نسیم گیلان
مدرس قرائت قرآن: تدبر و فهم آیات کلام الله مجید، هدایتگر انسان هاست
چهارشنبه 11 بهمن 1396 - 12:35:36 PM
ایرنا - فرهنگی
گیلان آنلاین - رشت - مدرس قرائت قرآن کریم با اشاره به اهمیت توجه به معنای آیات و تدبر در کلام الله مجید بیان داشت: تدبر و فهم آیات قرآن کریم، هدایتگر انسان هاست و در پیشرفت قاریان نیز سهم زیادی دارد.
حاج سید اسماعیل اتقیاء روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: قاریان قرآن کریم با فهم این کتاب آسمانی به اهداف خالق منان برای ارسال آیه های قرآنی به منظور راهنمایی بشر پی می برند و در اصلاح رفتار قاریان مفید است.
وی در ادامه سخنانش در پاسخ به سووال ایرنا مبنی بر اینکه توجه به معنای آیات و تدبر در قرآن چه سهمی در پیشرفت قاریان دارد، اظهار کرد: توجه به معنا و تفکر در قرائت برای عبرت گیری، اصلاح روش زندگی و سبک زندگی قاری به روش خواسته های الهی، انبیا و اولیاء به قاری یاری می رساند تا سبک زندگی اش بر اساس آموزه های قرآنی باشد.
مدرس قرائت قرآن کریم درباره وضعیت تدریس قرائت در کلاس های قرآنی خاطرنشان کرد: در امور آموزش قرآن کریم خداوند مهربان برای تبلیغ به مربیان قرآن کمک می کند و کتاب آسمانی، خود نور است و به اذن الهی برای افراد علاقمند به هدایت تشعشعات، انرژی هدایتی و جاذبه خاص ایجاد می کند.
وی با اشاره به نقش مهم استاد و مربی دانا در آموزش قرائت اظهار کرد: استاد و مربی دانا به امور قرائت و عامل به مفاهیم قرآنی، متواضع، مهربان و خوش اخلاق می تواند در جذب و تغییر رفتار مخاطبان و دانش آموزان تاثیرگذار باشد.
اتقیاء بیان داشت: حضور در مساجد و آموزش چهره به چهره در شب های قرآن، به صورت مستمر و هفتگی در مساجد با حضور استاد برجسته و ممتاز، روحانیون ، امنای مساجد و مسئولان شهری و انجام تشویق های مادی و معنوی و بهره گیری از آیات و روایات مشوق و بصیرت افزا در جلسه های آموزشی می تواند مهمترین روش و الگوی قاریان برای موفقیت در حوزه تلاوت است.
این مدرس قرائت قرآن کریم با تاکید بر ضرورت توجه به ترویج سبک زندگی در جامعه تصریح کرد: ارائه آموزش های لازم به دانش آموزان در مدارس با بهره گیری از مربیان و روحانیون توانمند بویژه در مهدهای کودک، ابتدایی، دوره اول و دوم متوسطه در ترویج سبک زندگی نقش مهمی دارد.
وی با بیان اینکه مساجد و رسانه ها بایستی در تربیت هماهنگ و هم افزا باشند، خاطرنشان کرد: خانه ، مدرسه و اجتماع با هم، در تقویت ایمان باید تلاش کنند تا به اذن الهی و همت افراد، اصلاح رفتار صورت گیرد و هنجارهای قرآنی برجسته ، ناهنجاری قرآنی کنار زده شود و تربیت قرآنی گسترش یابد.
مدرس قرائت قرآن کریم اظهار داشت: خوب است رسانه ها، افراد موفق در بخش های مختلف قرآنی و مانوس با قرآن کریم را با مستندسازی در برنامه های مختلف معرفی کنند تا این افراد برای دیگران و در هدایت رفتاریشان به سبک زندگی قرآنی، مفید واقع شوند.
اتقیا در ادامه مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا، برپایی مراسم هایی در مساجد طی هفته به صورت مداوم برای عموم، به صورت حضوری و چهره به چهره با حضور اساتید و قاریان ممتاز را مهمترین شیوه برای انس با قرآن کریم عنوان و خاطرنشان کرد: البته شبکه های قرآنی از طریق صدا و سیما نیز امری حیاتی و غیر قابل انکار در تاثیر هدایت های رفتاری مثبت بسیار مفید و ضروری هستند.
وی در پایان با تشریح مختصری از فعالیت های قرآنی خود اضافه کرد: از دوران جوانی قبل از انقلاب در مساجد ، جلسه های قرآنی و انجمن پیروان قرآن و موتلفه اسلامی و بعدها جلسه های حزب جمهوری اسلامی و جلسه های شب های ماه مبارک رمضان حضوری پیوسته و فعال داشتم.
این مدرس قرائت اظهار داشت: در کلاس های دوره خوانی آموزش قرآن کریم و بیان نکات ظریف قرآنی از کتاب های تفسیر و استفاده از احادیث و روایات تلاش می کردم تا قرآن با توجه به مفاهیم و معانی آن در تقویت اعتقادها و باورهای دینی خود و شرکت کنندگان در مسیر آرمان های قرآن کریم به لطف الهی سبب تقویت ایمان ها و توجه بیشتر به آموزه های قرآنی برای همه به فضل الهی فراهم شود.
حاج سید اسماعیل اتقیاء متولد 1309 در شهرستان بندانزلی است و هم اکنون، ساکن شهر رشت است.
سازمان دارالقرآن کریم جمعه هفته جاری مراسم تجلیل از 41 خادم قرآنی در سراسر کشور را برگزار می کند که حاج اسماعیل اتقیاء نیز تقدیر خواهد شد.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/19378/مدرس-قرائت-قرآن--تدبر-و-فهم-آیات-کلام-الله-مجید،-هدایتگر-انسان-هاست
بستن   چاپ