نسیم گیلان
استاندار گیلان: احیای تالاب انزلی باید با جدیت دنبال شود
چهارشنبه 9 اسفند 1396 - 12:37:32
گیلان آنلاین - انزلی-ایرنا- استاندار گیلان گفت : تالاب بین المللی انزلی یک سرمایه ملی و بین المللی است و احیای جدی تر این تالاب را لازم است.
به گزارش ایرنا، مصطفی سالاری روزچهارشنبه در جلسه کمیته احیای تالاب انزلی اظهار داشت : باید منابع بیشتری برای احیای تالاب انزلی اختصاص یابد تا شاهد حیات این سرمایه ملی و بین المللی باشیم.
وی افزود: خوشبختانه وضعیت احیای تالاب ظاهرا نسبت به سنوات گذشته روند بهبودی را طی می کند با اینحال کارهای بسیاری باید در زمینه احیای تالاب بین المللی انزلی صورت پذیرد.
سالاری خاطرنشان کرد: بسیاری از این کارها باید در حوزه آبریز بالادست انجام شود تا رسوب گذاری در تالاب کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به لزوم احداث تله های رسوبگیری تاکید کرد: باید زندگی و معیشت مردم انزلی و شهرستان های همجوار را بیشتر به تالاب پیوند بزنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان اظهار داشت: در صورتی که ظرفیت های اشتغالزایی مرتبط با تالاب را افزایش دهیم، مردم مطالبه گرتر خواهند شد و حامی جدی تر برای احیای تالاب خواهند بود.
تالاب انزلی با حدود 19 هزار هکتار وسعت در طول سواحل جنوبی دریای خزر در جوار شهر انزلی گسترده شده است.
این تالاب نقش مهمی در زیست بوم گیلان و کشور ایفا می کند؛ تالاب کنترل کننده سیل های ویرانگر و تعدیل کننده آب و هوای منطقه و زیستگاه جمعیت زیادی از آبزیان، پرندگان و گیاهان است.
این تالاب سال 1354 در فهرست تالاب های بین المللی رامسر به ثبت رسید .
علاوه بر تاثیرات اقلیمی، تالاب انزلی از مراکز مهم جذب گردشگر به گیلان بشمار می رود و معیشت جمعیت قابل توجهی از ساکنان حاشیه تالاب به لحاظ کشاورزی، صیادی و تامین مواد اولیه صنایع دستی به حیات آن گره خورده است.
این تالاب سال 1993 به دلیل مخاطراتی مانند افزایش رسوبات، آلودگی آب ، تغییر سطح آب دریای خزر در فهرست تالابهای در معرض خطر (مونترو) قرار گرفت.
فاضلاب های صنعتی، خانگی،بیمارستانی، ضایعات کشتارگاهی ، سموم کشاورزی ، پسماندها و نخاله ها ، گیاهان مهاجمی چون آزولا و سنبل آبی ، تصرف اراضی و ساخت و ساز در حریم تالاب،ورود رسوبات از رودخانه ها و انتقال آلودگی ازدریا و نوسانات آب دریا حیات تالاب انزلی را به شدت به خطر انداخته است.
از سال 1374 تاکنون حدود 130 سانتی متر کاهش اب سطح دریای خزر ثبت شده که اثرات آن به خشک شدن تدریجی تالاب منجر شده است .
احیاء حوزه آبخیز تالاب با احداث تله های رسوبگیر ، ایجاد تالاب مصنوعی برای پایش طبیعی رسوبات و فلزات سنگین ، برداشت رسوبات ، نی زدایی و احیاء آبراهه های دارای شرایط اضطراری از جمله برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست برای مدیریت تالاب انزلی عنوان شده است.
7471 /6030

http://www.gilan-online.ir/fa/News/21761/استاندار-گیلان--احیای-تالاب-انزلی-باید-با-جدیت-دنبال-شود
بستن   چاپ