نسیم گیلان
مرکز رشد واحدهای فناور انزلی دریچه امید برای جویندگان کار
سه شنبه 22 خرداد 1397 - 11:09:24
گیلان آنلاین - بیکاری شب بلندی است که به صبح رسیدنش در گرو تلاش و خواست جوانان و مسئولان است. گام نهادن جویندگان کار در مسیر کار آفرینی و حمایت مسئولان از ایشان می تواند پنجره امید را به سوی مردم بگشاید.
مراکز رشد واحدهای فناور از جمله حامیان صاحبان ایده می توانند باشد. اخیرا خبر تصویب مجوز قطعی مرکز رشد واحدهای فناور بندرانزلی در کمیسیون پژوهش و فناوری، شورای گسترش آموزش عالی منتشر شد.
سرپرست این مرکز در گفت و گو با ایرنا اظهار می کند: نشست دفاعیه و بررسی مجوز قطعی این مرکز روز دوم اردیبهشت در کمیسیون پژوهش و فناوری، شورای گسترش آموزش عالی به ریاستِ مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه ‌ریزی امور فناوری وزارت علوم و اعضای این کمسیون در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. در این جلسه گزارش عملکرد مرکز رشد واحدهای فناور انزلی و درخواست مجوز قطعی بررسی شد و مجوز قطعی این مرکز مورد تایید و تصویب کمسیون قرار گرفت.
«بهاره پورمرادی» حضور فعال در مجامع مختلف شهرستان، تعامل با دانشگاه های حوزه فعالیت و ایجاد دفاتر کانون شکوفایی خلاقیت در دانشگاه ها و پژوهشسرای دانش آموزی بوعلی سینا، عضویت در کارگروه ها و کمیته ها و شوراها، انعقاد تفاهم نامه همکاری با دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی منطقه، برگزاری کارگاه های خلاقیت برای دانش آموزان، برگزاری کارگاه های آموزشی تخصصی رایگان از قبیل برنامه نویسی اندروید و بازی سازی یونیتی برای دانش آموزان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، برگزاری جلسات همفکری، برقراری ارتباط بین متخصصان و صاحبان ایده، برگزاری جشنواره های مختلف در منطقه از جمله اقدامات انجام شده توسط این مرکز دانست که به استقرار واحدهای موفق در مرکز انجامیده است.
برنامه های آتی
پورمرادی یادآور می شود: از جمله برنامه های آتی این مرکز افزایش فضای کالبدی جهت استقرار فناوران منطقه، ارتباطات مستمر با مراکز دانشگاهی و آموزش عالی شهرستان و مراکز تحقیقاتی دولتی، برقراری ارتباطات موثر با مراکز رشد خارجی به دلیل نزدیکی با کشورهای آسیای میانه و تلاش برای حضور و مشارکت تخصصی شرکت های فناور در سطح بین المللی است. با توجه به قابلیت‌ های ویژه بندرانزلی از نظر صنعتی و تجاری به ویژه برخورداری از امکانات منطقه آزاد انزلی، مرکز رشد واحدهای فناور بندر انزلی به عنوان نخستین مرکز رشد مستقل شهرستان‌ها در سطح کشور با موافقت اصولی معاون فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورخ 15 اسفند 1386 شروع به کار کرد.
وی با بیان این که هم اکنون تعداد 34 هسته و واحد فناور با زمینه فعالیت های فناوری اطلاعات و ارتباطات، الکترونیک، مکانیک و شیمی در این مرکز مشغول به فعالیت هستند و تعدادی از شرکت های مستقر موفق به صادرات محصولات خود شده اند، می گوید: مجموعاً تعداد 116 نفر در این واحدها مشغول به فعالیت هستند و نرخ رشد گردش مالی این شرکت ها در سال 1396 نسبت به سال قبلش 69 درصد بوده است.
تقدیر از طراح نقشه هوشمند
«محمد لاهوری» یکی از جوانان فعال در مرکز رشد واحدهای فناور انزلی است. وی اخیرا در جمع برگزیدگان شهر انزلی برای طراحی و برنامه نویسی نقشه هوشمند مجهز به تکنولوژی واقعیت افزوده از سوی شهرداری و شورای اسلامی این شهر مورد تقدیر قرار گرفت.
