نسیم گیلان
ساعت زمین را ناکوک نکنیم
يکشنبه 5 فروردين 1397 - 03:59:27
گیلان آنلاین - انزلی- زمین ساعتش کوک بود و همه چیز روال طبیعی خود را داشت . اما انسانها در همه چیز دست بردند . نفت و گاز و ذغال سنگ را از دل زمین استخراج کردند و بی محابا سوختهای فسیلی را سوزاندند و هوا را آلوده ساختند.
پسابهای خطرناک شیمیایی و سموم و انواع آلاینده را نیز روانه خاک و آب کره زمین تنها زیستگاه خود نمودند و پسماندهایشان از پلاستیک گرفته تا زباله های و سمی را به دل جنگلها و اعماق اقیانوس ها ریختند.
اما سرانجام با هشدار دانشمندان و مشاهده تغییرات وخیم اقلیمی به خود آمدند و به ویژه در کشورهای توسعه یافته به فکر جبران افتادند.
*60 دقیقه سکوت نوری به احترام زمین
به گزارش ایرنا، در آخرین شنبه ماه مارس در آیینی با عنوان ساعت زمین در سراسر جهان برای احترام گذاشتن به سیاره زیستگاهمان و کاهش مصرف انرژی و کاستن از آلاینده ها برای 60 دقیقه خاموش می کنند.
پل تاریخی غازیان انزلی این نماد ارتباط بین طبیعت و صنعت امسال از سوی انجمن طرفداران توسعه انزلی برای برگزاری ساعت زمین انتخاب شد.
چراغهای بر فراز و زیر پل غازیان برای 60 دقیقه خاموش و مراسمی در کنار شمعهای روشن با حضور جمعی از شهروندان و مسافران برگزار شد.
*لزوم بازنگری شیوه زندگی
ما ایرانی ها 28 اسفند امسال با مصرف 115 میلیون و 800 هزار لیتر بنزین در یک روز رکورد زدیم .
رییس اداره حفاظت محیط زیست انزلی با بیان این مطلب در این آیین گفت : از یک طرف تولید انرژی و از سوی دیگر مصرف انرژی دارد طبیعت را ویران می کند.
احسان هادی پور اظهار داشت :مصرف انرژی ، تولید انواع آلاینده ها را به همراه دارد و باعث آلودگی و خشکسالی و تغییرات اقلیمی و مشکلات دیگر می شود.
وی خاطرنشان کرد: ما باید طوری زندگی کنیم که زندگی مان را همگام با طبیعت پیش ببریم و ردپایی که از خودمان در طبیعت می گذاریم باید حداقل اثر را بگذارد در حالی که با این شیوه مصرف انرژی ما ایرانی ها یکی از عمیق ترین ردپاهای مخرب را در طبیعت به جا می نهیم .
وی با تاکید بر لزوم بازنگری به شیوه زندگی متذکر شد: صرفا جامعه مصرف کننده و دور ریز نباشیم قدری معقول تر به این قضیه نگاه کنیم ؛ پلاستیک که از مشتقات نفت است کمتر استفاده کنیم ، در مصرف برق و گاز شهری دقت کنیم و حفاظت از محیط زیست را از کشورهای توسعه یافته فرابگیریم .
رییس اداره حفاظت محیط زیست انزلی تصریح کرد: با توجه به جمعیت حدود 80 میلیون نفری کشور ، این بازنگری به زندگی و حتی صرفه جویی های کوچک در مصرف آب ،برق و گاز می تواند تاثیر مهم و مثبتی بر بهبود وضعیت محیط زیست داشته باشد.
*مسئولانه خطاهایمان را جبران کنیم
ساعت زمین رویدادی جهانی است و طراحی آن به منظور آگاهی رسانی عمومی است .
لیلا مسروری از کنشگران محیط زیست بندرانزلی نیز در این مراسم گفت : وضعیت تهدید آمیز فراگیر پدیده گرمایش و تغییر اقلیم سبب شد تا علاوه بر پیمانهای الزام آور دولتها ؛ آحاد جامعه نیز احساس مسئولیت کرده و به جایگاه و تاثیر خود در کاهش اثرات تغییر اقلیم فکر کنند.
وی خاطرنشان کرد : حفظ محیط زیست و توجه به منابع طبیعی علاوه بر آنکه در حوزه مسئولیت دولت هاست ؛ نیازمند اراده و تعهد فردی هریک از ما نیز هست وقتی تنها 60 دقیقه خاموشی تنفسی برای زمین محسوب می شود،مسلما توجه و اهتمام ما بر رعایت ساده ترین نکات روزمره آنهم به طور مستمر نیز می تواند تاثیر عمده ای داشته باشد.
این فعال محیط زیست متذکر شد: متاسفانه ما آلودگی نوری را به شدت دست کم می گیریم وحال آنکه آلودگی نوری و سوء مصرف انرژی الکتریکی با منشا سوخت فسیلی علاوه بر تاثیر در افزایش گازهای گلخانه ای و گرمایش بر روی چرخه زیستی موجودات نیز تاثیر سو دارد .
مسروری ابراز امیدواری کرد ، با پیوستن به این رویدادها و اهتمام فرد فرد در انجام رفتارهای متعهدانه مبتنی بر حفظ منابع طبیعی و محیط زیست بتوانیم گام به گام خطاهایمان در قبال محیط زیست را جبران کنیم.
*لزوم همیاری شهرداری
آرمین صافدل مسئول کمیسیون فرهنگی انجمن طرفداران توسعه انزلی نیز با بیان اهمیت فعالیت شهرداری ها در فرهنگسازی و بهسازی وضعیت شهری خواستار مشارکت بیشتر این نهاد در برنامه های مهم مردمی شد.
اجرای موسیقی توسط یاسین غضنفری و امیر محمد امیدوار جوانان هنرمند انزلی و صحبت در مورد حساسیتهای زیست محیطی و جاذبه های گردشگری انزلی توسط محمود عباسیان امین راهنمای گردشگری از دیگر بخش های این مراسم بود.
در پایان حاضران شمع ها را با نیت سالی بهتر برای تالاب انزلی خاموش کردند.
بندرانزلی به دلیل قرار گرفتن در حاشیه دریای خزر و مجاورت تالاب انزلی از حساسیت و اهمیت زیست محیطی بالایی برخوردار است.
6030

http://www.gilan-online.ir/fa/News/23092/ساعت-زمین-را-ناکوک-نکنیم
بستن   چاپ