نسیم گیلان
همکاري کفشدوزک‌ها در مبارزه با آفت باغات چاي سياهکل
دوشنبه 8 مهر 1392 - 11:39:16 AM
ايسنا
انواع مختلفي از درختان و بوته‌‏هاي زينتي مورد استفاده در فضاي سبز مناطق مسکوني ميزبان گونه‏‌هايي از شپشک‌‏هاي آردالود است که از آن جمله مي‌‏توان انواع سرو نارنج و ساير ارقام مرکبات توت و خرزهره را نام برد.

شپشکهاي آردالود با تغذيه از شيره گياه علاوه بر ايجاد ضعف و کاهش رشد ميزبان‏‌هاي خود زيبايي و طراوت آنها را که در ايجاد فضاي سبز از اهداف اصلي است را شديدا تحت تاثير قرار مي‌‏دهند.

در کنترل اين آفت به دلايل زير استفاده از روش‏‌هاي غيرشيميايي مبارزه با آفات از اهميت برخوردار هستند.

استفاده از سموم آفت‏کش در فضاي سبز که در واقع مناطق مسکوني بوده و مردم به نحوي با آن سر و کار دارند، خطرآفرين بوده و مي‌‏تواند علاوه بر ساير تاثيرات منفي زيست محيطي سلامت ساکنين را نيز به مخاطره اندازد، اين در حاليست که شپشک‌‏هاي آردالود از ويژگي‏‌هاي مورفولوژيکي و رفتاري برخوردارند که موجب مي‌‏شود‌ آفت‌کش‏‌ها بر عليه آن‏ها بي‌‏تاثير و يا کم اثر باشند، لذا در کنترل آنها تنظيم برنامه مديريت آفت با استفاده از روش‌هاي غير شيميايي و خصوصا مبارزه بيولوژيک امري اجتناب ناپذير است.

يکي از دشمنان طبيعي شپشک‏‌هاي آردالود کفشدوز کريپتولموس است. اين حشره مفيد هم در لاروي و هم در مرحله حشره کامل شکارچي بوده و از تخم پوره و و حشرات کامل شپشک‌هاي آردالود تغذيه مي‌‏کند.

تکنولوژي توليد انبوه اين حشره مفيد موجود بوده و در حال حاضر در مناطق مختلف دنيا در جمعيت‏‌هاي بالا پرورش داده شده و بطور عملي در مبارزه با گونه‏‌هاي مختلف شپشک‏‌هاي آردالود در باغات درختان و درختچه‏‌هاي زينتي و گلخانه‌‏ها مورد استفاده قرار مي‏‌گيرد.

کفشدوزک کريپتولموس که در اصل بومي استراليا است. در حال حاضر اين حشره در برخي از استان‌هاي کشور از جمله استان‌هاي شمالي در مبازره با آفت‌‏هاي باغات چاي همکاري مي‏‌کند.

بهزاد کوهستاني در جلسه جهاد کشاورزي سياهکل نيز با بيان اين مطلب که استفاده از کودهاي بيولوژيک در مبارزه با آفات کشاورزي موجب توليد محصولات سالم تر مي‌شود، گفت: اين امر موجب مي‏‌شود که به دليل کاهش کودهاي شيميايي محيط زيست شهرستان نيز حفظ شود.

وي اضافه کرد: به منظور مبارزه بيولوژيک در باغات چاي اين شهرستان با آفت شپشک آردالود کفشدوزک‏‌هاي کريپ تلموس در باغات چاي سياهکل رهاسازي شد.

کوهستاني ادامه داد: تعداد کفشدوزک‏‌ها 271 هزار و 100 عدد بوده است و در 180 هکتار از باغات چاي سياهکل رهاسازي شد.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/268/همکاري-کفشدوزک‌ها-در-مبارزه-با-آفت-باغات-چاي-سياهکل
بستن   چاپ