها، پشت خودروها و حتي موتور 3 چرخه هاي باربر، بساط مي کنند و به گفته دست فروشان به علت بيکاري و سود خوبي که دارد اين کار را انجام مي دهند. اگرچه تعدادي از شهروندان به علت در دسترس و ارزان بودن اجناس از حضور دست فروشان و خريد از آنان راضي اند اما تعداد زيادي از آنان هم وجود دست فروشان را در پياده روها و حاشيه خيابانها دردسر ساز دانسته و از سد معبر، آلودگي صوتي و اجناس بي کيفيتي که توسط  آنها ارائه مي شود گله مندند.

بهاره . ج يکي از شهروندان شهر رشت که به خيابان دکتر شريعتي براي خريد البسه مورد نياز فرزندش آمده است گفت: نيمي از عرض مساحت پياده روهاي اين خيابان را دست فروش ها اشغال کرده اند و يک سوم آن نيز توسط مشتري هايي که از دست فروش ها خريد مي کنند، اشغال مي شود و به اين ترتيب با ميزان کمي از پياده رو که براي تردد باقي مي ماند اصلا نمي توان به راحتي در اين خيابان راه رفت و اين تردد براي بانوان به مراتب سخت تر است.

وي اضافه کرد: برخي از اين دست فروش ها به فروش مواد خوراکي مانند کباب مشغولند و نمي دانم چطور بعضي از مردم به اين افراد اعتماد مي کنند و آيا اصلا بهداشت برايشان مهم نيست.

در ادامه اين گفتگو رضا.م يکي از مغازه داران اين خيابان نيز  گفت: هر روز دست روي دستِ دستفروشي زياد مي شود.

وي با بيان اينکه ما همواره در حال پرداخت ماليات و عوارض هستيم و بايد از واحدهاي صنفي حمايت شود، تصريح کرد: وجود دست فروشان بازار را کساد کرده و جلوي در مغازه مشتري را بُر مي زنند.

آمار دقيقي از تعداد دستفروشان شهرهاي مختلف گيلان در دست نيست

جلاالدين محمد شُکريه نايب رئيس اول اتاق اصناف کشور و رئيس اتاق اصناف مرکز گيلان  گفت: گيلان از جمله استانهايي است که بيشترين دست فروش ها را دارد.

وي اضافه کرد: تقريبا تمام شهرهاي گيلان بويژه شهرهاي پرجمعيت از جمله رشت، انزلي و آستارا با معضل دستفروشي روبرو هستند.

مهندس شکريه با اشاره به اينکه حضور ميوه فروش ها با خودروهاي وانت در بلوار خرمشهر ورودي شهر رشت را نازيبا کرده است، تصريح کرد: اخيرا مشاهده شده که برخي از دست فروش ها نوشابه هايي را براي فروش عرضه مي کنند که حتي نامشان را هرگز نشنيده ايم.

وي نازيبا شدن چهره شهر، متضرر شدن و کاهش درآمد صاحبان واحدهاي صنفي، ارائه کالاهاي بي کيفيت، غيربهداشتي و قاچاق، استفاده از واحدهاي سنجش غير استاندارد و کم فروشي، اختلال در رفت و آمد شهروندان، ايجاد ترافيک و تصادف و در مواقعي بزهکاري هايي همچون توزيع مواد مخدر در پوشش دست فروشي را از مهم ترين پيامدهاي گسترش روز افزون اين پديده عنوان کرد .

جلال الدين شکريه با بيان اينکه حدود 100 هزار واحد صنفي در گيلان وجود دارد گفت: آمار دقيقي از تعداد دستفروشان شهرهاي مختلف گيلان در دست نيست اما شواهد حاکي است حدود 25 درصد از فعالان صنفي گيلان، در حاشيه خيابانها اجناس مختلف و ميوه و تره بار عرضه مي کنند.

در شهري که به طور مرتب شهردار عوض مي شود بايد چنين معضلاتي هر روز بيشتر از روز گذشته باشد

نايب رئيس اول اتاق اصناف کشور ادامه داد: در کشورمان به ازاي هر 25 نفر يک واحد صنفي وجود دارد، اين درحاليست که اين نسبت در نرم جهاني به ازاي هر هزار و 500 تا 2 هزار نفر يک واحد صنفي تعريف شده است. براين اساس و با درنظر گرفتن دستفروشان به عنوان يک واحد صنفي کوچک، اين رقم در گيلان به طور ميانگين به ازاي هر 20 نفر يک واحد صنفي است که اين امر سبب رکود بازار شده و به اصطلاح دخل و خرج مغازه داران با هم نمي خواند.

شکريه مشکلات بهداشت و سلامت را عمده ترين پيامد دست فروشي عنوان کرد و گفت: متاسفانه در شهر رشت بخش عمده اي از دست فروشان را عرضه کنندگان سيار مواد غذايي تشکيل مي دهند که عمدتا ساندويچ و يا کباب را بر روي چرخ دستي ها و بصورت غيربهداشتي، با استفاده از موادي که سلامت آنها محرز نيست، طبخ و به شهروندان عرضه مي کنند.

وي خاطرنشان کرد: تردد سخت نواميس مردم در خيابان هايي که توسط دست فروشان اشغال شده است، از ديگر مشکلاتي است که دست فروشان در گيلان به وجود آورده اند.

وي با تاکيد بر اينکه بايد براي دست فروشان پرونده قضايي تشکيل شود، افزود: در شهري که به طور مرتب شهردار عوض مي شود بايد چنين معضلاتي هر روز بيشتر از روز گذشته باشد


http://www.gilan-online.ir/fa/News/1407/آمار-بالاي-جمعيت-دستفروشان-در-گيلان
بستن   چاپ