نسیم گیلان
رئیس اداره رودخانه‌های مرزی وزارت نیرو:
لایروبی رودخانه مرزی آستاراچای با استناد به پروتکل های دو کشور
یکشنبه 15 بهمن 1396 - 12:14:16 PM
ایسنا
گیلان آنلاین - رئیس اداره رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو گفت:لایروبی رودخانه مرزی آستاراچای با استناد به پروتکل های بین دو کشور ایران و آذربایجان انجام می شود.
  هوشنگ غلامی پس از برگزاری نشست مشترک مسئولان مرزبانی و راه آهن دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان که در هتل بین المللی اسپیناس آستارا برگزار شد،در جمع خبرنگاران خبرگزاری ها اظهار کرد:بر اساس موافقت نامه ها و پروتکل ها،یکی از کارهای در دست اجرای جمهوری اسلامی ایران با کشورهای همسایه به خصوص کشورهایی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروری به وجود آمده اند،ساماندهی رودخانه های مرزی است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران حدود 500 کیلومتر با جمهوری آذربایجان در استان های آذربایجان غربی،آذربایجان شرقی،اردبیل و گیلان مرز مشترک دارد،ادامه داد:بر اثر سیلاب های سالیانه که در رودخانه های مرزی رخ می دهد ، مسیر رودخانه ها از حالت پروتکل خارج و جابجا می شوند و هر دو کشور می توانند با طرح های فنی مشترکی که ارائه می شود آن مسیرها را به حالت اولیه برگردانند.
غلامی افزود:یکی از مزایای این اقدام این است که کشاورزان و مرزنشینان دو کشور از تبعات و مشکلاتی که ناشی از سیلاب های سالیانه هست ، مصون بمانند و به زندگی طبیعی خود ادامه دهند.
وی خاطر نشان کرد:این طرح ها در ایران توسط کمیته هماهنگی رودخانه های مرزی که دبیرخانه آن در وزارت نیرو مستقر است و همه ارگان های در مرز در آن عضو هستند ، تصویب می شود و سپس به کشور مقابل جهت تصمیمات بعدی ارسال و سپس به مسئولان جهت اجرا ابلاغ می شود.
وی اضافه کرد:طی دو سال گذشته در جمهوری آذربایجان دستورالعمل ساماندهی رودخانه های مرزی در حضور روسای جمهور دو کشور توسط وزرای مسئول به امضا رسید و سپس ابلاغ شد.
رئیس اداره رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو با تأکید بر اینکه با استناد به این موضوع ، رودخانه های مرزی کناره بندی و سپس تثبیت و ساماندهی می شود،گفت:در راستای اجرای این دستورالعمل،چند نقطه شناسایی و طرح اولیه توسط ایران به طرف آذری ارائه و در یک ملاقات مرزی مشترک در فضای تفاهم و دوستی تبیین و توسط کارشناسان دو کشور بررسی شد.
وی جلوگیری از بروز سیلاب های سالیانه و تخریب اراضی کشور را از مهمترین دستاوردهای این تصمیم برشمرد و عنوان کرد: تحقق این هدف سبب می شود که از طغیان رودخانه مرزی آستاراچای و انحراف جریان سیلاب به طرف شهر جلوگیری به عمل بیاید.
هوشنگ غلامی اضافه کرد:از مصالح رودخانه ای که در اثر لایروبی به دست می آید در تکمیل پروژه خط ریلی بین دو کشور در آستارا استفاده می شود.
وی افزود:پیش بینی می شود پیش از اینکه زمان پرآبی رودخانه آغاز شود ، تا خرداد ماه سال آینده عملیات لایروبی حدود دو کیلومتر از این رودخانه به اتمام برسد.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/19638/لایروبی-رودخانه-مرزی-آستاراچای-با-استناد-به-پروتکل-های-دو-کشور
بستن   چاپ