نسیم گیلان
معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور خبر داد:
تدوین سند ملی کودکان سندروم داون
پنجشنبه 27 ارديبهشت 1397 - 20:17:11
گیلان آنلاین - معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور، از تدوین سند ملی کودکان سندروم داون خبر داد و گفت: با توجه به تصویب این قانون در اسفند سال گذشته، ظرفیت های خاصی برای کودکان سندروم داون در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایسنا – منطقه گیلان، صبح امروز حسین نحوی نژاد، معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور به اتفاق مدیرکل بهزیستی استان گیلان و اعضای شورای شهر و رئیس بهزیستی رشت از کانون مرکزی سندروم داون رشت بازدید کرد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور در حاشیه این بازدید و در جمع خانواده های دارای فرزندان سندروم داون، اظهار کرد: امکانات کم در بهزیستی و وجود معلولیت های شدید که بیشتر توان و انرژی این مجموعه را به سمت خود می کشاند، موجب شده که در رابطه با توجه بیشتر به کودکان سندورم داون کوتاهی کنیم.
وی با اشاره به بازنگری در قانون جدید حمایت از معلولان، گفت: با توجه به تصویب این قانون در اسفند سال گذشته، ظرفیت های خاصی برای کودکان سندروم داون در نظر گرفته شده و این گروه بیشتر مورد توجه قرار خواهند گرفت.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: در قانون جدید هزینه های توانبخشی در شمول بیمه دیده شده و حق پرستاری به همه معلولان شدید تعلق می گیرد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور بیان کرد: کاهش ساعات کار برای والدین دارای فرزند دچار معلولیت و حتی برای خود معلولان، معافیت مالیاتی بخشی از درآمدهای والدین دارای فرزندان معلولان، پرداخت حق بیمه کارفرما دارای نیروی معلول توسط دولت از دیگر موارد مربوط به قانون جدید حمایت از حقوق معلولان است.
وی اضافه کرد: تصویب این قانون در این مرحله است بنابراین همه بایستی دست به دست هم در اجرای دقیق آن همکاری و تلاش کنیم.
نحوی نژاد، با اشاره به توانمندی های کودکان دارای سندروم داون، اظهار کرد: این کودکان در برخی کارهای خاص دارای توانمندی هایی حتی بیشتر از سایر کودکان هستند که بایستی مورد توجه قرار گیرند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور، ورزش را برای کودکان سندورم داون مهم دانست و خاطرنشان کرد: این کودکان توان خوبی برای شرکت در مسابقه های بین المللی در رشته های ورزشی دارند که بایستی مورد توجه قرار گیرند.
وی با اشاره به توجه به موسیقی درمانی برای کودکان سندروم داون عنوان کرد: در این بخش جدا از برنامه های توانبخشی، اعتبارات لازم را در نظر می گیریم.
نحوی نژاد، با تاکید بر ضرورت توجه به توانمندسازی خانواده های دارای فرزندان سندروم داون تصریح کرد: خانواده ها بایستی در زمینه بازتوانی روانی و فکری و آمادگی پذیرش در جامعه آموزش های لازم را فرا گیرند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور، با بیان اینکه برای توانمندسازی خانواده های دارای فرزندان سندروم داون در دو مرکز رشت و لاهیجان یکصد میلیون تومان اختصاص خواهیم داد، گفت: ضروریست تا شاخص هایی در مورد آموزش خانواده ها در نظر گرفته شود.
به گزارش ایسنا، معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور ضمن بازدید از کانون سندروم داون در رشت با خانواده های کودکان تحت پوشش این انجمن گفتگو کرد و به سئوالات آنها پاسخ داد.
براساس آخرین آمار دریافتی، 450 کودک سندروم داون در کانون های سندروم داون رشت و لاهیجان تحت پوشش قرار دارند.
سندروم داون بیماری ژنتیکی ناشی از وجود یک کروموزم اضافی در جنین انسان است.
هر جنین انسان هنگام لقاح، اطلاعات ژنتیکی را از طریق 46 کروموزوم(23 کروموزوم از مادر و 23 کروموزوم از پدر) از والدینش به ارث می برد. در بیشتر موارد بروز سندروم داون یک کروموزوم اضافه به جنین منتقل می شود، یعنی 47 کروموزوم دریافت می کند.
این بیماری ژنتیکی دارای علائم مختلف از جمله ناهنجاری های عمده و یا خفیف در ساختار یا عملکرد ارگان ها، مشکلات یادگیری و نیز محدودیت و تاخیر در رشد و نمو است.
افراد مبتلا به سندروم داون توان ذهنی پایین تر از حد میانگین دارند و به طور معمول دچار ناتوانی ذهنی خفیف تا متوسط هستند اما تعداد کمی از مبتلایان به سندروم داون دچار ناتوانی شدید ذهنی هستند.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/32541/تدوین-سند-ملی-کودکان-سندروم-داون
بستن   چاپ