نسیم گیلان
مصرف برنج قهوه اي نقش مهمي در سلامت بشر دارد
سه شنبه 15 دي 1394 - 9:54:47 AM
ايسنا
fiogf49gjkf0d
گيلان انلاين- دکتر فاطمه حبيبي، در خصوص شناخت عوامل تعيين کننده‌ي کيفيت پخت و خوراک در برنج گفت:هنگامي که برنج سفيد به بازار عرضه مي شود، کيفيت نقش مهمي در قيمت و پذيرش آن محصول دارد،به طوري‌ که در عرصه تحقيقات نيز اصلاح گران برنج را به توسعه ژرم پلاسم با کيفيت مورد تقاضاي بازار وا مي دارد. وي اضافه کرد:ارزيابي هاي کيفي مي تواند شامل اندازه‌گيري ويژگي هاي فيزيکي، پخت و شيميائي باشد. در برنامه هاي تحقيقاتي و اصلاح برنج نياز است روش‌هاي استانداردي براي اندازه‌گيري شاخص هاي کيفيت ارايه شود به طوري‌که قبل از معرفي ارقام جديد اين اطمينان وجود داشته باشد که توسط کشاورزان استقبال شده و توسط مصرف کننده پذيرفته مي شود. دکتر حبيبي ادامه داد:در کنار ارزيابي هاي روتين و معمول تعيين کيفيت پخت برنج، استفاده از روش هايي مانند ارزيابي گرانروي يا ويسکوزيته،مطالعه در خصوص ساختار نشاسته و تعيين ترکيبات اصلي تعيين کننده عطر و طعم مي تواند بسيار کمک کننده باشد. عضو هيات علمي موسسه تحقيقات برنج کشور خاطر نشان کرد:استفاده از خواص ارگانولپتيکي يا حسي نيز در کنار آزمون هاي فيزيک و شيميايي مفيد است و اگر آزمون هاي حسي و دستگاهي منطبق هم باشند مي توان نتايج معتبري را در مقايسه محصولات از نظر کيفيت ارائه داد. وي تصريح کرد:نتايج مطالعات جهاني نشان داده است که به خاطر وجود فيبر،مواد معدني،ويتامين ترکيبات فنولي،فيتو استروژن ها (ليگنان ها)و ديگر ترکيبات فيتوشيميائي در برنج قهوه اي، مصرف آن مي تواند نقش مهمي در سلامت بشر داشته باشد. فاطمه حبيبي افزود:شناسايي ارقامي با محتوي شاخص گلايسمي پايين براي بيماران ديابتي و ارقامي با محتوي نشاسته پايدار بالاتر در درمان بعضي از سرطان ها نيز مفيد است.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/3156/مصرف-برنج-قهوه-اي-نقش-مهمي-در-سلامت-بشر-دارد
بستن   چاپ