لاهوری در گفت و گو با ایرنا اظهار می کند: نقشه هوشمند مجهز به تکنولوژی واقعیت افزوده، در واقع یک نقشه با قابلیت اتصال به سرور است که کاربران قادر هستند به جای وابستگی به نقشه دو بعدی گوگل، اطلاعات را از زاویه دید دوربین گوشی هوشمند خویش مشاهده کنند. علاوه بر این می توان یک نقطه را بر روی نقشه انتخاب و با استفاده از این تکنولوژی مسیر یابی کرد.
وی می افزاید: در بازار جهانی چند نمونه استفاده از این تکنولوژی وجود دارد، ولی هیچکدام ازآنها قابلیت تعامل با کاربر را ندارند و تنها اطلاعات ثبت شده ثابت را نمایش می دهند. اما در این طرح، هر کاربر می تواند موقعیت خود را تعریف و آن را اصلاح کند. تکنولوژی واقعیت افزوده یا Augmented Reality یک تکنولوژی جدید و بسیار تخصصی است که شرکت های معدودی در دنیا توان اجرای پروژه بر پایه آن را دارند.
این کارشناس درباره تفاوت واقعیت افزوده با واقعیت مجازی می گوید: درواقعیت مجازی با زدن یک عینک مخصوص از دنیای واقعی جدا شده و وارد دنیای مجازی می شوید. اما در واقعیت افزوده، به دنیای اطراف خودتان چیزی اضافه می کنید. فرضا تصویر اطراف را بر روی صفحه نمایش گوشی موبایل می بینید، هم زمان اطلاعاتی به آن اضافه می کنید که در محیط دیده نمی شود. موارد استفاده از واقعیت افزوده بسیار زیاد و بی نهایت پر کاربرد است. به عنوان مثال برای پیدا کردن المانها و عوارض جغرافیایی که قابل لمس نبوده و خواندن آنها از روی نقشه که ممکن است برای افراد غیر حرفه ای سخت باشد، استفاده می شود.
لاهوری در ادامه به همکاری همسرش «بهارک دیبا» که برنامه نویس تجربی و گرافیست است و یکی دونفر از دوستانش که به صورت موردی یاری رسانش هستند اشاره کرده می گوید: تیم ما کوچک اما بسیار تخصصی است و قبلا از این تکنولوژی برای شبیه سازی مخازن نفت ماهشهر استفاده کرده بود. در آن پروژه، با استفاده از واقعیت افزوده نقشه های دو بعدی به مدل های سه بعدی تبدیل می شد که کاربرد دیگری از این تکنولوژی مدرن است.
نقش مرکز رشد واحدهای فناور
وی می گوید: این طرح را پیش از مرکز رشد واحدهای فناورانزلی به صورت شخصی برای شرکت نفت، پروژه نفت ماهشهر اجرا کرده بودم، اما مستقر بودن در مرکز رشد فناور سبب شد تا اعتبار لازم برای اعتماد را به دست بیاورم. به هر حال بودن در مراکز رشد برای شرکتهایی که دانش بنیان هستند و یا قصد دارند در آینده دانش بنیان شوند بسیار تاثیر گذار است چرا که معمولا سازمان ها به شرکتهای مستقر در این مراکز اعتماد دارند. البته این طرح در مرکز شرکت های دانش بنیان منطقه آزاد هم مورد حمایت است و بابت اجرای آن و سایر موارد که امید به خدا در آینده اتفاق خواهد افتاد، مکانی را به صورت رایگان در اختیار گذاشتند.
لاهوری با اشاره به فعالیتش در سه زمینه طراحی و برنامه نویسی سامانه با مدیریت محتوا؛ برنامه نویسی بر روی محیط سه بعدی که اصطلاحا برنامه نویسی بر روی موتورهای بازی یا game engine گفته می شود وهمچنین گرافیک دو بعدی اظهار می کند: سال گذشته سامانه گزارش لایروب های شمال کشور را کار کردم که تمام گزارش های مربوط به لایروبی محدوده شمال کشور که سازمان بنادر و دریانوردی هم درآن ذینفع است و از گزارشها به صورت غیر مستقیم استفاده می کند توسط این سامانه هوشمند مدیریت می شود. در واقع همه گزارشهای هیدروگرافی منطقه شمال کشور توسط این سامانه به هم متصل و اطلاعات به صورت آنلاین قابل نمایش است. با این سامانه عملکرد شناورها، محدوده لایروبی، میزان حجم لایروبی و ... به صورت هوشمند دریافت و آنالیز می شود.
