نسیم گیلان
در ستاد تنظیم بازار گیلان مطرح شد؛
افزایش کیفیت نان/استفاده 21درصدی نانوایی های گیلان ازجوش شیرین
دوشنبه 28 خرداد 1397 - 12:12:52
گیلان آنلاین - رشت- جلسه تنظیم بازار گیلان درحالی برگزار شد که مسئولان با اشاره به کیفیت پایین نان و استفاده 21 درصدی نانوایی های استان از جوش شیرین خواستار افزایش کیفیت نان در گیلان شدند.

به گزارش خبرنگار مهر ، مصطفی سالاری بعدازظهر یکشنبه در کارگروه تنظیم بازار استان گیلان که در سالن شهید انصاری استانداری گیلان برگزار شد، اظهار کرد: برای افزایش و مدیریت نرخ کالاها باید ابعاد اجتماعی آن نیز درنظر گرفته شود.
وی بر تأثیر مستقیم کیفیت نان بر سلامتی مردم تأکید کرد و افزود: آموزش نانوایان و نظارت بر پخت نان در بهبود کیفیت تولید نان تأثیر بسزایی دارد.
استاندار گیلان در ادامه با بیان اینکه باید در نرخ‌گذاری‌ کالاها نظارت جدی انجام شود، گفت: برای افزایش و مدیریت نرخ کالاها علاوه بر در نظرگرفتن ارائه‌کنندگان خدمات باید ابعاد اجتماعی آن نیز درنظر گرفته شود تا آسیبی به اقشار جامعه وارد نشود.

کشف 701 مورد تخلف صنفی در ماه مبارک رمضان
در ادامه این جلسه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه 15 هزار و 835 گشت نظارتی طی ماه رمضان در استان انجام شد، اظهار کرد: طی این مدت توسط گشت‌های نظارتی 701 مورد تخلف صنفی کشف و ثبت شد.
فرهاد دلق‌پوش ارزش ریالی پرونده تخلفات ثبت شده را یک میلیارد و 301 میلیون ریال برشمرد و یادآورشد: در ماه رمضان امسال 267 مورد گزارش مردمی دریافت شد که از این میان 146 مورد متخلف و 121 مورد غیر متخلف شناخته شدند.
وی در ادامه با اشاره به میزان تخلفات صنفی در این ایام، افزود: بیشترین میزان تخلف به ترتیب مربوط به صنف عرضه‌کننده غلات با 94 مورد، صنف عرضه مرکبات با 70 مورد، صنف عرضه مواد پروتئینی با 68 مورد و صنف عرضه شیرینی‌جات با 47 مورد تخلف مربوط می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان به وضعیت کیفیت نان در استان نیز اشاره کرد و گفت: 21 درصد از نانوایی‌های گیلان از جوش شیرین استفاده می‌کنند که دانشگاه علوم پزشکی باید نظارت ویژه‌ای در این زمینه داشته باشد.

کیفیت پایین نان در گیلان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این جلسه مرغ را یکی از اقلام پر مصرف بیان کرد و گفت: در حال حاضر قیمت مرغ در استان گیلان 7 هزار و 150 تومان است.
علیرضا شعبان نژاد با اشاره به نظر وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه، ادامه داد: براساس نظر وزارت جهاد کشاورزی این قیمت باید به 9 هزار تومان افزایش یابد.
وی افزود: در ماه رمضان امسال 400 تُن مرغ منجمد خریداری شده بود که به دلیل عدم استقبال مصرف کنندگان تنها 43 تُن بفروش رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در ادامه با اشاره به کیفیت و وضعیت نان در استان، افزود: نان در استان گیلان به جز برخی شهرها، در سایر مناطق از کیفیت پایینی برخوردار است.

وجود تعداد زیاد نانوایی مشکل اصلی در گیلان
رئیس اتحادیه نانوایان گیلان نیز در این جلسه با انتقاد از احداث بی رویه نانوایی در استان، اظهار کرد: در استان گیلان به ازای هر 450 نفر یک نانوایی وجود دارد که با توجه به جمعیت این استان بیشترین تعداد نانوایی را شامل می شود.
محمدی با اشاره به پایین بودن قیمت نان، خاطرنشان کرد: متاسفانه در بسیاری از اقلام شاهد افزایش قیمت هستیم ولی این افزایش قیمت شامل نان نشده است.
وی با بیان اینکه در استان گیلان 70 درصد نانوایی ها بربری و 13 درصد سنگک و لواش و مابقی نیز نان حجیم است، ادامه داد: بیشتر نانواها تمایل دارند از بند یارانه آزاد شوند. البته این امر سبب افزایش رقابت بین نانوایی ها شده که به نفع مصرف کننده است.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/36023/افزایش-کیفیت-نان-استفاده-21درصدی-نانوایی-های-گیلان-ازجوش-شیرین
بستن   چاپ