نسیم گیلان
جایگاه بخش تجارتی گیلان در دوره‌های قبل بهتر بود
پنجشنبه 24 اسفند 1396 - 15:44:37
گیلان آنلاین - استاندار گیلان گفت: جایگاه بخش تجارتی گیلان در دوره‌های مختلف قبل بهتر از الان بوده است و در حال حاضر افول کرده که تلاش می‌شود با بهره گیری از راه آهن، بندر کاسپین، روابط با کشورهای GIS به جایگاه بهتری در تجارت دست یابیم.
به گزارش ایسنا- منطقه گیلان، دکتر مصطفی سالاری امروز در جلسه شورای برنامه ریزی استان که در سالن شهید انصاری برگزار شد، اظهار کرد: اگر بخواهیم در کشاورزی و گردشگری ظرفیتی برای رونق اقتصادی قائل شویم، تاثیر آن را در تولید ناخالصی استان شاهد خواهیم بود که به فضا، انسان و اقتصاد پیوند می‌خورد.
استاندار گیلان افزود: در بخش کشاورزی تقریبا 300 هزار قطعه زمین باغ یا مزرعه داریم که تقریبا بخشی یا کل معیشت تعدادی از خانواده‌ها از همین کشاورزی تامین می‌شود لذا کشاورزی در گیلان بسیار مهم و تاثیرگذار است.
سالاری تصریح کرد: باید با تکیه بر استعدادها و منابع موجود، اقدامات جدیدی را هم عملی کنیم و در این راستا به طرح و برنامه نیاز داریم، در این راستا گردشگری یکی از موارد مدنظر است و به همین منظور اوایل سال آتی همایشی با حضور سرمایه گذاران کشور در استان برگزار می‌کنیم. باید موانع را از پیش پای همدیگر برداریم و وظایف هر دستگاه‌هم مشخص شده است.
وی بیان کرد: جایگاه بخش تجارتی گیلان در دوره‌های مختلف قبل بهتر از الان بوده است و در حال حاضر افول کرده که تلاش می‌شود با بهره گیری از راه آهن، بندر کاسپین، روابط با کشورهای GIS به جایگاه بهتری در تجارت دست یابیم.
استاندار گیلان ادامه داد: در کمیته تالاب هم آب منطقه‌ای سریع‌تر محدوده را با کنواسیون منطبق نماید و نسبت به ساماندهی پهنه تالاب اقدام کند، وقتی پهنه تالاب بی جهت افزایش یابد، از حفاظت بخش اصلی غافل می‌شویم که به اهداف مان لطمه می‌زند.
سالاری با بیان اینکه اگر بخواهیم فاضلاب را حل کنیم از ابتدای برآوردها به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، تصریح کرد: در جلسه توسعه شهر رشت مقرر شد که اولویت بندی کنیم، یک سوم رودخانه گوهرود را به سمت تالاب عینک ساماندهی و مشکل فاضلاب را حل کنیم، از منابع باقی مانده امسال حل کنیم.
در خصوص ساماندهی تالا‌ب‌ها هم معتقدم که مردم به جهت مجاورت با تالاب در جاهایی خودشان نیز کمک می‌کنند و مطالبه گر اصلی آنها هستند، در این راستا 9 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفتیم تا متناسب با محیط زیست تالاب اشتغالزایی کنیم. پیش بینی شده تا فضایی فراهم شود که هم مورد استقبال گردشگران قرار گیرد و هم خدماتی توسط مردم منطقه ارائه شود و این امر سبب رونق اشتغال می‌شود. مقرر شده که مبلغ 9 میلیارد تومان در سال مالی جاری جذب شود.
استاندار گیلان با اشاره به طرح بومگردی گفت: در راستای توسعه روستایی و رونق گردشگری طرح بومگردی متناسب با ظرفیت‌های استان تدوین شده که مطابق با الگوی معماری سنتی روستایی است و رویکرد معیشتی هم دارد.
در ادامه منوچهر جمالی اظهار کرد: گیلان با دیگر استان‌ها خیلی متفاوت است و جدیت ما فقط در جلسات بوده و برنامه‌ها برای انتقال به جامعه توقف دارد.
نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به رشد جمعیتی در استان طی چند سال اخیر، افزود: در کشور از 230 مرکز دانشگاهی به 3 هزار مرکز دانشگاهی رسیدیم، این نشاندهنده افزایش جمعیت جوان است که باید برای اشتغال آنان فکری کرد.
وی با اشاره به مشکلات ترک روستاها، گفت: با طرح حفاظت از جنگل باعث مهاجرت روستاییان شدیم که این امر زمینه قاچاق چوب را فراهم کرد؛ پس از آن با طرح هادی روستایی، روستاییان را محاصره و آنان را با مراجع انتظامی و قضایی درگیر کردیم. همه عوامل مذکور باعث شدکه جوان از روستا دور شود و بر همین اساس در کشاورزی با جمعیت پیری مواجهه هستیم.
در ادامه محمدصادق حسنی، نماینده مردم رشت در مجلس گفت: در گیلان حدود 2600 روستا داریم که می‌تواند در هر روستا 10 شغل پایدار ایجاد کرد؛ دامداری، گردشگری و مرغداری از جمله شغل‌هایی هستند که می‌توانند منجربه توسعه روستا شود.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/22698/جایگاه-بخش-تجارتی-گیلان-در-دوره‌های-قبل-بهتر-بود
بستن   چاپ