نسیم گیلان
چخوف خوانی در موزیک جیگای بندرانزلی
جمعه 29 دي 1396 - 11:09:10 AM
ایرنا - فرهنگی
گیلان آنلاین - انزلی- بنای تاریخی موزیک جیگای بندرانزلی در بیست و هشتمین روز دی ماه میزبان داستان های کوتاه آنتوان چخوف نویسنده محبوب روس و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب این شهرستان بود.
به گزارش ایرنا، سعید جوزانی از داستان نویسان انزلی ، رویا نجارباشی ،فاطمه غفاری و مینو نعمتی از دلدادگان ادبیات و داستان در این گردهمایی فرهنگی داستان های کوتاهی از چخوف را برای حاضران خواندند.
مریم ساحلی نویسنده و مدرس داستان نویسی انجمن داستان هزار و یک شب در این گردهمایی فرهنگی ادبی گفت :داستان دروازه ورود آدم ها به دنیای کتاب است. بسیاری از ما در آغاز به شوق خواندن داستان بود که با کتاب انس گرفتیم. بنابر این داستان نویس ها سهم مهمی در ورود ما به جهان کتاب دارند.
وی در مورد چخوف و آثارش اظهار داشت: او طی عمر 44 ساله اش بیش از 700 داستان به یادگار گذاشت که پس از گذشت سالها همچنان خواندنی هستند و داستان خوان های حرفه ای و آماتور مشتاق به خواندنشان هستند.
وی با اشاره به جایگاه نمایشنامه های چخوف و همچنین تاثیر وی و موپاسان در شکل گیری داستان کوتاه مدرن، پس از ادگار آلن پو و نیکلای گوگول و تاثیر پذیری نویسندگان بعدی و نقش چخوف در مسیر پدید آمدن داستان های مینیمال یادآور شد: چخوف استاد نگاه به زندگی است. این نویسنده و نمایشنامه نویش برجسته در آثارش به زندگی آدم های معمولی جامعه توجه ویژه داشت و با باریک بینی و جزء پردازی به زندگی انسان و موضوع اختلاف طبقاتی، آسیب های اجتماعی ، فرهنگی و اخلاقی می پردازد.
ساحلی افزود: آن چه درآثار چخوف بسیار شاخص است نگاه بی طرف او به رویدادهاست. او در داستان هایش به نشان دادن زندگی می پردازد بی آن که قضاوت کند. چخوف نویسنده ای آزاد است. او از بند لفاظی ها رهاست. داستان هایش از گذشته تا فردا برای علاقمندان به حوزه ادبیات داستانی ، خواندنی است.
*فرصتی برای داد و ستد کتاب
آرمین صافدل از بانیان این پویش فرهنگی گفت: این رویداد ضمن تمرکز بر فرهنگ کتاب خوانی بر گسترش ارتباطات انسانی و تعامل شهروندان در مکان هایی که یاد آور تاریخ شهر است، تاکید دارد.
وی افزود: در بحث توسعه پایدار فقط محیط زیست و اقتصاد مطرح نیست و توسعه اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی انسان از مفاهیم دیگر توسعه پایدار است و توسعه ی فرهنگی خود به خود به استمرار، نگهداری و محافظت از اکوسیستم و منابع منجر می شود
این کنشگر فرهنگی خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای توسعه فرهنگی، نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی بین مردم و یکی از شاخصه های ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی هر شهری میزان مطالعه و کتاب خوانی است. کتاب از دیرباز ، حافظ و احیا کننده تفکر و اندیشه های والا و منبع عظیمی بوده است که طالبان علم، اندیشه و حقیقت را سیراب نموده، ارزیابی شرایط و امکانات موجود فرهنگی مبین این نکته است که امروزه کتاب می تواند به عنوان یک وسیله مطمئن و کار آمد در بهینه سازی فضای فرهنگی جامعه و شهر مورد استفاده قرار گیرد.
با توجه به فقدان وکمبود برنامه های فرهنگی در سطح شهر رویداد تو هم بخوان را باید به عنوان فرصتی گران بها غنیمت شمرد و از این فرصت برای اعتلای روابط اجتماعی مستمر و دسترس پذیر کردن منابع مطالعاتی از طریق بهره گیری از فضاهای عمومی استفاده کرد.
در این پویش فرهنگی شهروندان کتابهایی را که در اختیار دارند با یکدیگر به اشتراک می گذارند و داستان کوتاه می خوانند و از ادبیات و خالقان آثار ادبی سخن می گویند.
اجرای موسیقی تک نوازی راو درام بخش جالب توجه این برنامه فرهنگی بود که توسط رضا فتحعلی زاده موزیسین انزلیچی و نوازنده برجسته راو درام کشور صورت گرفت.
میرشمس الدین مومنی فرماندار انزلی ، پور رزاز مشاور بانوان فرمانداری انزلی ، جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر، تنی چند از اعضای انجمن طرفداران توسعه انزلی ، اعضای انجمن داستان هزار و یک شب و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب انزلی در این نشست فرهنگی شرکت داشتند.
6030

http://www.gilan-online.ir/fa/News/17577/چخوف-خوانی-در-موزیک-جیگای-بندرانزلی
بستن   چاپ