نسیم گیلان
فعالان فرهنگي و هنري در توسعه اجتماعي استان نقش موثري دارند
شنبه 9 آبان 1394 - 9:17:58 AM
ايسنا
fiogf49gjkf0d

گيلان انلاين- حسن تاميني، نماينده مردم رشت در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اهميت نقش اقتصاد در زندگي مردم، اظهار کرد: در سبد تقاضاهاي مردم مطالبات اقتصادي چون اشتغال، بيمه، بيکاري، وام، مسکن و … نقش بيشتري دارد و اين موضوع نشاندهنده اهميت اقتصاد در زندگي فردي و اجتماعي و سياسي مردم است و قطعا شکاف‌هاي موجود در اين حوزه بايد از سوي مسئولان و برنامه ريزان کشور به طور جدي مورد توجه قرار گيرد.

وي با بيان اينکه اولويت داشتن مطالبات اقتصادي مردم و برخورداري آنان از رفاه و آسايش، نبايد به ناديده گرفتن حوزه‌هاي ديگر از جمله فرهنگ منجر شود، افزود: نگاه بخشي به اين موضوعات باعث تمرکز نگاه‌ها، گرايش‌ها و مطالبات در يک حوزه مي‌گردد و باعث مي‌شود بخش‌هاي ديگر مورد توجه قرار نگيرند  لذا اين موضوع، فرايند توسعه را نامتوازن و تک بعدي مي‌کند .

تاميني نقطه آغازين حرکت را توسعه فرهنگ دانست و گفت: امروزه ثابت شده که عملا بدون وجود شالوده فرهنگي مناسب و بارور، دستيابي به توسعه، ممکن نيست. فرهنگ مجموعه دانش‌ها، بينش‌ها، نگرش‌ها و ارزش‌هاي يک ملت محسوب مي‌شود؛ بنابراين مي‌توان گفت فرهنگ هر جامعه نيز به عنوان پديده‌اي بي همتا، به تدريج در حيات جامعه شکل گرفته و قوام مي‌يابد و در واقع همه چيز و همه بخش‌هاي زندگي که توسط انسان‌ها به‌ وجود آمده است‌، را در بر مي‌گيرد .

نماينده مردم رشت در مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه قدرت ملي از تعامل هم افزايي بين مولفه‌هاي سياسي، فرهنگي، اقتصادي و نظامي ايجاد مي‌گردد و شدت و ضعف آن بستگي به نوع تعامل اين مؤلفه‌ها دارد، بيان کرد: مولفه فرهنگي از يک حالت زيرساختي بر ساير مولفه‌ها برخوردار است چراکه کليه رفتارهاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و نظامي بر دو پايه انديشه و ارزش‌ها شکل مي‌گيرد و به هويت زندگي انسان رنگ و جهت مي‌دهد.

وي ادامه داد: مقوله ارزش‌ و بينش نسبت به ساير عناصر فرهنگي از اولويت برخوردار هستند و اثر شاخصه‌اي و جهت‌دهي بر رفتارها دارند؛ مفاهيمي چون واقع‌نگري، حق‌مداري، خدامحوري، کمال‌جويي و انسان‌مداري در مقوله ارزش‌ها، مفاهيمي هستند که هويت بخش ساير فعاليت‌ها و استراتژي‌ها مي‌باشند.

تاميني اضافه کرد: نهادينه کردن سياست‌ها و خط‌مشي‌هاي برخاسته از اصول فوق و تاثيرگذاري آن در نظام فرهنگي، آموزشي و فرآيند تصميم‌گيري‌هاي مديريتي، حفظ هويت اصلي و جلوگيري از تحريف مفاهيم و معاني کلمات و اصطلاحات داراي بار ارزشي و معنوي، رهيافت‌هايي است که امکان پويايي نظام فرهنگي کشور را فراهم مي‌سازد.

نماينده مردم رشت در مجلس شوراي اسلامي بيان کرد: اقتصادهاي نوين و نوظهور هم نظير اقتصادهاي اطلاعاتي و دانشي، نه تنها نيازمند درک و بهسازي زير ساخت‌هاي کشور و شرايط وفق‌پذيري آن‌ها با فضاهاي جديد هستند، بلکه نيازمند توانمندي‌هاي فرهنگي ويژه و کليدي نويني هم چون خلاقيت، نوآوري، يادگيري و انعطاف هستند پس بايد در برابر چنين روندها و چالش‌هايي، به سرعت کوشيد و علاوه بر اين که به حفظ فرهنگ بومي و ميراث فرهنگي خود توجه کرد بلکه به طور جدي براي توسعه فرهنگي به منظور نيل به توانمند‌ي‌ها و شايستگي مورد نياز براي آينده هم برنامه‌ريزي کرد.

سخنگوي کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه زيبايي‌هاي برنامه‌هاي توسعه، زماني استعداد ظهور مي‌يابند که هنر متعالي و متعهد در آن متبلور شود، تصريح کرد: بر اين باورم نقش جامعه ارزشمند فرهنگي و هنري در فرآيند توسعه کشور و به ويژه استان، نهادمند و برجسته نيست و فعالان فرهنگي و هنري استان و شهرمان بايد در برنامه‌هاي توسعه اجتماعي استان، نقش جدي‌تري ايفا کنند .

وي خاطرنشان کرد: تحقق اهدافي چون تقويت نقش مشارکتي هنرمندان، تامين حقوق صنفي، ايجاد دهکده‌ها و شهرک‌هاي فرهنگي و صنعتي و تخصصي چاپ و نشر، تاسيس خانه‌هاي فرهنگ روستايي در روستاهاي داراي مزيت، تقويت جايگاه سينما و تئاتر استان در مقياس ملي، حمايت از تاسيس و ارتقا سهم استان در توليدات فرهنگي، تکريم و بزرگداشت عالمان و شخصيت‌هاي فرهنگي و هنري استان، حمايت از سرمايه‌گذاري بخش خصوصي و تعاوني بايد در اولويت همه مسئولان استان قرار گيرد و نيز به صورت مطالبات اجتناب‌ناپذير عمومي در آيد.



http://www.gilan-online.ir/fa/News/2956/فعالان-فرهنگي-و-هنري-در-توسعه-اجتماعي-استان-نقش-موثري-دارند
بستن   چاپ