نسیم گیلان
چایکاری با فعالیت های پژوهشی، متحول و سودآور می شود
شنبه 14 بهمن 1396 - 4:24:35 PM
ایرنا - اقتصادی
گیلان آنلاین - لاهیجان - رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت: با تمرکز و ساماندهی فعالیت های تحقیقاتی چای به عنوان یکی از مهمترین محصولات باغی کشور، کشاورزی و صنعت چای متحول و سودآور می شود.
دکتر داراب حسنی در حاشیه همایش ملی چای و دمنوش های گیاهی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پژوهشکده های باغبانی در قالب هفت پژوهشکده در سال گذشته در موسسه تحقیقات علوم باغبانی ساماندهی و تجمیع شدند که پژوهشکده چای یکی از آنها بود که این پژوهشکده با فعالیت های تحقیقاتی مربوط به چای را با هدف تجاری سازی، افزایش سود و ایجاد تحول در صنعت چای دنبال می کند.
وی اظهار داشت: چای یکی از مهمترین محصولات باغبانی کشور است که از مجموع دو میلیون و 600 هزار هکتار باغات کشور حدود 30هزار هکتار آن را تشکیل می دهد و به سبب اینکه 90درصد این محصول در گیلان متمرکز است ، اهمیت زیادی برای استان و منطقه دارد به همین دلیل تمامی فعالیت تحقیقات کشاورزی چای در یک پژوهشکده متمرکز شده است.
رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت: برای کاهش واردات چای، این محصول مورد توجه است و ساماندهی کشت و کار و افزایش تولید در واحد سطح با معرفی ارقام جدید و افزایش کیفیت چای از محورهای مهم تحقیقاتی به شمار می رود.
وی یادآور شد: فعالیت های پژوهشکده چای از سال های قبل هم که بجای توسعه باغ هایی با ژنوتیپ های متعدد و بذرکاشت، بدنبال کلون های (رقم های) پر محصولی بود تا حداکثر محصول تولید شود و هم از کیفیت خیلی خوبی برخوردار باشد.
وی تصریح کرد: تولید چهار کلون امید بخش بوته های چای در پژوهشکده چای در مراحل نهایی ارزیابی قرار دارد و با تکثیر این کلون ها و در اختیار گذاشتن کشاورزان، تحولی از نظر رقم در مجموع تولید چای ایجاد خواهد شد.
وی افزود: یکی از مسایلی که کارشناسان در باغ ها مشغول بررسی آن هستند، بیماری نماتد و یا آلوده به نماتد بوته های چای است که بعضی از رقم های چای نسبت به این بیماری مقاومتر هستند که باید با استفاده از آن ها به عنوان پایه از خسارتی که به ریشه بوته های چای در باغ ها وارد می شود، جلوگیری شود.
حسنی گفت: پژوهشکده چای متولی تحقیقات کاربردی ، مشخص کردن رقم و فناوری تولید است ولی بخشی از فعالیت های چای هم به بقیه موسسه های تک محصولی مانند آفات و بیماری های چای به گیاه پزشکی ، مشکلات تغذیه به موسسه آب و خاک و مسایل پس از برداشت مانند تهیه و نوع ماشین آلات و تجهیزاتی که باید بکار گرفته شود ، به موسسه فنی و مهندسی کشاورزی بر می گردد.
وی اظهار داشت: با سامان دادن مجموعه تحقیقات از طریق پژوهشکده چای و دیگر موسسه ها، آشنایی کشاورزان با رقم هایی مناسب که منبع سلامتی داشته باشند و بدست آوردن شناخت آنان از نحوه کشت و کار ، تغذیه و مشکلات نماتد و بیماری ها می تواند منجر به رونق و سودآوری محصول چای در کشور شود.
وی یادآور شد: مجموعه اجرایی بخش چای مانند سازمان چای کشور و جهادکشاورزی گیلان باید به برنامه های اجرایی و نتایج تحقیقاتی توجه بیشتری داشته باشند تا چای در اولویت سازمانی قرار گیرد و همگامی بخش تحقیقات و اجرا تحول و امید در کشاورزی چای فراهم کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا اولین همایش ملی چای و دمنوش های گیاهی ایران ، یازدهم و دوازدهم بهمن ماه جاری با حضور جمعی از اعضای هیات های علمی ، محققان ، دانشجویان و صاحب نظران مراکز آموزشی و پژوهشی در پژوهشکده چای کشور در لاهیجان برگزار شد.
حدود 25 تا 27 هزار هکتار باغ چای در دو استان گیلان و مازندران وجود دارد که 90درصد این باغ ها در گیلان قرار دارند.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/19587/چایکاری-با-فعالیت-های-پژوهشی،-متحول-و-سودآور-می-شود
بستن   چاپ