نسیم گیلان
پای سخن راویان تصویری متن در نمایشگاه کتاب گیلان
یکشنبه 19 آذر 1396 - 12:21:32 AM
ایرنا
گیلان آنلاین - رشت- غرفه ای از نمایشگاه کتاب گیلان در هجدهمین روز آذر محل انتقال تجربه سه تن از استادان ایرانی و ایتالیایی تصویرگری به دانشجویان هنر و علاقمندان به تصویرسازی بود.
  امیر شعبانی پور، دکتر علی بوذری و فیلیپ جیوردانو در نشستی صمیمی به بیان تجربیات خود از تصویرسازی کتاب و پاسخگویی به سئوالات علاقمندان به این رشته پرداختند.
امیر شعبانی پور استاد تصویرسازی دانشگاه گیلان در این نشست از پیچیدگی های کار تصویرسازی برای مخاطب امروز سخن گفت و به پژوهش بعنوان یکی از راه های کامیابی در این عرصه اشاره کرد.
وی اظهار داشت:مخاطبان امروزی با ابزارهای گوناگون فناوری در ارتباطند و این که تصویر جذابی خلق کنیم که او را پای کتاب بنشاند کار پیچیده ای است.
وی خاطرنشان کرد: مطالعه و شناخت فرهنگ و هنر بومی و همچنین آشنایی با فرهنگ مخاطبان اثر یا متن کتاب سفارش داده شده می تواند تصویرگر را در مسیر نوآوری با حفظ جنبه های زیبایی شناسی کمک کند.
این هنرمند خاطرنشان کرد: انسان با تصویر وارد دنیا می شود ، تصویر جلوتر از متن حرکت و مخاطب را به مفاهیم مورد نظر می رساند و به او در درک مفاهیم کمک می کند .
وی با بیان این که تغییرات زیادی در فرهنگ دیداری ما ایجاد شده افزود: باید نگاه ها به تصویرسازی عوض شود و همچنین دنبال راهکار برای جذب مخاطب و بهتر دیده شدن تصویرسازی ها بود.
شعبانی پور با اشاره به نقش مهم تصویرسازی در کتابهای آموزشی به ویژه در مقطع ابتدایی و انتقال و ماندگاری مفاهیم اظهار کرد : تصویرسازی کتابهای درسی نقطه خوبی است برای این که فرهنگ تصویری بازنگری و به روز رسانی شود.
وی با اشاره به تفاوت بین تصویرسازی برای متن مدرن و کهن از تاثیرپذیری خود از هنر سنتی و نگارگری ایران سخت گفت و افزود: در تصویرسازی برای متون ، مهم این است که تاثیر بگیرید و از سنت کهن و غنی ایران استفاده کنید و اگاهانه برای مخاطب معاصر دوباره سازی کنید.
*تصویرگری باید چیزی به متن بیافزاید
علی بوذری دکترای پژوهش هنر از دانشگاه هنر اصفهان و مدرس کارگاه های نقاشی کودکان جشنواره های اروپایی در این نشست گفت :
متن و تصویر دو عنصر مجزا و مستقل هستند که وقتی کنار هم قرار می گیرند مفهوم کلی کتاب تصویری را می سازند و به عبارتی از در هم کنش و در هم قرار گرفتن متن و تصویر به محصول جدیدی می رسیم .
وی در خصوص ویژگی های تصویرسازی در دنیای امروز اظهار داشت: همه چیز در حال تغییر است و ساختار زیبایی شناسی نیز از این قاعده مستثنی نیست .
این هنرمند ، از متن و مخاطب بعنوان عناصری که باید در تصویرسازی کتاب به آن توجه شود یاد و خاطرنشان کرد مهم ترین چیز در خلق تصاویر این است که چطور کار کنیم که فضای شخصی مان حفظ و در عین حال چیزی به متن اضافه شود.
بوذری افزود: تصویرگر می تواند بعنوان مولف عمل و تصاویری خلق کند که چیزی به متن بیافزاید . به عبارتی همچون خلق دوباره اثر باشد و به شیوه های مختلف مخاطب را با جهان تصویری جدیدی آشنا کند.
وی علت ناکامی برخی کارهای تصویرسازی را بی توجهی تصویرگران به مخاطب و عدم تطابق متن و تصویرسازی ها عنوان کرد.
این هنرمند خاطرنشان کرد: تصویرگری کاری سفارشی است و تصویرگر نمی‌تواند برای دل خودش تصویرگری کند بلکه باید ضمن حفظ جنبه های هنری و زیباشناسانه اثر خواسته های سفارش دهنده را نیز مد نظر قرار دهد.
* انعکاس دنیای بیرون بر روی هنرمند
فیلیپ جیوردانو هنرمند ایتالیایی مهمان این نشست به بیان تجربیات خود در زمینه تصویرسازی و همچنین نگارش کتاب ازمنابع الهام آثارش پرداخت.
این هنرمند تصویرگر از انعکاس دنیای بیرون بر روی هنرمند گفت و این که هر هنرمندی راه و شیوه شخصی خود را دارد .
 در مدت برگزاری نمایشگاه کتاب گیلان تعدادی از آثار تصویرگری این اساتید در معرض تماشا قرار دارد .
نمایش آثار در غرفه برنامه های جنبی نمایشگاه کتاب گیلان از 16 تا 21 آذر به نشانی : کیلومتر 4 جاده رشت-تهران، محل دائمی نمایشگاههای بین المللی گیلان، بین راهرو 2و3 غرفه برنامه های جنبی است.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/14461/پای-سخن-راویان-تصویری-متن-در-نمایشگاه-کتاب-گیلان
بستن   چاپ