نسیم گیلان
معاون وزیربهداشت:
در تولید علم زودتر از افق چشم انداز به جایگاه اول منطقه دست یافتیم
دوشنبه 27 آذر 1396 - 1:44:23 PM
ایرنا - علمی
گیلان آنلاین - رشت - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با بیان این که بر اساس افق 1404باید جایگاه نخست آموزش و پژوهش وبهره برداری ازدانش سلامت را درمنطقه داشته باشیم ،گفت: ما توانستیم 10 سال زودتر از این چشم انداز، در تولید علم رتبه اول منطقه را به خود اختصاص دهیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا ملک زاده روز دوشنبه در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش دانشگاه علوم پزشکی گیلان و تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه سلامت استان در رشت افزود: در سال 2016 میلادی به لحاظ تعداد انتشار مقالات و آمار مربوط به استناد از همه کشورهای منطقه بالاتر قرار گرفته ایم.
وی اظهار داشت: برای دستیابی به موفقیت های مختلف در تولید علم در منطقه و دنیا، حرکت به سمت افزایش همکاری های بین المللی در آموزش و پژوهش و داشتن برنامه تحقیقاتی برای همه اعضای هیات علمی، سرمایه گذاری برای شرکت های دانش بنیان و توجه ویژه به پژوهش های پایه؛ مهم و قابل توجه است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سرمایه گذاری در امر پژوهش را مهم دانست و بیان داشت: برای دستیابی به کشوری مستقل بایستی برای پژوهش و نوآوری سرمایه گذاری کرد.
وی با بیان این که در کشور خیلی برای تحقیقات هزینه نمی شود، افزود : قرار بر این بود که تا برنامه پنجم توسعه کشور ، سه درصد از درآمد ناخالص صرف پژوهش شود اما تاکنون به نیم درصد نرسیده است.
ملک زاده با تاکید بر این مطلب که دیدگاه ها در زمینه پژوهش بایستی به صورت ملی تغییر کند، اظهار کرد: فرهنگ سازی در امر مهم تحقیق در کشور و کاربردی کردن پژوهش ها باید مورد توجه پژوهشگران، محققان و دست اندرکاران مربوطه قرار گیرد.
وی در ادامه با تشریح مهمترین اقدامات در حوزه پژوهش از سال 92 تا 96 و تقویت زیرساخت ها افزود: توسعه برنامه ملی کنترل سرطان (نظام ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت)، راه اندازی مرکز کوهورت ( مطالعه اینده نگر برای بررسی سبب شناسی بیماری های ) بزرگسالان، جوانان و نوزادان، راه اندازی برنامه های زیرساختی در دانشگاه ها و تاسیس هدفمند واحدهای تحقیقاتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور از جمله مهمترین این اقدامات است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که در سال 92، تعداد مراکز تحقیقاتی، 479 بوده و اکنون به 724 مرکز رسیده، خاطر نشان کرد: در سال 92، 28 پژوهشکده داشتیم که در زمان حاضر به عدد 55 رسیده است.
*برای پیشرفت در پژوهش، به نیروی انسانی علاقمند نیاز است
وی در ادامه سخنانش در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه سلامت استان گیلان با تشریح زیرساخت های مهم، اساسی و حیاتی مورد نیاز پژوهش در دانشگاه های علوم پزشکی گفت: برای پیشرفت در پژوهش به نیروی انسانی مستعد، علاقمند و با انگیزه نیاز است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: تحقیق و پژوهش به عشق نیاز دارد و فراتر از وظیفه دانشگاهی است.
وی با تاکید بر لزوم بهره گیری از دانشمندان ایرانی مقیم خارجی برای توسعه تحقیقات پزشکی اظهار کرد: برای رشد پژوهش و موفقیت در این رابطه بایستی از این دانشمندان بهره بگیریم.
وی در ادامه با بیان این که به نظر می رسد دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال هایی فعالیت چندانی در پژوهش نداشته، اضافه کرد: نیاز است که در این دانشگاه و اعضای هیات علمی آن در بخش تحقیقات فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی بیان داشت: 40 درصد هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان تحقیقات ندارند، 42 درصد کمتر از 10 مقاله دارند و 20 درصد اعضای هیات علمی بیش از 10 کار علمی کردند.
ملک زاده خاطر نشان کرد: بر اساس استناد SCOPUS پنجاه درصد مقالاتی که در دانشگاه علوم پزشکی گیلان نوشته شده دارای صفر و یا یک استناد بوده و فقط 14 درصد مقالات دارای بیش از 10 استناد است.
مراسم بزرگداشت هفته پژوهش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان روز دوشنبه از سوی این دانشگاه و با تجلیل از 40 پژوهشگر برتر حوزه سلامت در بانک صادرات رشت برگزار شد.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/14949/در-تولید-علم-زودتر-از-افق-چشم-انداز-به-جایگاه-اول-منطقه-دست-یافتیم
بستن   چاپ