نسیم گیلان
استاندار گیلان: دولت از راهکارهای رفع دغدغه شالیکاران حمایت می کند
يکشنبه 29 بهمن 1396 - 10:03:38 AM
ایرنا - اقتصادی
گیلان آنلاین - رشت - استاندار گیلان با تاکید بر لزوم ارائه راهکارهای عملی و علمی توسط کارشناسان برای حل مشکلات کشاورزی برنج گفت: دولت از راهکارهایی که منجر به رفع دغدغه های شالیکاران شود، حمایت می کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، مصطفی سالاری روز پنجشنبه در جلسه کمیته تخصصی برنج استان در رشت افزود: در این نشست ها باید مشخصاً کارشناسی بحث کنیم که در زمینه تولید برنج، کجا هستیم، کجا باید برسیم و چه باید بکنیم و صرف ارائه عملکرد توسط اعضاء، مشکلی را حل نمی کند.
وی ادامه داد: دولت از راهکارهایی که منجر به رفع دغدغه های کشاورزان برنجکار شود، حمایت می کند و مسئولان نیز باید برای رفع این دغدغه ها ، برنامه عملی داشته باشند.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: ما باید راهکارهایی اتخاذ کنیم که اگر فردا دروازه های کشور باز شد و پای محصولات کشاورزی بدون تعرفه دیگر کشورها به ایران رسید، محصولات داخلی ما نابود نشوند و توان مقاومت در بازار به لحاظ ارزشی و کیفی را داشته باشند.
وی افزود: در این کمیته های تخصصی به جای کلی گویی با عدد و رقم حرف بزنیم به نحویکه با طی مراحلی به یک نتیجه مثبت مشخص برسیم، باید برای پرسش های کشاورزان پاسخ علمی و عملی داشته باشیم ، نهادهای تحقیقاتی ضمن پرداختن به پروژه های تحقیقاتی، از یافته های جهانی مرتبط غافل نشوند، قرار نیست با هزینه مالی و انسانی به راهی برسیم که دیگران چند سال قبل رسیده اند بلکه باید از تجربیات علمی جهانی استفاده کرد.
استاندار گیلان یادآور شد: ضمن اینکه در بحث افزایش کمی و کیفی محصول ، تسطیح اراضی ، مکانیزاسیون ، کود دهی علمی زمین ، ترویج کشت دوم با هدف کمک به معیشت کشاورزان و کاهش میزان پرت برنج در شالیکوبی ها جدا مد نظر کارشناسان باشد .
محمدرضا جهانسوز مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی نیز در این نشست گفت: دو استان گیلان و مازندران، پتاسیل خودکفایی برنج کشور را دارند و به لحاظ محدودیت های اقلیمی، هدف دولت کشاندن ترویج کشت علمی برنج در سایر استان های کشور نیست.
وی افزود: برنج گیاه زنده است که پرورش ایده آل آن، نیاز به تدبیر و برنامه ریزی علمی و کارشناسی دارد و فرق کشاورز خبره با معمولی، همین تسلط به برنامه ریزی علمی است .
جهانسوز با تاکید بر لزوم سایر اقدامات کارشناسی زراعت برنج، آموزش کشاورزان شالیکار را مهمترین رکن برای دست یابی به افزایش کمیت و کیفیت برنج و در نهایت خودکفایی کشور در این زمینه عنوان کرد.
جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: تاکنون سابقه معرفی ارقام مراکز تحقیقاتی برنج مثل گوهر با استقبال کشاورزان مواجه نبوده و نظر به استقبال مردم گیلان و کشور از گونه های برنج کیفی ، بایستی در زمینه فراهم آوری شرایط افزایش بهره وری این گونه ها کار شود زیرا در استان های گیلان و مازندران، ظرفیت فراوانی برای خود کفایی برنج هست.
محمدصادق حسنی دیگر نماینده شهر رشت و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز گفت : کارهای تحقیقاتی در زمینه معرفی گونه های جدید برنج تا کنون موفق نبوده و مردم همچنان به دو گونه با کیفیت هاشمی و علی کاظمی که هر دو ترویجی کشاورزان هستند، اقبال نشان می دهند.
وی گفت : تجربه نشان داده با بکار بردن علمی کود ، تسطیح اراضی ، مکانیزاسیون و مدرنیزه کردن شالیکوبی ها تا بیش از 35 درصد افزایش محصول خواهیم داشت که این یعنی خودکفایی، زیرا در حال حاضر به جای هفت تن حدود چهار تن شلتوک در هکتار از شالیزار برداشت می کنیم .
استاندار گیلان در پایان این نشست، بر لزوم ارائه راهکارهای علمی حل مشکلات برنج استان در جلسه آینده این کمیته تاکید کرد.
استان گیلان دارای بیش از 230 هزار هکتار شالیزار است که سالانه از محصول شلتوک آنها 750 تا 850 برنج سفید به دست می آید.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/21185/استاندار-گیلان--دولت-از-راهکارهای-رفع-دغدغه-شالیکاران-حمایت-می-کند
بستن   چاپ