نسیم گیلان
برگزاری سالگرد تاسیس نخستین ایستگاه تحقیقات کشاورزی شمال در لاهیجان
پنجشنبه 17 اسفند 1396 - 22:03:34
گیلان آنلاین - لاهیجان - مردم و مسئولان شهرستان لاهیجان، نودمین سالگرد تاسیس اولین ایستگاه تحقیقات کشاورزی شمال کشور را در باغی که نخستین بوته های چای در آن کاشته شد، گرامی داشتند.
ایستگاه تحقیقات کشاورزی لاهیجان در باغی با وسعت 54 هکتار که قبلا بوته های چای در آن کشت شده بود ، در سال 1306تاسیس شد و تا اواخر دهه 1330شمسی به نام موسسه مرکز چای یا چایکاری ایران نام داشت .
به گزارش خبرنگار ایرنا رئیس این ایستگاه تحقیقاتی روز پنجشنبه در این مراسم اظهارداشت: این باغ تقریبا همزمان با موسسه واکسن رازی کرج و مدرسه عالی فلاحت ایران تاسیس شده و در آن زمان به عنوان ایستگاه تحقیقات چای شناخته می شد و این ایستگاه باغ مادری بسیاری از تشکیلات تحقیقاتی به شمار می رود که امروز بصورت مستقل فعالیت می کنند.
نقی پاداشت گفت: مدت ها به این ایستگاه تحقیقاتی بی توجه شده بود ولی طی چند سال اخیر روی ذخایر گونه هایی از گیاهان گیلان و مازندران تحقیقات انجام می شود و هم اکنون به یکی از مراکز تحقیقات ذخایر مهم گیاهی کشور تبدیل شده است .
وی افزود: این ایستگاه در طول فعالیت خود به نام های مختلفی چون باغ گیاه شناسی لاهیجان، باغ اکولوژی لاهیجان ، باغ چای ، ایستگاه تحقیقات کشاورزی و ایستگاه تحقیقات باغبانی نام گذاری که در سال 1376فعالیت های پژوهشی روی گیاهان ژتتیکی نیز در این ایستگاه آغاز شد و به همین نام نیز شناخته می شود .
رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی لاهیجان خاطرنشان کرد: در آغاز تاسیس در این ایستگاه تحقیقات مربوط به چای ، برنج ، سبزی و صیفی ، حبوبات و محصولات باغی انجام می گرفت و اولین طرح مطالعاتی روی برنج در سال 1338 تا 1342 در این ایستگاه اجرا شد.
پاداشت ادامه داد: ایستگاه تحقیقات لاهیجان زیر نظر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان و موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور به عنوان موسسه مادری در کرج و در راس آن سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهادکشاورزی فعالیت می کند.
پاداشت گفت: این ایستگاه به مرکز جمع آوری ، حفظ و نگهداری گیاهان متنوعی از ایران و سایر کشورها به منظور انجام تحقیقات تبدیل شده و مجموعه گیاهی با ارزشی در آن نگهداری می شود که خود یک نوع باغ گیاه شناسی بی نظیر در استان گیلان و کشور به شمار می آید.
به گفته پاداشت ، در حال حاضر بیش از 250گونه درخت و درختچه زینتی و بیش از 200 گونه و ژئوتیپ درخت میوه از انواع گلابی محلی و تجاری ، گوجه و آلو ، ازگیل و ازگیل ژاپنی ، گردو و پکان، برخی درختان نیمه گرمسیری و بیش از 200 گونه و رقم گیاهان زینتی شامل گیاهان آپارتمانی ، کاکتوس و هشت گونه انواع بامبوی چینی در مساحتی حدود پنج هکتار در این ایستگاه تحقیقاتی، حفاظت و نگهداری و مورد مطالعه قرار دارند .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان نیز در این مراسم اظهار داشت: مراکز تحقیقاتی در هر منطقه ای موجب رشد اقتصادی ، اجتماعی و توسعه و بالندگی آن منطقه خواهند شد و از عمر این ایستگاه در لاهیجان نزدیک یه قرن می گذرد ولی در گذشته به آن بی مهری شده است.
معرفت مصطفوی با گله مندی نسبت به بی توجهی به جایگاه این ایستگاه در گذشته گفت : در گذشته به جایگاه تحقیقات توجه کافی نشده و اگر از آن اقبال می شد، امروز باید در جایگاه و رتبه برتر و بالاتری قرار می گرفت .
وی افزود: باید در حفظ و توسعه این ایستگاه توجه بیشتری صورت گیرد زیرا این ایستگاه یکی از ارکان مهم نگهداری ذخایر طبیعی و گونه های گیاهی استان گیلان به شمار می رود که حدود 250گونه گیاهی دارویی و کمیاب گیاهی در آن وجود دارد و مجموعه ای از ژن پلاست های بسیار ارزشمند کشور محسوب می شود.
وی اظهار داشت: 11مهرماه سال جاری قانون حفاظت و ذخایر ژنتیکی از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب شد که نشان دهنده اهمیت دادن مجلس و نمایندگان به ذخایر گیاهی و ژنی کشور است.
به مناسبت هفته منابع طبیعی و درختکاری مراسم ویژه ای امروز با حضور مردم ، مسئولان و معاونان فرمانداری لاهیجان ، نماینده مردم شهرستان های لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی و گروه های مردم نهاد گیلان در ایستگاه تحقیقات کشاورزی لاهیجان برگزار شد.
شهرستان لاهیجان در 40 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.
6029 / 2007

http://www.gilan-online.ir/fa/News/22283/برگزاری-سالگرد-تاسیس-نخستین-ایستگاه-تحقیقات-کشاورزی-شمال-در-لاهیجان
بستن   چاپ