نسیم گیلان
برای نخستین بار در شمال کشور،
انجام مطالعات ژنتیک باستان‌شناسی در گورستان لیارسنگ‌بن املش
سه شنبه 21 آذر 1396 - 11:33:18 AM
ایسنا - اجتماعی
گیلان آنلاین - سرپرست هیئت باستان‌شناسی گورستان لیارسنگ‌بن از انجام مطالعات ژنتیک ‌باستان‌شناسی بر روی بقایای انسانی این گورستان توسط متخصصان ایرانی برای نخستین بار در شمال کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا-منطقه گیلان،ولی جهانی در تشریح این خبر گفت:مجموعه باستانی لیارسنگ‌بن املش در نزدیکی روستای شیرچاک از توابع بخش رانکوه شهرستان املش قرار گرفته و کاوش‌های باستان‌شناسی این گورستان در طی سه فصل صورت گرفته است .
وی اظهار کرد:در سه فصل کاوش باستان‌شناختی در این محوطه، 48 گور مورد شناسایی قرار گرفت که به‌لحاظ تاریخی به ادوار اشکانی و ساسانی تعلق دارد .
جهانی افزود:به دلیل اهمیت ژئواستراتژیک و همچنین فقدان اطلاعات تاریخی و باستان‌شناختی کافی از وضعیت این ناحیه و نیز نقش این منطقه در معادلات سیاسی ایران در ادوار اشکانی و ساسانی،در این فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی،با همکاری مرکز مطالعات ژنتیک نور،پژوهش‌های ژنتیک باستان‌شناسی صورت گرفت.
وی اضافه کرد:در این راستا مطالعات آزمایشگاهی بر روی دی. ان.ای میتوکندریایی (mtDNA) و کروموزوم Y انجام شد .
جهانی هدف از انجام پژوهش‌های ژنتیک باستان‌شناسی را پاسخ‌گویی به پرسش‌هایی از قبیل تعیین سن و جنسیت اشخاص، شناخت بیماری‌های رایج، تعیین منشأ جمعیتی و تخمین میزان و نحوه ارتباطات و مراودات جوامع ساکن در این ناحیه با مناطق هم‌جوار،اعلام کرد.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/14601/انجام-مطالعات-ژنتیک-باستان‌شناسی-در-گورستان-لیارسنگ‌بن-املش
بستن   چاپ