نسیم گیلان
شرایط پرورش بلدرچین در گیلان مهیاتر از استانهای دیگر
شنبه 8 ارديبهشت 1397 - 15:29:45
گیلان آنلاین - سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی گیلان: ظرفیت افزایش 5 برابری تولید و پرورش بلدرچین در این استان وجود دارد.
به گزارش ایسنا-منطقه گیلان،مهندس حجت علی اکبرنژاد گفت: 120 واحد کوچک و بزرگ پرورش بلدرچین در گیلان شناسایی شده که سالانه12 تـُن گوشت بلدرچین،به ارزش 2میلیارد تومان و یک تـُن تخم این پرنده، به ارزش 8میلیون تومان، از این واحدها روانه بازار میشود.
وی افزود:این پرنده در سبد تولید پروتئین، بیش از میزان تولید 120واحد شناسایی شده پرورش بلدرچین استان است؛ بطوریکه حدود دو برابر تولید واحدهای شناسایی شده، چیزی معادل24تن گوشت و دو تـُن دیگر تخم بلدرچین، بصورت بومی و بطور چراغ خاموش در استان تولید میشود.
اکبرنژاد ادامه داد:شواهد حاکیست افراد زیادی درمناطق مختلف استان بدون مجوز و چراغ خاموش بلدرچین پرورش می‌دهند که واحدهای شان شناسایی نشده و از طرفی بسیاری از روستاییان درکنار پرورش طیور بومی، بلدرچین هم پرورش می دهند که تولیدات این دو دسته، هیچگاه در آمارها محاسبه نمیشود .
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه همه بلدرچین هایی که در گیلان پرورش می‌یابد،در این استان مصرف می‌شود،گفت:به علت تقاضای زیاد بازار گیلان، معادل همین مقدار تولید- یعنی 12 تـُن- از استانهای دیگر، بلدرچین وارد می کنیم این درحالیست که شرایط پرورش در گیلان مهیاتر ازاستانهای دیگر است و ظرفیت افزایش 5 برابری تولید در این استان هم وجود دارد.
حجت علی اکبرنژاد با اشاره به اینکه براساس ضوابط تعیین شده از سوی وزارت جهادکشاورزی حداقل زمینی که برای دریافت مجوز پرورش بلدرچین تعین شده، 6 هزار متر مربع است،گفت:به علت کمبود زمین در گیلان، از 120واحد شناسایی شده پرورش بلدرچین، فقط 2 واحد،موفق به دریافت مجوز تاسیس شده اند.
وی الزامی بودن ایجاد زنجیره‌های صنعتی در کنار واحد تولیدی ازجمله تجهیزات جوجه کشی،کارخانه دان وخوراک و ایجاد کشتارگاه درکنار واحد تولیدی را ازجمله ضوابطی می داند که مانع تولید می شود و ادامه داد:به علت هزینه و بار مالی، پرورش دهندگان از ایجاد این زنجیره های صنعتی عاجزند و ازطرفی دیگر هم به علت هزینه های زیاد ایجاد کشتارگاه وتولید کم بلدرچین،سرمایه گذاران، تمایلی به ایجاد این زنجیره ها ندارند.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه با استفاده از تسهیلات مشاغل خانگی، می‌شود توان تولید را افزایش داد،گفت:البته پیش زمینه این کار هم،ایجاد کشتارگاه و صنایع بسته بندی است و این دو لازم و ملزوم یکدیگرند .
علی اکبرنژاد با بیان اینکه ضوابط پرورش بلدرچین دستورالعمل و ابلاغیه کشوری است،گفت:در بسیاری از مکاتبات از وزارت جهادکشاورزی خواسته ایم به علت شرایط ویژه گیلان و مشکلات موجود، این استان را از اجرای این ضوابط، دست کم درخصوص وسعت زمین واحد پرورش این پرنده، مستثنی و در این ضوابط بازنگری کند که نتیجه این پیگیری ها، سفر 3ماه پیش ِنمایندگان اداره کل طیور و زنبور عسل وزارت جهادکشاورزی به گیلان و بررسی ظرفیت پرورش این پرنده بود که این نمایندگان درخصوص بازنگری در ضوابط و آیین نامه اجرایی سال 97دستکم برای گیلان، قول مساعد دادند.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/28595/شرایط-پرورش-بلدرچین-در-گیلان-مهیاتر-از-استانهای-دیگر
بستن   چاپ