نسیم گیلان
در جلسه شورای آب کشاورزی رشت مطرح شد؛
وجود27 درصدشالیزارهای گیلان در رشت/مدیریت آب بندان ها ضروری است
چهارشنبه 27 دي 1396 - 12:02:02 PM
خبرگزاری مهر
گیلان آنلاین - رشت-جلسه شورای آب کشاورزی رشت درحالی برگزار شد که مسئولان با اشاره به وجود 27 درصدشالیزارهای گیلان در این شهرستان برضرورت داشتن برنامه مناسب و مدیریت صحیح آب بندان ها تأکید کردند.

به گزارش خبرنگار مهر ، سرپرست فرمانداری رشت در جلسه توزیع آب کشاورزی، حفاظت منابع آبی که در سالن جلسات فرمانداری شهرستان رشت برگزارشد، اظهار کرد: 27 درصد از اراضی شالیزاری استان در شهرستان رشت قرار دارد.
سید محمد احمدی با بیان اینکه باید تدابیر لازم برای تأمین آب کشاورزی این میزان اراضی شالیزاری انجام شود، افزود: در سه منطقه لشت نشا، خشکبیجار و خمام نسبت به سایر مناطق با مشکلات بیشتری در زمینه تامین منابع آبی مواجه هستیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه منابع آبی در گیلان از وضعیت مناسبی برخوردار نیست، گفت: البته این موضوع نباید سبب شود که مدیران و مسئولان هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده و با منفی نگری موجبات دلزدگی کشاورزان را فراهم کنند.
سرپرست فرمانداری رشت با تاکید بر دوری از نگاه محدود و بخشی به این موضوع، خاطرنشان کرد: در این زمینه مقصر دانست تنها یک دستگاه اشتباه است زیرا همه به عنوان یک مجموعه در حال فعالیت هستیم و مردم نیز از ماه به عنوان یک مجموعه واحد انتظار خدمات دهی مناسب را دارند.
احمدی با اشاره به ظرفیت آب بندان ها در ذخیره منابع آبی و نقش تأثیرگذار آنها در تأمین آب کشاورزی، تأکید کرد: آب بندان ها حداکثر ظرفیت ذخیره 20 میلیون متر مکعب آب را دارند و باید با لایروبی آب بندان ها بر حفظ منابع آبی تلاش بیشتری شود.
وی با بیان اینکه تا کنون 20 کیلومتر از 290 کیلومتر انهار از سوی آب منطقه ای لایروبی شده است، اظهار کرد: بخش عمده ای از تامین منابع آبی بر عهده آب منطقه ای است که باید با برنامه ریزی مناسب و اجرای صحیح برنامه ها گام موثری در این زمینه بردارد.
نبود یک برنامه ریزی مناسب دلیل تبدیل شدن یک موضوع به بحران
در ادامه این جلسه سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری گیلان بااشاره به اینکه یک موضوع به تنها دارای ماهیت بحرانی ندارد، افزود: تنها درصورت نبود یک برنامه مشخص، هوشیاری و اتخاذ نکردن تدابیر درست است که یک موضوع کوچک هم می تواند به یک بحران تبدیل شود.
عباس صابر با بیان اینکه آب منطقه ای و جهاد کشاورزی شهرستان باید سی پی ام زمانی خود را اعلام کنند، گفت: براساس اعلام سی پی ام های زمانی از سوی این دستگاه ها بخشداران برنامه خود را تنظیم تا در زمانبندی با مشکل مواجه نشوند.
صابر با بیان اینکه وی همچنین با اشاره به نقش آب بندان ها و لزوم مدیریت درست این ظرفیت، تصریح کرد: باید با مدیریت مناسب آب بندان ها از اتکا به سدها برای تأمین آب کشاورزی بی نیاز شویم.
وی با اشاره به اینکه تا زمان داشتن برنامه ریزی مناسب در حوزه تامین آب کشاورزی با بحران مواجه نیستیم، اظهار کرد: بنابراین باید با هوشیاری و هم افزایی از این بحران جلوگیری کنیم تا سال آتی را با برنامه ریزی و تدبیر به خوبی پشت سر بگذاریم.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/17468/وجود27-درصدشالیزارهای-گیلان-در-رشت-مدیریت-آب-بندان-ها-ضروری-است
بستن   چاپ