نقش مراکز رشد واحدهای فناور در کارآفرینی
«کاوه رشنوند» دانش آموخته دکترای مکانیک و مدیرعامل شرکت گیل آزما، یک تولید کننده و کارآفرین گیلانی است که در زمینه تولید دستگاه های آزمایشگاهی، صنعتی و پزشکی مشغول به فعالیت است. آن چه در ادامه می خوانید حاصل گپ و گفتی کوتاه است که در زمینه نقش مراکز رشد واحدهای فناور در جامعه با وی ترتیب داده ایم.
دامنه فعالیت هایتان چگونه است؟
شرکت گیل آزما سال 94 در منطقه آزاد انزلی به واسطه ساخت دستگاه های آزمایشگاهی برای دانشگاه احرار رشت به ثبت رسید. پس از آن با طبقه بندی تخصص ها 4 گروه کلی برای شرکت در نظر گرفتیم که شامل ساخت دستگاه های آزمایشگاهی، صنعتی و پزشکی؛ ساخت چاپگرهای سه بعدی؛ ساخت قطعات به کمک چاپگر سه بعدی؛ طراحی و ساخت مدارات الکترونیکی و سوئیچینگ است.
آیا در مراکز رشد فناور هم فعالیت دارید؟
یک مورد؛ شروع و ادامه پروژه چاپگر سه بعدی در مرکز رشد واحدهای فناور انزلی رخ داده است.
فعالیت مراکز رشد واحدهای فناور دارای چه اهمیتی است؟
فعالیت مرکز رشد این گونه است که پول بزرگی بین چند نفر تقسیم می شود تا هر یک کارکوچکی را انجام دهند، بنابراین هیچ وقت نمی توانیم انتظار انجام کار گسترده ای را در مرکز رشد داشته باشیم. مثلا کارخانه فولاد را نمی شود با مرکز رشد ساخت اما می توانیم در منزل خود یک پرینتر سه بعدی بسازیم. اگر قرار است صنایع بزرگ را پی بگیریم مراکز رشد کارآیی ندارند اما اگر بخواهیم کسب و کارهای کوچک راه بیاندازیم، مثلا به کارهایی با پایه دانش کامپیوتر بپردازیم، مراکز رشد بسیار مفید هستند.
مراکزرشد تا چه میزان می توانند در کارآفرینی موثر باشند؟
در عرصه کاری من اگر به فکر کار آفرینی هستیم با مراکز رشد سخت تر می توان به آن دست یافت، چرا که به کاهش هزینه ها می اندیشیم اما بعضی مواقع باید ریسک سرمایه داشته باشیم و به واسطه آن بتوانیم بگوییم برای چند نفر فرصت شغلی ایجاد کرده ایم؛ ولی باید گفت برای شرکت های IT ساز و کار مراکز رشد کارآمدتر است.
برای موفقیت بیشتر مراکز رشد چه باید کرد؟
به نظر من مهم ترین مورد این است که دانش افرادی که در این مراکز مشغول به فعالیت هستند، از این که هست فراترباشد. باید بگویم من به واسطه بینش و دانش مسئول مرکز رشد انزلی برای اجرای پروژه ام به این مرکز رفتم. چرا که ایشان پیش تر از من به بعضی معضلات فکر می کنند و ما این را در تمامی مراکز رشد نمی بینیم.
پارکهای علم و فناوری ، نهادی اجتماعی و جایگاهی برای توسعه نوآوریهای دانش محور از طریق مساعدت در تشکیل و تقویت بنگاههای اقتصادی کوچک ومتوسط (SMEs) و بخشی از راهبرد اندیشمندانه و هماهنگ برای توسعه ملی محسوب می شوند .
پارکهای علم و فناوری علاوه بر امکان فعالیت شرکتهای کوچک و متوسط دانش محور و کارآفرین در یک محیط اقتصادی ، بستر لازم را جهت انتقال و توسعه فناوری ، تولید با ارزش افزوده بالا ، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و ورود کارآفرینان و واحدهای صنعتی به بازارهای جهانی را فراهم می کند.
6030

http://www.gilan-online.ir/fa/News/35700/مرکز-رشد-واحدهای-فناور-انزلی-دریچه-امید-برای-جویندگان-کار
بستن   چاپ