نسیم گیلان
قایق سنتی "کلاز" آستارا در آستانه ثبت جهانی
چهارشنبه 2 خرداد 1397 - 15:04:07
گیلان آنلاین - رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری بندر مرزی آستارا از ثبت جهانی "کلاز" نوعی قایق چوبی سنتی در این شهرستان خبر داد.
داریوش ملک زاده در گفت و گو با ایسنا – منطقه گیلان،اظهار کرد:میراث فرهنگی شامل آثار،مجموعه ها و محوطه های تاریخی و فرهنگی و میراث طبیعی نیز شامل آثار،مجموعه ها و محوطه‌های طبیعی،ترکیبات زمین شناسی و جغرافیایی ویژه‌ای هستند که قابلیت ثبت ملی و در صورت معرفی ویژگی های منحصر به فرد،قابلیت ثبت جهانی را دارند.
وی با بیان اینکه تاکنون پنج اثر تاریخی از شهرستان مرزی بندر آستارا در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده اند،ادامه داد:مدرسه حکیم نظامی،بقعه شیخ محمود خیوی،مدرسه داریوش(شهید مدنی)،خانه بلژیکی های گمرک و غار کهیل در روستای آق مسجد،آثار تاریخی هستند که از بخش مرکزی شهرستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند.
ملک زاده با اشاره به سفر اخیر معاون میراث فرهنگی و معاون گردشگری میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان به آستارا و شرکت در همایش تخصصی واکاوی فرهنگ دریایی کرانه های جنوبی دریای کاسپین که در سالن اجتماعات شهرداری برگزار شد،افزود:در جریان این سفر از قایق چوبی سنتی آستارا به نام "کلاز" رونمایی شد.
وی با بیان اینکه این قایق توسط خاندان کوهی از اهالی روستای دربند به موزه مردم شناسی داریوش اهدا شد،خاطر نشان کرد:"کلاز" نوعی قایق دست ساز از درخت توسکا می باشد که برای کندوکاو بروی آن از هیچ ابزار صنعتی به غیر از یک تیشه استفاده نمی شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری آستارا با تأکید بر اینکه عمر مفید کلاز 25 الی 35 سال است،توضیح داد:نحوه ساخت این قایق ها و مدل آنها در کشور منحصر بفرد است و با استناد به نظر کارشناسان خبره کشور،از این مدل قایق در هیچ منطقه ای از کشور تولید نمیشود.
وی در پایان با اشاره به اینکه "کلاز" بیشتر توسط بومیان مناطق حاشیه ای تالاب استیل عباس آباد و آب بندان دربند استفاده میشد،اضافه کرد:در تلاش هستیم تا پس از تهیه مستندی از چگونگی ساخت این قایق دست ساز،ابتدا نسبت به ثبت ملی آن و سپس برای ثبت جهانی آن اقدام کنیم.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/33856/قایق-سنتی-"کلاز"-آستارا-در-آستانه-ثبت-جهانی
بستن   چاپ