نسیم گیلان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان:
محدودیت های بخش معدن برای پیشرفت پروژه های عمرانی رفع شود
شنبه 25 فروردين 1397 - 13:14:47
گیلان آنلاین - رشت - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به نیاز پروژه های عمرانی استان به مصالح معدنی، بر ضرورت رفع محدودیت های ملی در بخش معدن برای پیشرفت این پروژه ها تاکید کرد.
به گزارش روز جمعه روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان به ایرنا، فرهاد دلق پوش در دیدار با مرضیه لک معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در رشت، به نیاز پروژه های عمرانی استان به مصالح معدنی اشاره و بیان کرد: هم اکنون برای تکمیل و اتصال راه آهن بین المللی آستراخان - آستارا - رشت به طول 250 کیلومتر که 20 میلیون تن کالا در سال جابجا و ترانزیت می کند، نیاز مبرم به مصالح معدنی وجود دارد و در همین راستا برخی تصمیمات کلان و محدودیت های ملی در بخش معدن در جهت پیشرفت پروژه های عمرانی باید مرتفع شود.
وی اظهار کرد: باید مطالعات علمی دقیق و سیاست واحدی برای بهره برداری از مواد معدنی جلگه ای با پشتوانه تحقیقاتی برای استان انجام شود که همت کارشناسان فنی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی را می طلبد.
دلق پوش با بیان اینکه رسوبات سواحل دریای خزر، تالاب ها و معادن استان نیاز به مطالعات وسیع زمین شناسی دارند، تاکید کرد: فعالیت های زمین شناسی با توجه به اقلیم جغرافیایی استان گیلان برای کاهش مخاطرات ضروری است.
وی ادامه داد: وضعیت رسوبات سواحل دریای خزر، تالاب ها و معادن استان نیاز به مطالعات علمی و گسترده زمین شناختی دارد که باید به نحو درستی مورد بهره برداری قرار گیرند.
وی نمونه برداری از مناطق مختلف استان، مطالعات و آزمایش های منطقه ای را حساس دانست و افزود: حفظ اقلیم طبیعی استان و بهره برداری صحیح از منابع، مستلزم داشته های علمی مناسب برای جلوگیری از کاهش آسیب هاست.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان پیدایش گسل ها را حاصل فعل و انفعالات در زمین خواند و گفت: گیلان از وجود این گسل ها مستثنی نیست و تیم علمی و تحقیقاتی توانمندی باید مطالعات کاربردی آن را انجام دهند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز در این نشست اظهار کرد: این سازمان تاکنون 36 همایش زمین شناسی برگزار کرده و امسال نیز همایش علوم زمین مصادف با روز زمین پاک، در اردیبهشت ماه برپا می شود.
مرضیه لک افزود: در حاشیه همایش پیش رو قرار است دو سند همکاری با سازمان محیط زیست و دیگری با مرکز پژوهش های اقیانوس شناسی امضاء شود که در نوع خود تاثیر بسزایی در استان گیلان ایجاد می کند.
وی اظهار کرد: در یکی از بندهای این سند همکاری، برای نخستین بار به بررسی و مطالعه دریاچه کاسپین می پردازد و اطلاعات بسیار ارزشمندی در این حوزه به استان اضافه می شود.
عمده ترین محصولات صنایع معدنی گیلان سیمان ، انواع آجر ، فرآوری ملیکا ، انواع ورقه و لوله ، ظرف چینی، چینی بهداشتی، کاشی و سرامیک است که میزان استخراج مواد معدنی به افزون بر 10 میلیون تن در استان می رسد.
7296/2007

http://www.gilan-online.ir/fa/News/27771/محدودیت-های-بخش-معدن-برای-پیشرفت-پروژه-های-عمرانی-رفع-شود
بستن   چاپ